Een moderne badkamer inrichten: tips en inspiratie

Ga je je badkamer verbouwen en wil je een moderne badkamer inrichten dan ben je ongetwijfeld op zoek naar inspiratie. Dat was ik ook en dus heb ik de nodige tips en inspiratie voor je op een rijtje gezet. Wil je een nieuwe badkamer die modern oogt met bijvoorbeeld een inloopdouche?

Probeer dan onderstaande inspiratie toe te passen voor de juiste sfeer.

moderne badkamer

Tips voor een moderne badkamer en inspiratie

Wil je lang kunnen genieten van je nieuwe badkamer dan is een moderne look en feel zeker een goed idee. Met een moderne touch ben je namelijk ook voor de toekomst verzekerd van een tijdloze ruimte waarin je heerlijk kan ontspannen. Met onderstaande tips en inspiratie komt dat helemaal goed.

Ruimtelijk effect in je badkamer creëren

Om een moderne badkamer te creëren ben je op zoek naar een inrichting van je badkamer die de ruimtelijke sfeer benadrukt. Dat kan je door verschillende moderne badkamer ideeën voor elkaar krijgen.

In ieder geval is een van de kenmerken van een moderne badkamer dat deze minimalistisch is en strakke afwerkingen heeft. Dat geldt voor alles, maar heel specifiek voor de eyecatcher van je badkamer, het badkamermeubel. De minimalistische opbouw en inrichting geeft een ruimtelijk gevoel.

Kies voor een moderne badkamer met inloopdouche

Om het ruimtelijke gevoel en de strakke lijnen te waarborgen kan je voor de inrichting van je moderne badkamer het beste kiezen voor een inloopdouche.

Laat de tegelvloer doorlopen in je douche en gebruik een strakke douchegoot voor de afvoer van het water die netjes in je vloertegel verwerkt zit. Het doorlopen van de tegelvloer benadrukt de ruimte in je badkamer.

Kies de douchegoot in dezelfde kleur als je kranen.

designmeubel in je moderne badkamer met zwarte kranen
Bron: Fine Wood Design

Ga voor design uitstraling bij de producten die je kiest

Naast de strakke lijnen en het ruimtelijke geval wil je je moderne badkamer ook vooral een luxe uitstraling geven. Luxe en modern gaan namelijk hand in hand.

Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een design badkamermeubel. Wil je een badmeubel met een luxe en natuurlijke uitstraling? Of ga je liever voor een hoogglans model? Beiden kan je uitstekend in je moderne badkamer toepassen. Vind je niet wat je zoekt?

Denk dan eens aan een badkamermeubel op maat! In dat geval kan je de strakke lijnen zeker waarborgen.

Een badmeubel van wand tot wand zorgt ervoor dat je geen loze ruimtes hebt naast je badmeubel. Dit ziet er een stuk rustiger uit en benadrukt de ruimtelijke sfeer.

Greeploze lades is typisch voor een moderne badkamer

Nog even terugkomen op je badmeubel; kies voor greeploze lades. Door greeploos te kiezen ga je helemaal op in de moderne sfeer. Ik zeg het nog maar eens: je wilt strakke lijnen. En dus kies je voor strakke kasten met een inbouwwastafel of eventueel opbouwkommen.

inloopdouche in een moderne badkamer met lichte kleuren en stalen douchwand
Bron: Pinterest Backsplash

Maak gebruik van glas en een beetje staal

Glas past zeker in je moderne badkamer, en staal ook zoals je hierboven ziet bij de inloopdouche. Die laatste wil je alleen niet teveel terug laten komen in je moderne badkamer, mits je echt een industriële look wilt creëren. Dan kan dat weer wel.

Maar een stalen douchewand bij je inloopdouche? Een heel goed idee!

handdoekrek van staal voor een strakke uitstraling in je badkamer
Bron: bol.com

Of wat denk je van deze fantastische stalen handdoekdrager? Een paar lichte handdoeken erin en je hebt je opgeruimde badkamer voor elkaar.

Ook een moderne kleine badkamer kan als je ruimtelijk denkt

Ik wil nog even ingaan op het ruimtelijke effect waar ik hierboven de tip over gaf. Een ruime badkamer is fijn, maar lang niet iedereen heeft het geluk om een grote badkamer in te kunnen richten. Die van ons is ook niet echt heel groot.

Maar ook een moderne kleine badkamer kan. Hou in je achterhoofd dat je gaat voor het ruimtelijke effect. Prop dan dus geen inloopdouche en bad naast elkaar als daar eigenlijk geen ruimte voor is, maar maak een keuze.

Kies ook hier weer voor een minimalistische design en moderne badkamermeubels zonder grepen of knoppen. Dat scheelt al een hoop.

moderne badkamer met neutrale kleuren en glas
Bron: Fine Wood Design

Neurtrale kleuren in je moderne badkamer

Een moderne badkamer vraagt om neutrale kleuren. Kies je voor een wandtegel met een werkje erin? Ga dan voor de combinatie met een rustige vloertegel bijvoorbeeld. Wit en grijs zijn prima tinten voor een moderne badkamer. Zwart in principe ook, maar zwarte muren geven geen ruimtelijk effect.

Zelf hebben wij wel gekozen voor een zwarte wandtegel in marmerlook met een gouden draadje erdoor. Maar die passen we maar toe op twee wanden. Dat combineren we met wanden in een rustige tint, zonder tegels maar met afgewerkt stucwerk. Ook dat geeft weer een ruimtelijk gevoel.

Rustige kleuren us in je moderne badkamer. Denk daarbij ook aan rustige en neutrale kleuren van je badtextiel zoals bijvoorbeeld wit, grijs of beige.

moderne badkamer inspiratie en tips

Gadgets voor de moderne badkamer

Je kan je badkamer nóg moderner laten ogen door een aantal fancy gadgets toe te voegen. Wat denk je bijvoorbeeld van een Sunshower in je douche?Ik heb er zelf al een aantal keren naar gekeken. Hij staat eigenlijk op de wishlist, maar het is een flinke aanschaf, dat wel.

Het handdoekrek van hierboven mag je eigenlijk ook wel bij de badkamer gadgets scharen.

inbouwnis in je badkamer voor een strakke afwerking en strakke lijnen
Bron: sanitairkamer

Een inbouwnis in je badkamer is ook een toffe gadget Je kan deze laten maken in de muur en daarna betegelen, maar je kan ook een kant en klare inbouwnis realiseren in de tegel in bijvoorbeeld mat zwart of geborsteld staal. Hoe gaaf is dit?

De verlichting in een moderne badkamer

Ga je een hele nieuwe badkamer bouwen en kan je zelf de verlichting nog bepalen? Kies dan voor inbouwspots in een moderne badkamer. Ook deze benadrukken weer de strakke lijnen en het ruimtelijke gevoel.

Met een goede lichtinval in je badkamer lijkt je badkamer optisch groter. Heb je wel ramen in je moderne badkamer, maar zijn ze niet heel groot? Dan is je keuze voor lichte kleuren extra belangrijk. Ook de verlichting zelf (veel) en het gebruik van glas in je badkamer wordt dan belangrijker.

Kies in dit geval dus bewust voor een glazen douchewand in plaats van een muurtje bij je douche. Het licht wat je dan hebt in de badkamer, verspreidt zich gemakkelijker door de ruimte.

Nog meer moderne badkamer ideeën en inspiratie (van Pinterest)

Inspiratie opdoen kan je uiteraard offline, maar ook online heel goed doen. Bezoek wat meubel boulevards als je voor de mainstream keuze gaat, of kijk eens online naar een maatwerk specialist. Ook Pinterest is een heel goed platform om inspiratie voor je moderne badkamer op te doen.

moderne badkamer inspiratie met glazen douchewand
Bron: Pinterest homestolove

1 gedachte over “Een moderne badkamer inrichten: tips en inspiratie”

  1. Mijn vrouw en ik willen graag onze badkamer renoveren en ik kwam dit blog tegen om wat inspiratie op te zoeken. Ik had nog nooit van een sunshower gehoord maar we zijn allebei verkocht, ik denk dat we volgende week iemand bellen om het te laten installeren. Hopelijk kunnen ze ons snel helpen, in ieder geval bedankt voor de informatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven