Binnen een uurtje een leuke Minion surprise maken

Ik heb er een handje van om enorm laat met de voorbereidingen van 5 december te beginnen. Niet alleen omdat ik druk ben, maar het is gewoon niets voor mij. Ik hou heel erg van de gezelligheid die erbij komt kijken, maar een surprise maken, of gedichten rijmen, daar ben ik niet zo’n voorstander van. Liefst sla ik dat dan ook over, maar ja… ik ben gezegend met een paar bloedjes van kinderen waarvan de jongste op het moment in groep 5 zit. En dat betekent party-time als het gaat over surprises maken. Op school, bij de sportvereniging én voor de knutselclub. Waar zoonlief dat vroeger af liet weten is dochter rete-fanatiek. Ze wil een Minion surprise maken, en wel nu meteen! Zo liet ze me weten afgelopen weekend.

U vraagt, wij draaien… kom maar op met al dat knutselgerei!

minion surprise maken

Minion surprise maken voor 5 december

Ik ben er dus vol overgave ingestapt. Alhoewel het idee van de Minion surprise maken van Lotte zelf kwam en ze ook heel veel zelf heeft gedaan kon ze een beetje hulp wel gebruiken natuurlijk. En ik had geen excuus om dit te ontwijken, want we zijn het hele weekend overdag thuis geweest. Ook wel eens lekker natuurlijk.

Enfin, ieder nadeel heb z’n voordeel heb ik iemand ooit horen zeggen en ik bedacht me mooi op tijd dat ik hier voor jullie wel een handig blog van kon maken. Zo gezegd zo gedaan. Wil je ook een Minion surprise maken? Het is eigenlijk vrij snel gepiept!

Minion surprise maken

Wat heb je nodig om een Minion surprise te maken?

 • 1 doos, rechthoekig
 • 1 leeg rolletje wc papier
 • lijm
 • schaar
 • krant/papier
 • stukje touw
 • stanley mesje
 • verf in geel-blauw-zwart-wit-rood
 • kwasten
 • priem

Een groot deel van bovenstaande heb je waarschijnlijk al in huis, check de gereedschapskist van je vent maar even. Alleen de verf misschien niet. De verf en de kwasten kocht ik bij de Action (evenals de kleine cadeautjes), dan ben je voor een paar euro klaar. Je kan uiteraard ook goed bij de Hema terecht voor bijvoorbeeld plakkaatverf.

Lees ook: sinterklaas voor volwassenen, mijn eigen lijstje

In no time een Minion surprise maken

Eigenlijk viel het reuze mee om die Minion surprise te maken. Ik heb Lotte geholpen met de doos en het deurtje in de doos te maken, hoe we deze konden sluiten heeft ze zelf bedacht. De voetjes van de Minion heb ik even bij haar aangegeven hoe we dat konden doen en het schilderwerk heeft ze helemaal zelf gedaan.

 • Allereerst vullen we de doos met proppen krant en met de ingepakte cadeautjes. Daarna de doos dichtplakken aan alle kanten.
 • Wikkel de doos aan de buitenzijde nog in kranten (of in mijn geval bruin pakpapier), waarvan je de uiteinden lijmt. Geen plakband gebruiken, daarop hecht de verf niet.
 • Het deurtje komt aan de achterzijde van de doos. Met een stanley mesje snij je 3 zijdes in, 1 zijde laadt je uiteraard vast zitten, want daar moet het deurtje ‘scharnieren’. Check de foto.

minion surprise maken

 • Met de priem maak je 2 gaatjes, eentje in de deur en eentje in het vaste gedeelte er vlak naast.
 • Touwtje door de gaatjes, een strikje erin en je deurtje kan open en dicht.

minion surprise maken

 • De hele doos kan geschilderd worden in Minion stijl. Check de foto maar, dan weet je gelijk hoe je het mooi kan maken. Vergeet ook vooral de tandjes niet. Tip: begin met de ogen… van daaruit kan je eenvoudig de rest van de ‘afmetingen’ inschatten.
 • Snij een wc rolletje door de midden voor de voetjes. Omwikkel deze ook weer met kranten of bruin papier wat je lijmt zodat het vast zit. De voorzijde van de 2 rolletjes moet je dichtmaken met papier.

minion surprise maken voetjes

 • Schilder de voetjes zwart en knip -als de verf droog is- de achterste rand om de halve cm een stukje in. Buig de rand om en gebruik de ingeknipte stukjes om in te lijmen zodat je de voetjes kan plakken. Check foto.

Appeltje eitje, die Minion

Uiteindelijk blijkt de Minion surprise maken een appeltje eitje. Ik zag er als een berg tegenop. Met name ook de troep die je ervan hebt, daar heb ik nooit zo’n trek in, maar het is me 100% meegevallen.

Ben jij van het surprises maken of heb je er ook zo’n hekel aan?

 

1 gedachte over “Binnen een uurtje een leuke Minion surprise maken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven