Mannen kunnen niet aanvoelen

Als je je man op de achtergrond hoort grinniken en je hoort Roue Verveer daar doorheen, dan is hij ongetwijfeld naar dit fragment op Youtube aan het kijken. Het gaat over miscommunicatie tussen mannen en vrouwen. Het overkwam mij ook namelijk.

Miscommunicatie tussen mannen en vrouwen

Roue Verveer legt even haarfijn uit waar het misgaat tussen mannen en vrouwen. En ik proef herkenning. Niet alleen bij Frank, maar ook bij mezelf.

Mannen communiceren perfect, vrouwen communiceren niet

Herkenning in het feit dat mannen ‘anders’ communiceren in vrouwen, oftewel… mannen communiceren nagenoeg perfect, en vrouwen communiceren niet. Daar gaat deze miscommunicatie tussen mannen en vrouwen over.

Een soort van ‘Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus‘ principe.

Aanvoelen

Waarom loopt de communicatie vaak zo stroef tussen mannen en vrouwen?

Wij willen dat de man ons ‘aanvoelt’. Zonder veel woorden moet hij begrijpen hoe wij ons voelen, wat we denken en wat we willen. Haha. Ik moet zeggen, het was voor mij ook herkenbaar, dit stukje. Ik steek nl. ook zo in elkaar. Maar gelukkig weet ik het van mezelf, en dat is de 1e stap naar verbetering zullen we maar zeggen. Heerlijk om even naar te kijken, goed ook om toch weer even in je op te nemen. En zeker goed om weer eens terug te kijken op het moment dat je in een ‘miscommunicatie’ situatie zit met je partner.

Wil je je relatie verbeteren, dan is het zaak dat de communicatie tussen jouzelf en je partner in ieder geval anders gaat verlopen dan in dit filmpje 😉 . Herken jij het ook, of zit de communicatie bij jullie wel op hetzelfde level?

3 gedachten over “Mannen kunnen niet aanvoelen”

 1. Joyce van de Pas
  Joyce van de Pas

  Dames, vergeet even niet dat dit geen vrijbrief is voor de heren! Stelling kan dan wel zijn dat de vrouwen ‘niet’ communiceren, maar dat wil nog niet zeggen dat manlief dan maar moet doen alsof hij gek is! Ik ben er nl. van overtuigd dat de man in zijn algemeenheid exact aanvoelt wat de vrouw niet zegt… en als hij daar dan niets mee doet, is hij wat mij betreft net zo goed schuldig aan ‘miscommunicatie’ als zijn vrouw op dat moment.

 2. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Wilco kwam gisteravond met zijn iPhone naar boven (ik lag al op bed) en liet mij jouw blog lezen. Daarna heb ik het filmpje gekeken. Manlief lag in een deuk terwijl ik zoiets had van: wat is dat voor onnozele vent. Maar goed, ik zal het “advies” ter harte nemen en de dingen duidelijk zeggen…..kijken wat het oplevert. (hahahaha)
  Leuk blog trouwens hoor!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven