Mode in Nederland: volgens onderzoek is onze stijl nog ver te zoeken…

Hoeveel tijd besteed jij aan het uitkiezen van je outfit? En hoe groot is je kledingkast eigenlijk? Uit onderzoek is gebleken dat het in ons kikkerlandje maar bar gesteld is met onze sense of style. Mode in Nederland blijkt toch vooral de bestaan uit… Nou ja, van die net-niet outfits 😉 . Da’s niet mijn mening hoor. Ik zei het al: onderzoek. Internationaal onderzoek zelfs. Al kan ik me er stiekem ook wel weer in vinden…

Lees ook: Als slons tussen de modebewuste mama’s op het schoolplein

Een dagje Efteling met een Holle Bolle Gijs look

Waar een dagje Efteling al niet goed voor is… Los van het zien van die blijde kindersmoeltjes waarvoor ik naar een ‘pret’park ga heb ik me ook weer kostelijk vermaakt over het feit hoe de Nederlandse vrouw (en man) zich pretparkwaardig okay hebben bevonden s’ochtends voor de spiegel. Je krijgt meteen een idee van de mode in Nederland. Oké: ik weet als geen ander hoe de meeste ochtenden verlopen als mama van drie, en dat het al een kunst op zich is om allemaal gepoetst, gevoed, aangekleed en wel op afgesproken tijd vertrek klaar te zijn, dus laat staan ‘stijl technisch’ verantwoord. Maar dat terzijde…

Mode in Nederland: de modepolitie zal niet blij zijn

Onlangs scoorde de mode in Nederland behoorlijk belabberd. Tenminste, volgens onderzoek van Skyscanner. Dat is een zoeksite voor vliegreizen,  die onder 12.000 respondenten een onderzoek uitvoerde naar fashion style in Europese landen. De mode in Nederland kwam er dus niet al te best vanaf. En na ons dagje Efteling vandaag verrast me dat eigenlijk niet…

Best geklede landen

Laten we positief beginnen. Uiteraard zijn er ook best geklede landen uit het onderzoek gekomen. Wil je even raden? Dit zijn ze:

  • Italië
  • Spanje
  • Frankrijk
  • Groot-Brittannië
  • Denemarken

Slechtst geklede landen

Je ziet het al: geen Nederland in het lijstje hierboven. Nee, dat is de mode in Nederland niet toebedeeld. Helaas. In het onderstaande lijstje scoren we dan wel weer lekker hoog.

  • Rusland
  • Nederland
  • Turkije
  • Duitsland
  • Zweden

Modetips voor Efteling bezoekers

Uiteraard hoef je niet als een sprookjesprinses te schreden door het Land van Laaf en op je beste best op je kop in de Python te hangen maar wat een kleding missers heb ik weer voorbij zien komen. En daarmee bedoel ik kleding die je figuur NIET ten goede komen, los van smaak en stijl, maar door het accent te leggen op plaatsen waar je het juist NIET wilt hebben.

Het koste me dan ook enige moeite om met name de (witte) leggings, spijkerrokjes, vormloze regen/wind jacks, te kleine BH’s en slips, complete sportschool outfits, riemen om vollere buiken en te korte (wellicht gekrompen) broeken niet te proppen in de afval mond van Holle Bolle Gijs……Dank u wel.

Geen modepolitie; wel fashion tips

Maar ik ben geen Modepolitie en dat ambieer ik ook niet. Uit ervaring weet ik dat de meeste dames het lastig vinden. Simpelweg niet weten wat het beste bij ze past en vaak denken met allerlei toeters en bellen hun ‘probleem zones’ te verdoezelen. Niet wetende dat juist daar dan de aandacht op gevestigd wordt. De mode in Nederland is daarmee echt niet anders dan in andere Europese landen. Bij vrouwen die toevallig een ander land in hun paspoort hebben staan.

Vaak volstaat een kleine verandering al voor een groots effect. Accepteer hoe je lichaam er nú uitziet, en pas je kleding daar op aan. Ook al heb je een maatje meer of minder: ieder lijf mag er wezen. Zeker als je het mooi inpakt 😉 .

Lees ook: Mijn mini me blijkt een ware fashionista…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven