Modekleuren najaar 2013: we gaan de straten kleur geven!

Nu de dagen donkerder en natter worden zit niemand te wachten op nog meer treurigheid. Laat staan dat we blij worden van in grauwe lappen gehulde mensen die tussen de buien door naar de supermarkt hobbelen. Gelukkig hebben de modeontwerpers daar over nagedacht en de wetten die zij onlangs hebben uitgevaardigd zijn eenduidig: we gaan de herfst kleur geven. En by the way, wit is ook een kleur.

Winters wit

Kijk maar in de winkels: het is kraakhelder wit wat de klok slaat. Witte broeken, sweaters, vesten of jurken die tot je tenen reiken (niet geschikt voor fietsers – ook al ben je lekker zichtbaar voor het overige verkeer, als je door een modderplas fietst mogen we hopen dat je bij de laatste aanbieding Witte Reus flink wat hebt ingeslagen).

Vijftig tinten… blauw

Nee, het heeft niets te maken met de huisvrouwenporno die het afgelopen jaar alle boekenverkooprecords heeft verbroken. Maar het is duidelijk dat de zogenaamde waterkleuren, dus van turquoise via zeegroen naar donkerblauw, een van de belangrijkste kleuren van dit najaar gaat worden. Na wit dan. Verschil moet er wezen.

Schoenen

Ook schoenen zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Liever nog in kleurencombinaties en met een speels gebruik van verschillende soorten materialen. Weg dus met die grauwe schoenen met die lelijke studs en spikes. Sorry hoor, misschien kan je iemand blij maken via de zak van Max. Maar vanaf nu gaan we kleur dragen. Ook aan je voeten. Gelukkig maar dat deze iets betaalbaarder worden met bijvoorbeeld kortingscodes van Zalando die je kan krijgen op de site van Vouchercloud. Kijk, daar worden wij gelukkig van.

Romantiek

Heel Gallië? Nee, ergens is er nog een klein dorpje dat dapper weerstand biedt. Als je niet van wit en blauw houdt heb je nog de keuze uit zwart, donkeraubergine en donkergroen. Met accenten van goud, geel en grijs. Maar dan moet je je wel bekeren tot de niche van Edgy Romance.  Ik zou het maar gewoon op wit houden. Of blauw. Of een combinatie van die twee.

Over de auteur

1 gedachte over “Modekleuren najaar 2013: we gaan de straten kleur geven!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven