Deze mini tortilla’s met kruidige kip uit de slowcooker zijn het perfecte antwoord op een avondje gezellig eten zonder al te veel moeite. Terwijl de kip langzaam gaart en de Mexicaanse kruiden en tomaten hun magie doen, kun jij lekker verder met je dag.
Het eindresultaat is sappige kip die je makkelijk uit elkaar trekt en vol smaak zit – de ideale vulling voor tortilla’s. Maar daar stopt het niet! Vlak voor het serveren gaan de gevulde tortilla’s nog even de oven in, zodat de randen knapperig worden en de smaken mooi samenkomen.
Een hap van de zachte kip, romige vulling en knapperige randjes geeft precies die mix van smaken en texturen waar je naar op zoek bent. Perfect voor een feestje, een avondje met het gezin, of gewoon wanneer je zin hebt in iets bijzonders.
Mini tortilla’s met kip uit de slowcooker: een onweerstaanbare maaltijd
Het voorbereiden van deze mini tortilla’s is zo gedaan, en daarna laat je de slowcooker al het werk doen. In slechts 15 minuten heb je alles klaar om langzaam te garen.
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 courgette
- 1 eetlepel citroensap
- 400-500 gram kippendijen
- pakje mini tortilla’s (12 stuks)
- verse peterselie naar smaak
- 5-6 plakjes cheddar kaas
- 1 maxi mozarella (uitgelekt 200 gram)
- 150 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel kipkruiden
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- zout en peper naar smaak
- 100-150 gram gemengde salade
Bereiding van de mini tortilla’s met kip
Begin met het snijden van de groenten: snijd de paprika en courgette in kleine blokjes voor een lekkere bite in het gerecht. Snipper de uien fijn en pers de knoflook uit. Vervolgens is het tijd voor de kip – snijd de kippendijen in kleine stukjes en doe alles in de slowcooker.
Voeg de kruiden en een scheutje citroensap toe om de smaken lekker fris en kruidig te maken, en roer alles goed door elkaar zodat de ingrediënten mooi gemengd zijn.
Stel de slowcooker in op de low-stand en laat alles vier uur langzaam garen. Een half uurtje voor het einde leg je een paar plakjes cheddar kaas op het mengsel in de slowcooker, zodat de kaas kan smelten en zich mengt met de sappige kip en groenten.
Verwarm nu ook de oven voor op 200 °C, zodat die straks klaar is voor de laatste stap.
Als de slowcooker klaar is, proef dan even of er nog wat peper en zout bij mag voor de perfecte smaakbalans. Vet een ovenschaal in en vul de mini-tortilla’s royaal met het kipmengsel. Leg hier een frisse salade bovenop en bestrooi alles met stukjes mozzarella en een beetje geraspte kaas voor een heerlijk, goudbruin laagje.
Zet de gevulde tortilla’s vijf minuten in de oven, totdat de kaas mooi gesmolten en lichtbruin is. Voor een frisse touch garneer je de tortilla’s vlak voor het serveren met wat peterselie.