ModderDag 2015: modderen jij en je vriendjes mee wat aan?

Jawel, het is vandaag, maandag 29 juni, Internationale Modderdag! Modderdag 2015, alweer de 6e keer dat we samen lekker in de modder kunnen spelen. En dat komt goed uit, want ik modder soms nogal wat aan.

Maar vandaag mág, nee, MOÉT er worden aangemodderd! Alleen dan weer net niet in die context.

Modderdag

 

 

 

 

 

 

 

 

Nee, op Internationale Modderdag is het de bedoeling dat de kinderen op speelse wijze in contact komen met de natuur. Door te spelen met (je raadt het al) modder, takken, bladeren, gras, zand en al waarvoor je ze normaliter probeert te verhoeden. Althans, spelen in de natuur is natuurlijk hartstikke gezond en leerzaam.

Maar om nou de modder in te gaan duiken…

Maar vandaag mag het!!
Heeft iemand ooit verzonnen..

Modderdag van oorsprong

Dat waren om precies te zijn Gillian McAuliffe uit Australië en Bishnu Bhatta uit Nepal op een evenement van het World Forum Foundation in 2009. Het doel van deze stichting is het bespreken van ideeën en ontwikkelingen ten behoeve en bevordering van het welzijn van kinderen wereldwijd.
International Mud Day werd een feit en Marc Veekamp van Veldwerk Nederland introduceerde het in 2013 in Nederland. Dit jaar is het aantal deelnemers verdubbeld. Ruim 100.000 kinderen doen rond 29 juni aan allerlei activiteiten mee die gericht zijn op het ontdekken van de natuur.

Ook in mijn regio wordt ModderDag gevierd. Misschien trek ik vandaag wel op survival met mijn meiden. Gewapend met regenlaarzen, handdoeken, snoetepoets en reservekleding..
Aangezien zoontjelief vandaag de stoepkrijt, rozenblaadjes, gras en God weet wat in de tuin heeft verorberd, sla ik deze ronde voor hem nog even over.

Modderdag 2

 

 

Mijn naam is Marjolijn Langens, woonachtig in het Brabantse Drunen samen met mijn man en 3 kinderen; Eva (2009), Valerie (2011) en Thomas (2014).
Naast het übermoederschap ben ik vooral ook een freelance tekstschrijfster en journaliste voor Wegener Media.
Met een schoolgaande kleuter, een (enorm!) puberende peuter, een baby en mijn werk waarbij ik een diversiteit aan mensen ontmoet, is er vast genoeg stof om over te schrijven.
Wat zie je van mij terug in MamsatWork? Als lid van de redactie verzorg ik reviews, blogs en verslagen van (pers-)evenementen.
Daarnaast help ik hier en daar de puntjes op de i te zetten door ingezonden stukken te redigeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top