Moderne man droomt stiekem van trouwen en wil kostwinner zijn

Denk jij dat mannen in het algemeen (en de moderne man in het bijzonder)  moeite heeft om zich te binden? Of verwacht je dat hij droomt van huisje, boompje en beestje?
Nou, zet je schrap… ‘onze’ moderne man is niet zo modern als dat hij lijkt. Hij wil namelijk dolgraag trouwen! En dat is niet het enige…
moderne man

Moderne man is oermens van binnen

Hij smacht zelfs méér naar het ja-woord dan wij moderne vrouwen. Hoe kan het ook anders… als je als vrouw een moderne man tegenkomt die zich voor je voeten werpt, dan ga jij toch niet als een gek mee in dat gezwijmel? Nee toch? Als moderne vrouwen onder elkaar moeten we elkaar behoeden voor deze man. Niet dat ik tegen trouwen ben hoor, helemaal niet. Maar als er niets meer te verleiden valt – à la Marianne Zwagerman –  in een mantelpakje met rood gestifte lippen, of in een andere mooie fashionable outfit, dan ben ik er klaar mee.

Lees ook: mannen liegen vaker

Hoofdkostwinner

Een man die zich -zomaar- voor mijn voeten werpt, nee, dank je. En dan lees ik ook nog dat deze moderne man bovendien heel veel waarde hecht aan het hoofdkostwinnerschap. WAT? Zijn we nu alweer op de terugweg? Hebben we überhaupt ons doel gehaald van de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw? Of is al die moeite tevergeefs geweest?

Is die moderne man alleen tijdens een interview modern en kruipt hij tijdens een heus onderzoek weer in zijn eigen huid om daar als resultaat op te leveren dat hij wil trouwen, hoofdkostwinner wil zijn en misschien zelfs nog wel een vrouw wil hebben die thuis is? Een kwart van de mannen is in ieder geval niet bereid om een dag minder te gaan werken.
Een onderzoek van Discovery Channel en TLC panel onder 2500 mannen en 1400 vrouwen laat deze uitkomsten zien.

Ik zeg: mannen verdedig jezelf en laat zien dat dit onderzoek niet deugt… of ga je knuppel halen, ‘haal’ me neer en sleep me aan mijn haren mee naar het aanrecht…. want vrijwillig gaat je dit niet lukken. 

Niet bij mij… en ik hoop bij héél véél andere vrouwen ook niet!

Shutterstock foto moderne man door g-stockstudio

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven