Miss België minime verkiezing afgelast vanwege kinderarbeid

De Miss België minime verkiezing mag niet doorgaan. De rechter heeft beslist. Deze verkiezing wordt gezien als kinderarbeid en mag daarom niet plaats vinden. Tjee, is dat de enige reden dat deze verkiezing wordt afgelast? Bijzonder. Volgens mij zijn er veel belangrijke redenen waarom de Miss België minime verkiezing niet door zou moeten gaan.

miss belgië minime

Miss België minime

Eerder al werd deze Miss minime aangekondigd. De Miss België minime verkiezing zou echter in geen enkel opzicht vergelijkbaar worden met Amerikaanse versie Toddlers & Tiaras heeft de organisatie aangegeven. Geen extensions, geen badpakscènes op het podium en al helemaal geen heupwiegende beauty’s die elkaar in de haren vliegen. Want dat is te Amerikaans en daar houden we niet van.

Minime met mascara op de bühne

Maar waar houden we dan wel van? Kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud die voorzien van een laag mascara wanhopig proberen de mooiste te zijn? Barbie-achtige taferelen? En wie zegt er overigens dat het bij een laagje mascara blijft. Er zullen ongetwijfeld een hoop van de minime-mama’s doorslaan in de hoop dat ze hun dochter nóg mooier kunnen maken dan ze al is. Want hé, je doet niet voor niets mee toch? De minime’s willen niet alleen meedoen om het meedoen, nee zij gaan voor de prijs. Os misschien zijn het juist wel de mama’s die hiervoor gaan. Het feit dat ze uitgeroepen worden tot de mooiste Miss België minime. En de fotoshoots die ze daarmee hopen binnen te halen.

Jemig, ik word er al gek van als dochterlief het hier in huis presteert om mijn mascara op te smeren. Laat staan dat ze ermee de deur uit zou gaan. Doe even normaal! 6 jaar oud 🙁 . Een paar hoge hakken en een verkleedpartijtje met mijn kleding kan ik nog wel begrijpen zolang dat in de thuissfeer plaatsvindt.

Ik vind het schrikbarend dat er überhaupt over nagedacht is om deze verkiezing te organiseren. Dat wij (of in dit geval ‘zij’) in een tijd waarin we ons best doen om het modebeeld een beetje af te stemmen op de normale maatjes die wij vrouwen dragen -in plaats van de reclame plaatjes- overgaan tot een minime verkiezing.

Mooi, mooier, mooist, miss België minime

Ik word er bijna onpasselijk van als ik het voor me zie (en aangezien ik in beelden denk gebeurt dat uiteraard). Ik zie een groep jonge grieten elkaar ‘beoordelen’ achter de coulisse. Wie is er mooi? Wie is er mooier? En wie is er het mooist? Wie wil dat zijn kind nou meegeven????? Jij wilt toch ook graag dat je kind zich zeker voelt van zichzelf? Dat ze opgroeit tot een volwassen vrouw goed in haar vel zit?

Ik doe mijn best om mijn meisje te laten zien dat ze mooi is hoe ze is (ook met litteken), dat ieder kind uniek is en dat het niet het belangrijkste is hoe je eruit ziet en wat je kan. Maar dat het belangrijker is om lief te zijn voor elkaar, een ander te helpen en vooral ook een ander wat te gunnen. En ik moet je zeggen… dat is geen makkie bij een strebertje zoals mijn eigen minime. Kan je nagaan wat er zou gebeuren als we haar met een Miss België verkiezing (of in dit geval een Miss Nederland) mee zouden laten doen. Ik moet er niet aan denken en geloof zeker niet dat dit een positief effect zou hebben.

Wat vind jij? Zou jij je dochter mee laten doen aan zo’n Miss België minime verkiezing, of toch maar liever gewoon lekker buiten laten spelen?

3 gedachten over “Miss België minime verkiezing afgelast vanwege kinderarbeid”

  1. Nee mijn kinderen doen niet mee aan zo’n verkiezing, ze zijn mooi zoals ze zijn. Mooi, mooier, mooist….daar zit ik niet op te wachten. Als ze groot zijn moeten ze daar nog genoeg tegenop boksen dus een goede basis hebben is dan heel fijn. Weten dat je er mag zijn zoals je bent!

  2. Helemaal mee eens. Ik heb liever dat onze dochters uitgroeien tot lieve, verstandige vrouwen dan dat ze de mooiste zijn. Bovendien, hoe kun je dit nu meten? Alle kinderen zijn toch mooi op hun eigen manier?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven