Mineralissima, de make-up die goed is voor je huid!

Met de billen bloot, zo voelt het om met mijn gezicht in close up voor de camera te staan. Maar het schijnt zo te horen als er iets aan make up gereviewed gaat worden. En dat is wat ik ga doen vandaag voor jullie op aanvraag van Mineralissima. Dus hop, met dat gezicht vol in de kijker 😉 !

Een tijdje geleden kreeg ik een pakketje toegestuurd van Mineralissima. Een paar fijne concealers, oogschaduw en een mascara. Om te testen en te reviewen. Zo gezegd, zo gedaan.

Mineralissima make-up

Voor vrouwen die binnen hun natuurlijke lifestyle ook op zoek zijn naar make-up die bij die lifestyle past is Mineralissima de perfecte shop met natuurlijke producten. Producten die alleen pure ingrediënten bevatten, rechtstreeks uit de Aarde. Er worden geen parfums of chemicaliën toegevoegd en er wordt zeker niet getest op dieren. De minerale make-up producten zijn goed voor je huid, hypo-allergeen, geschikt voor alle huidtypes en dus milieuvriendelijk.

Heel eerlijk gezegd heb ik me nooit echt heel erg verdiept in het gebruik van mijn make-up. Ik ben niet zo van de foundation, omdat ik altijd het idee heb dat ik de boel dichtsmeer. Maar ik hou wel van mooie oogschaduw en word dan ook verliefd op een kleurtje in een doosje, en veel verder keek ik niet. Tot nu toe. Dat er dus  make-up is die gewoon goed is voor je huid, dàt had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Nu, naarmate ik wat ouder word, en de lachrimpels volop aanwezig zijn 😉 , word ik me steeds meer bewust van wat ik gebruik. Nog steeds heb ik een hoop te leren, maar als ik eens goed over de website van Mineralissima surf, dan kan ik daar al veel opsteken. En wat schrik je dan van alle rommel die soms in make-up verwerkt kan zitten. Maar dus niet in de make-up van Mineralissima.

Mineralissima, review

Zo, en dan nu het gebruik, want daar zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig naar 😉 .

mineralissima

Ik heb 2 concealers toegestuurd gekregen om te proberen. Perfect voor de wat donkerdere kringen onder mijn ogen (te weinig slaap, teveel werk 😉 , je herkent dat vast wel ). Ik heb een donkerdere variant en een lichtere ontvangen. De Light Tan Concealer en de Bisquit Concealer. De Light Tan past wat beter bij mijn huidtype. Omdat ik niet gewend ben iets te gebruiken, anders dan oogschaduw en mascara, ben ik er een beetje voorzichtig mee, maar intussen (na een paar weken gebruik) ben ik al lichtelijk verslaafd aan het gebruik van concealer. Ik zie er toch net wat frisser uit in de ochtend. Ik heb zelf wel het zeefdekseltje van het potje af gehaald, omdat ik anders niet fijn kon werken. In ieder geval bij de concealer, want bij de oogschaduw laat ik het mooi zitten om goed te kunnen doseren, daar vind ik het juist wèl prettig.

mineralissima

Ik zit, net als veel andere werkende moeders, ’s ochtends niet erg ruim in mijn tijd. Nu lig ik ook graag zo lang mogelijk op bed, dus uiteindelijk is mijn doel om binnen niet al te lange tijd mijn make-up gedaan te hebben. Onderstaande look was dan ook gepiept!

De minerale oogschaduw heb ik in de kleuren Opal en Whisper gekregen. Ik hou van wat donkere kleuren, dus de eerste keer ging ik lekker met opal aan de slag, maar wist ik nog niet goed te doseren, haha. Dat moest er dus weer af 😉 . Inmiddels ben ik gewend dat ik niet zoveel nodig heb om toch tot een mooi resultaat te komen.

In onderstaande look heb ik de Whisper als basis gebruikt, een wat lichtere kleur net onder mijn wenkbrauw zitten en de opal (donker) op mijn arcadeboog. Wat ik ook heel mooi vind om juist wat donker ook onder je oog te verwerken, maar ik ben daar tegenwoordig een beetje huiverig voor omdat ik het idee heb dat de rimpeltjes daardoor nog net wat meer opvallen 🙁 .

mineralissima

Een lichtere kleur net als tipje onder je wenkbrauw, en eigenlijk ook in je ooghoek zorgt ervoor dat je ogen net even wat groter en sprankelender lijken. Niet onverstandig om te doen dus. Ook daarom gebruik ik dagelijks mascara. De mascara van Mineralissima werkt fijn, maar doet voor mij niet genoeg vind ik zelf. Natuurlijk is het beter als geen mascara, en een groot pluspunt is dat het niet slecht is voor mijn wimpers! Ik ben zelf alleen op zoek naar nog net wat meer aanzet om vollere wimpers te krijgen, juist ook vanwege mijn wat afhangende oogleden (die ik voor de foo hier wat opgetrokken heb om het resultaat goed te laten zien, haha, hoezo ‘met de billen bloot’).

Wat ik overigens erg handig vind van Mineralissima is dat je samples kan bestellen van de verschillende soorten make-up. Je kan dus voor een klein prijsje bepaalde kleuren en varianten uitproberen voordat je een volledig potje aanschaft. Dat is toch ontzettend klantvriendelijk! Ik heb zelf nog genoeg mooie kleurtjes gezien, dus ik ga zeker nog terug om te shoppen.

Hoe zit het met jou, verdiep jij je wel in wat je gebruikt en weet je of er wel of geen ‘shit’ in zit?

 

mineralissima

 

 

1 gedachte over “Mineralissima, de make-up die goed is voor je huid!”

  1. Heel eerlijk houd ik me weinig bezig met wat er in een product zit … ik heb nog nooit een allergische of heftige reactie gehad op een product, dan heb ik al snel het idee dat het wel prima zit. S’avonds natuurlijk wel altijd gezicht reinigen. Het is wel heel handig dat je samples kan bestellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven