Modern vintage; interieur met knipoog naar het verleden

Als echte interieur liefhebber ben ik gezegend met een huis waar we enorm veel ruimte in hebben en ik alle kanten mee op kan. Momenteel ben ik bezig met het herinrichten van het kantoor en inrichten van de chillruimte waarbij ik een modern vintage stijl probeer neer te zetten.

Deze woonstijl probeer ik door te voeren door modern en vintage te combineren met elkaar en door tweedehands meubels opnieuw te gebruiken.

Maar ook door nieuwe meubels te plaatsen met een vintage uitstraling, de modern vintage meubels. Ik laat je verderop in dit artikel zien wat we onlangs in de chillruimte hebben geplaatst om de woonstijl verder door te voeren.

tv meubel modernvintage
Bron: PIB

Wat is een modern vintage interieur?

Ik zal eerst even kort ingaan op de trend modern vintage. Je zou bijna denken dat vintage en modern haaks op elkaar staan, maar tóch blijkt in de afgelopen jaren dat deze twee woonstijlen heel goed te combineren zijn.

Het draait bij het combineren van vintage items in een modern interieur ook vooral om de balans.

Kies voor een rustige basis

Wil je deze woonstijlen gaan combineren, kies dan voor een rustige basis. Dat geldt overigens bij alle woonstijlen die je wilt mixen.

In dit geval is onze basis modern met een zachte uitstraling door het gebruik van natuurlijke materialen. Met wat vintage items in de kantoor- en chillruimte ga ik de modern vintage interieur stijl verder vormgeven.

Zo hebben we onlangs een vintage TV meubel in de chillruimte gezet. Dit moderne tv meubel heeft een prachtige vintage uitstraling door het model. Maar omdat hij van eikenhout gemaakt is, combineert hij heel erg goed met de rest van ons interieur.

Wij hebben namelijk door het hele huis heen de combinatie van beton, eikenhout, en zwart witte details en accessoires. Oké en wat boho accessoires erbij, laat ik die niet vergeten.

modern vintage interieur
Hier staat het tv meubel in onze chill ruimte, we zijn overigens nog lang niet klaar hier. Er mag nog een nieuw plafond in, en we mogen de vloer nog doorleggen. Maar de tegels in de (extra) keuken passen ook lekker bij dit vintage gebeuren, vind je niet?

De vintage elementen in onze moderne inrichting

Dit vintage TV meubel is niet het enige dat we hier hebben staan trouwens. Er staat nog een échte tweedehands vintage kast te wachten die ik op Marktplaats gescoord heb. Deze wil ik nog gaan schilderen in wat zachte pasteltinten om hem mooier passend te krijgen.

Dat valt ook onder modern vintage toch? Een tweedehands meubel wat moderner maken door hem te pimpen. Het model van die kast is al vintage genoeg, en er komt nog een retro behangetje in, dus dat komt helemaal goed!

Kijk uit met teveel donkere vintage meubels in een modern interieur

Alhoewel modern en vintage dus prima samengaan kom ik toch nog even terug op de balans. Als je teveel donkere vintage meubels in je huis plaatst, dan schiet de balans de verkeerde kant op en is er geen samenhang meer.

In dat geval zou je er -net als ik- voor kunnen kiezen om wat meer zachte kleuren toe te voegen door de vintage meubels te verven. Moet je wel durven natuurlijk en ik zou het niet adviseren met hele dure erfstukken.

Aan de andere kant is het wel dé manier om je interieur modern in te steken en toch heel persoonlijk te maken.

Een interieur met een persoonlijk tintje, daar gaat het om

Hoe je ook aan de slag gaat met het mixen van diverse woonstijlen, zorg voor dat persoonlijke tintje.

Een persoonlijke sfeer toevoegen gaat overigens vrij ‘makkelijk’ met vintage meubels, ook in een modern interieur. Dit komt omdat je gewoon voelt dat oudere meubels een verhaal met zich meedragen. Zelfs als ze geverfd zijn.

Vintage toevoegen aan je bestaande interieur is dan ook een heel goed idee.

Een vintage touch met een oude fotocollage

Ik wil je nog graag een voorbeeld laten zien van het combineren van een modern interieur met een vintage touch. Bovenstaande foto collage heb ik gemaakt in ons vorige huis. Ook hier hadden we een modern en strak interieur, maar wilde ik wel graag een vintage touch toevoegen die heel persoonlijk is.

Hier was ik zó blij mee, dat de foto’s allemaal liggen te wachten totdat we onze hal in het nieuwe huis compleet verbouwd hebben. Als hier de hal in een modern jasje gestoken is, dan krijgen ze hier weer een prachtig plekje!

Begin klein als je het spannend vindt

Mocht jij het dan ook spannend vinden om verschillende woonstijlen te mixen, dan is dit een goede tip. Begin gewoon klein. Met een paar kleine accessoires kan je al een heel andere look creëren en dus ook heel goed modern en vintage combineren.

Bijvoorbeeld door zo’n foto collage te maken als hierboven. Of een vintage bijzettafeltje te plaatsen in je eigentijds interieur. Ben je daar aan gewend en wil je graag meer? Dan heb je zo nog wat andere items toegevoegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven