Onmisbaar! Mini toiletartikelen voor op vakantie!

Vakantie houden, da’s ook een vak. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar voor én na de reis voelt vakantie vooral als heel hard werken. Van tevoren moet er geboekt worden. En gewassen, want bergen zie ik graag op vakantie maar niet op de wasmand. Ook verloopt er altijd wel een paspoort of ID, dus gaan we nog even langs de gemeente. De hond moet óf naar het pension, óf naar de dierenarts voor de verplichte inentingen. En nu maar hopen dat ik zelf niet ziek word, want daar heb ik dus net voor de vakantie echt geen tijd voor. Volgend jaar moeten we misschien toch eens op tijd beginnen met de voorbereidingen. Heb jij ook last van vakantiestress? Wij zetten de beste vertrek tips voor je op een rijtje. Vast een tipje van de sluier? Ga voor mini toiletartikelen, scheelt flink in de kilo’s.

En hierdoor heb je dus meer ruimte over in je koffer om leuke kadootjes mee te nemen om te schenken die je voor vrienden en familie gekocht heb op vakantie 😉 .

Lees ook: Op vakantie gaan is je thuiskomst voorbereiden… Stress!

Vakantiestress: keihard toe aan vakantie

Alsof de beslommeringen van het afgelopen jaar nog niet zwaar genoeg waren… Zo aan het einde van de lente ben ik steevast al toe aan de zomervakantie. Maar stiekem moet er nog heel wat gebeuren vóór je weg kan. En juist nu jij je tijd zo hard nodig hebt, hoeven de kids al niet meer naar school. Wie heeft dat verzonnen?

Met onze vertrek tips wordt die vakantiestress hopelijk wat minder. Tenminste, als je in deze drukke periode tijd hebt om ze even door te nemen 😉 .

Boek op tijd

Het boeken van die langverwachte vakantie schijnt stressfactor nummer één te zijn. En ik maar denken dat iedereen altijd op tijd klaar was, en ik als enige nog niks had vastgelegd 😉 . Lees het blog van Serina maar eens, die ook met de handen in het haar zit als er een vakantie geboekt moet worden. Er is wat discipline voor nodig (bij mij in ieder geval wel) maar op tijd boeken kan echt een heleboel stress schelen. Als de bestemming eenmaal vast ligt, weet jij immers waar je aan toe bent en kan je concrete stappen ondernemen.

mini toiletartikelen

Maak een paklijst

Is de bestemming bekend? Mooi! Dan weet je wat er allemaal mee moet (en vooral ook: wat niet). Je kan nu al beginnen met het klaarleggen van je hotpants, of snowboots. Om niks te vergeten, is het slim om nu al een vakantie checklist te gaan bijhouden. Op je smartphone bijvoorbeeld, die je waarschijnlijk toch altijd bij de hand hebt. Er zijn ook speciale inpak apps waardoor je niks meer vergeet. En waar je ook heen gaat; deze dingen kan je vast noteren.

  • Paspoort/ID-kaart
  • Pinpas/Creditcard
  • Vliegticket
  • Kentekenbewijs
  • Rijbewijs
  • Telefoon
  • Mini toiletartikelen

Regel zoveel mogelijk vooraf

Het lijkt een beetje voorbarig als je voorlopig nog niet op vakantie mag… Maar je kan écht nu al beginnen met regelen. Heb je meteen lekker veel voorpret 😉 . Ga je vliegen? Check dan vantevoren in. Ga je met de auto, zorg dan dat die zoveel mogelijk klaar voor vertrek is. Check op internet waar je met jullie eindbestemming allemaal aan moet denken. Zoals de verplichte alcoholtestjes als je naar Frankrijk gaat bijvoorbeeld, en veiligheidshesjes voor pechgevallen.

mini toiletartikelen

Mini toiletartikelen in een mini koffer

Nog een belangrijke tip: pak zo klein mogelijk. Of je nu reist met het vliegtuig of al jullie bagage in de kofferbak moet krijgen, voor je koffer geldt: hoe lichter hoe beter. Je sleept iedere kilo mee, en stiekem komt veel kleding ongedragen maar toch vies weer thuis. Herkenbaar?

Met een kleinere koffer word je gedwongen minder mee te nemen, en je zult zien dat je toch niks tekort komt. Weet je niet goed hoe je het beste kan inpakken? Check dan deze koffer inpakken lifehack.

Bij klein pakken mag je natuurlijk vooral niet je mini toiletartikelen vergeten. Bij Douglas hebben ze een heerlijke nieuwe lijn met mini toiletartikelen uitgebracht, perfect voor in je koffer. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel voor de vakantie een selectie te moeten maken van mijn verzorgingsproducten. Juist op de camping heb ik mijn persoonlijke drogisterijtje extra hard nodig 😉 . Mijn favo Douglas producten zijn er nu dus ook in het klein. Ik verstop ze overigens wel in een geheim vakje, want mini-me ziet die mini toiletartikelen vast ook wel zitten!

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven