Must-haves in een moderne keuken

Al verbouwende komen wij iedere keer op nieuwe ideeën, zo ook voor onze moderne keuken. Ik loop met de projecten in mijn hoofd altijd drie stappen voor op onze life situatie, ken je dat? Dat je het een nog niet af hebt en het ander al weer in je hoofd hebt zitten? Gelukkig blijkt wel uit onze projecten dat je heel goed van ‘niets’ iets kan maken en dat dat niet altijd veel geld hoeft te kosten. Zo ook met onze bestaande keuken die we graag om willen toveren tot een moderne en strakke keuken.

Hoe ziet een moderne keuken er eigenlijk uit?

In ons vorige huis hebben we een totaal nieuwe keuken laten plaatsen. Een moderne, strakke en industriële keuken van Grando. Supergaaf natuurlijk, een nieuwe keuken. Maar de keuken in ons huidige huis is eigenlijk nog best oké. Het is een eikenhouten keuken die helemaal gepimpt is en nu de looks heeft van een moderne keuken. Door nog een paar extra aanpassingen en upgrades hebben we de keuken nu (bijna) helemaal naar wens.

Sterker nog, een van onze vrienden vroeg onlangs nog of we tijdens de verbouwing ook gelijk een nieuwe keuken hebben laten zetten. Dat is een leuk compliment! Nu is er behoorlijk wat veranderd, maar een nieuwe keuken daar hadden we het geld niet meer voor. Maar met een aantal musthaves hebben we er toch een mooie modernere keuken van weten te maken.

De sfeer van een moderne keuken creëer je door te werken met moderne kleuren en materialen. Denk daarbij aan zwart, wit maar ook een groene of taupe keuken is tegenwoordig heel modern. Combineer dat met een granieten of composieten aanrechtblad en je hebt al vrij snel een moderne look in je keuken. Ook geborsteld roestvrijstaal past uitstekend. Verder is zo’n keuken redelijk minimalistisch (maar hoeft niet persé scandinavisch te zijn) en strak afgewerkt. Ronde hoeken zie je in deze keuken niet terug.

Bron: Pinterest Seatribe
Bron: Pinterest Maison Travaux
Bron: Pinterest Sitchu

Moderne keukens, voorbeelden

Zoals je hierboven ziet kan je een moderne keuken in allerlei kleurstellingen kiezen. Ook zie je heel vaak een kookeiland terug. Daar kunnen we in onze keuken helaas nog niet van genieten. Ik heb het wel nog in mijn hoofd, maar dan zal er eerst nog een uitbouw gerealiseerd moeten worden ;).

Veel keukens hebben hun moderne look omdat ze bijvoorbeeld greeploos zijn. Dat oogt al heel snel lekker strak. Maar ook een keuken met grepen kan nog gewoon een moderne uistraling hebben hoor. Denk dus niet meteen dat dit een harde eis is. Wel is het zo dat er sprake is van een strak lijnenspel tussen de kastdeurtjes en de lades.

Combineer je een moderne en strakke keuken met hout, dan wordt de sfeer van je keuken daarmee gelijk wat warmer. Wat overigens niet wil zeggen dat je dan gelijk een landelijke keuken hebt zoals veel mensen dan roepen. Een echte landelijke keuken heeft wel wat meer uiterlijke kenmerken dan het gebruik van hout. Kijk hier voor nog meer keuken inspiratie.

Apparatuur voor in je moderne keuken

Qua apparatuur zie je vaak nieuwe technieken terug en in ieder geval ‘gadgets’ die het leven makkelijker maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kokend water kraan zoals de Quooker Flex die wij zelf hebben. Ook een inductiekookplaat en een goede combi oven mogen in de moderne keuken niet ontbreken. Of bijvoorbeeld een geïntegreerde afzuigkap of strakke inbouw afzuigkap, bedienbaar met afstandsbediening. En wat denk je van deze strakke spots op een rail?

Top off the bill in een moderne keuken is bijvoorbeeld het gebruik van Google Home om een deel van je apparatuur mee te bedienen. Zo heeft Frank het hier zo ingeregeld dat we de spotjes en ook de afzuigkap kunnen bedienen om de opdracht via Google Home te geven. Heb ik lekker mijn handen vrij om de rest van de groenten terwijl te snijden, haha. Oja, en dan heb ik toch nog één gadget die ik je niet wil onthouden: de Horl, een ideale messenslijper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven