Mode trends van nu die je van je dochter niet aan zou mogen

De fashion wereld, dat is een wereld op zich. Met haar eigen normen en waarden, en (ongeschreven) regels. Al doe ik persoonlijk wel mijn best om een beetje bij te blijven, ik ben geen mega trendy type. Hoe zit dat bij jou? Ben je altijd van iedere mode trend op de hoogte en reuze modebewust, of loop je -net als ik- niet voorop, maar ook niet achteraan?

Val jij in de laatste categorie, dan is er goed nieuws voor je. De huidige mode trend? Alles kan en mag zo ongeveer gecombineerd worden. Dat kan dus eigenlijk niet mis! Hoewel… Het zou zomaar kunnen dat je dochter het daar niet mee eens is. Net zoals bij ons het geval is… de huidige mode trends worden namelijk door dochter wél op de voet gevolgd. En zij zit niet altijd met mij op één lijn.

mode trend boots bloemmotief
Lotte riep van de week nog dat ze dit echt niet vond kunnen

Mode trends ten spijt: “Ga jij zó de deur uit…?”

Eerlijk is eerlijk: mode is vaak nogal generatie-gerelateerd en de trend wordt niet door iedereen gevolgd. Zo gaf mijn oma me spontaan extra zakgeld toen ik haar trots mijn nieuwe jeans mét gaten liet zien. En ook de cowboylaarzen trend zette bij haar grote vraagtekens in haar gezicht. En hoe ouder je wordt, hoe vaker je volgens mij zelf ook vraagtekens zet bij mode trends. Lompe schoenen onder een jurkje; ik vind het inmiddels ontzettend mooi, maar nog lang niet iedereen is aan dat straatbeeld gewend.

De generatiekloof levert maar al te vaak onbegrip op op modegebied. Krijg jij van je dochter of zoon ook wel eens een scheve blik toegeworpen, als het om je outfit gaat? Of van je moeder? Dan kan je dit modeseizoen je borst nat maken. Het kan namelijk niet gek genoeg. Opvallende combi’s en aparte looks zijn helemaal hip. En de vraag is maar weer wat onze kinderen daarvan zullen vinden…

De mode trend van nu: combineer alles met alles

Een driekwartbroek met enkellaarsjes en een behoorlijke hak. Deze Nubikk lakschoen bijvoorbeeld, die laat je look meteen opvallen. Mijn dochter vind zo’n ‘hoogwater-broek’ overigens verschrikkelijk. Zelf ben ik er overigens ook nog niet helemaal over uit, maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn kuiten. Afijn, broeken mogen gewoon weer in alle lengtes. Slim fit of flared, het maakt allemaal niets uit. En wat voor schoenen je er onder doet, mag je lekker zelf weten! En daar word ik dan wel weer blij van. Schoenen fetisjist die ik ben.

lakschoenen trend onder een driekwart broek

Hak of plat, tegenwoordig kan alles in de mode trend

Sowieso zien we een interessante trend in de mode als het om schoenen gaat. Vroeger had je ‘nette schoenen’ en ‘werkschoenen’. Ging je naar een feestje, dan werd een paar hakken voorgeschreven. En de rest van de tijd droeg je praktische, comfortabele schoenen. Ook die regel kunnen we aan onze laars lappen. Kistjes zijn anno nu gewoon netjes, net als sneakers trouwens. Want hoe vaak zie je tegenwoordig geen sneakers onder een jurkje. Mooi én comfrotabel!

jurkje met stoere veterboots is de trend in de mode
Stoere veterschoenen onder een jurkje? Waarom niet!

Schoenen met een printje

Zelf hou ik echt enorm van schoenen. Met hak, plat, slipper of juist stoere motorboots, ik word overal blij van. Nu zie je op het moment weer een trend in de mode dat prints op een schoen mogen. Ook dat vind ik leuk. Ik heb er al een aantal van in mijn kast staan, maar die hierboven van Bristol (met die bloemen) kon ik niet weerstaan. Die bloemenprint is toch prachtig! Een stelling waar dochterlief het overigens niet mee eens is 😉 .

Mode trends voor heren

Ook voor mannen geldt dit seizoen: sla lekker aan het combineren. Opvallen is duidelijk een mode trend van nu!

mode trend; ruitjes regenjas en magnanni schoenen

Helemaal hip is de geruite regenjas voor mannen. Met zo’n leren Magnanni schoen eronder wordt het geheel toch een nette look. Hoewel, daar denkt zijn moeder misschien toch heel anders over!

1 gedachte over “Mode trends van nu die je van je dochter niet aan zou mogen”

  1. Maar ja, als ik dan blouses en jurken zie hangen met prints of modellen die me sterk doen denken aan de bloemetjesjurken van mijn oma zaliger, laat ik ze toch liever hangen. ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven