Minder werken als je kind naar het voorgezet onderwijs gaat

Zit je kind op de basisschool dan denk je dat het ‘minder werken’ maar een tijdelijk iets is, maar niets is minder waar. Je vergist je als je denkt dat je straks weer meer tijd overhoudt als jouw kind naar het voortgezet onderwijs gaat.

minder_werken

Minder werken een trend?

Minder werken lijkt de trend te worden onder ouders met kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan. Of in ieder geval wordt er tegenwoordig door een hoop ouders anders tegenaan gekeken. Dacht je een aantal jaren geleden nog dat de goede tijd eraan komt als jouw kind naar het voortgezet onderwijs gaat… inmiddels weet je wel beter. Kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan hebben je hulp nog steeds hard nodig. Een tijdje terug schreef ik al een stuk over leren leren. Want dat is wat ze onder andere moeten leren 😉 .

Het ene kind is het andere niet natuurlijk. Er zijn kinderen die op hun sloffen door het voortgezet onderwijs heen gaan, maar het merendeel van de kinderen heeft juist dan extra aandacht nodig. Er veranderd veel voor kinderen die van de basisschool af komen en minder werken lijkt voor sommige ouders dan ook de beste stap om hun kind uiteindelijk goed te kunnen begeleiden in de puberjaren.

Wij beginnen hier al overduidelijk te merken dat de avonden niet meer ‘van ons’ zijn. Zoonlief zit in het laaste jaar van de basisschool maar hangt in de avonden al beduidend langer beneden rond dan onze dochter van 6. Logisch ook, maar ook dat heeft impact op je tijd. In de avonduren wordt er namelijk door ons nog redelijk wat gewerkt, maar dat komt pas nadat zoonlief zijn huiswerk af heeft. Gelukkig besteed ook mijn man daar aandacht aan en kunnen we de taken verdelen, maar volgend jaar zal dit zeker niet minder worden. Nu is minder werken met een eigen bedrijf toch niet wat er bovenaan het lijstje staat, maar zo nu en dan wat tijd voor mezelf zou best lekker zijn 😛 . Dat wordt nog een paar jaartjes wachten dus!

Hoe zit dat bij jullie? Ga jij minder werken, of verwacht je dat jouw kind het op het voortgezet onderwijs allemaal wel alleen kan rooien? Lees in ieder geval even waar je recht op hebt als je er over denkt om minder te gaan werken.

 

2 gedachten over “Minder werken als je kind naar het voorgezet onderwijs gaat”

  1. Pingback: Middelbaar schoolkind - Sanzine - voetbalmoeder in high heels

  2. Ik heb er nog geen ervaring mee als moeder. Maar als docent op een middelbare school merk ik dat ook in die tijd de ouders onmisbaar zijn. Want dan gaan ze als ze vroeg uit zijn ‘zwerven’ op straat of in de stad als er niemand thuis op ze wacht. En dan hebben ze steun en hulp nodig bij hun huiswerk, planning en dat soort dingen. Om maar niet te spreken over écht contact met ouders over belangrijke zaken in hun leven als social media, vriendjes en vriendinnen, alcohol, drugs en ga zo maar door. Kortom, kinderen zullen, ongeacht hun leeftijd, altijd je aandacht blijven vragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven