Modder activiteiten waarbij vies worden niet mag, maar moet!

Toen ik kind was speelde ik veel buiten. Het kwam geregeld voor dat ik nog voor het middag werd naar huis moest om schone kleren aan te trekken omdat mijn eerste set kleding zeiknat was. Ik speelde in het bos, in sloten, in de zandbak of gewoon in de tuin. Gek was ik op modder activiteiten.

Ik hoop dat mijn eigen dochtertje ook zo’n buitenspeler wordt. En dan denk ik nog maar even niet aan alle was die dat met zich mee gaat brengen 😉 .

Niet alle kinderen vinden buitenspelen en vies worden fijn. Zij moeten soms even aangemoedigd worden of het besef krijgen dat voor een keer vies worden heus niet erg is. Vies worden is zelfs goed voor de ontwikkeling!

Heb je zelf ook wat aanmoediging nodig dan is het leuk om één van deze drie modder activiteiten te doen. De een kan je thuis nabootsen en de anderen zijn perfect voor een dagje in de vakantie! Of doe een keertje mee aan de Nationale ModderDag.

modder activiteiten

Modder activiteit die je thuis kan organiseren

Nationale Modderdag

Onlangs was het Nationale Modderdag (ook wel International Mud Day). Een dag waarop er door honderdduizenden kinderen wereldwijd lekker gespeeld wordt met modder.

Ieder jaar wordt deze dag eind juni georganiseerd door BSO’s, kleuterscholen, gastouders en andere plaatsen waar kinderen samenkomen. Op deze dag wordt er eindeloos gespeeld met modder.

Heb je het dit jaar gemist? Wat kan jou de kalender schelen. Organiseer bij mooi weer een modderfeestje! Een zak potgrond, wat schepjes en een paar emmers water, meer heb je er niet voor nodig.

Tip: ook leuk om als kinderfeestje te doen en vergeet vooral je fototoestel niet 😉

Modder activiteiten als vakantietip

Wadlopen

Erg leuk om te doen met oudere kinderen: wadlopen! Dit is een activiteit waar je flink spierpijn van kunt krijgen, want het liegt er niet om, qua lichaamsbeweging. Het is letterlijk aanpoten, op het Wad!

Bij het wadlopen onder begeleiding van een gids leer je enorm veel over het onderwaterleven van het Wad.

Smerig ga je ook zeker worden, want je voeten worden ongetwijfeld vastgezogen in het wad. Tot aan je middel in de blubber is geen uitzondering. Een leuk feitje: wist je dat All Stars de ideale schoenen zijn om mee te wadlopen? Deze sluiten hoog waardoor ze beter aan je voeten blijven zitten.

Een van de leukere modder activiteiten om als vakantie uitje in te plannen, niet?

Blotevoetenpad als modder activiteit

Op verschillende plaatsen in Nederland vind je ‘blotevoetenpaden’. Op deze paden, vaak beheerd door instanties zoals Staatsbosbeheer, moet je wel vies worden!

Aan het begin van het pad doe je de schoenen uit, en die trek je pas weer aan nadat je het hele pad bewandeld hebt en je voeten weer hebt schoongemaakt.

Vaak zijn de blotevoetenpaden niet alleen maar één lange weg vol modder, maar is het pad juist een heel parcours met verschillende soorten ondergrond: van zacht gras tot grind en van houtsnippers tot dikke takken. Ook zijn er blotevoetenpaden met modderplassen, touwladders en evenwichtsbalken.

Blotevoetenpaden zijn in heel Nederland te vinden, even googlen en je hebt voldoende info.

En vertel, denk je dat jij een van deze modder activiteiten gaat ‘aanpakken’ in de vakantie? Of heb je het al eens gedaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven