Moderne schutting in je tuin; zo maak je er een prachtige eyecatcher van

Een schutting in de tuin? Bijna heel Nederland maakt er gebruik van natuurlijk. Want hoe goed je ook met je buren kan opschieten, een beetje privacy is ook wel fijn. Maar een schutting kan je tuin maken of breken. Al heb je je tuin nog zo gezellig ingericht. Als je geen moderne schutting hebt, maar in plaats van een strakke een oud geval als tuinafscheiding hebt staan, dan blijft je tuin een beetje een armoedige uitstraling hebben. Die van ons wel in ieder geval.

Gelukkig kan je zelf prima een mooie moderne schutting plaatsen. Frank en ik hebben dat in ons vorige huis ook gedaan. Een zwarte schutting van potdeksel planken met van die stenen korven ertussen. Hieronder zie je het resultaat van onze schutting in de oude tuin.

schutting zelfgemaakt schanskorven

Best aardig gelukt toch?

Een moderne strakke schutting in de tuin

De schutting hierboven is al redelijk modern en strak natuurlijk, maar tegenwoordig heb je nog veel meer mooie moderne en strakke schuttingen voor in de tuin. Kijk hieronder maar eens naar de voorbeelden. Er is volop keuze om je strak ingerichte tuin ook te voorzien van een strakke en moderne schutting. Of je nu een schutting van hout zoekt, of juist naar iets minder natuurlijke materialen grijpt zoals composiet of beton. In allerlei materialen kan je tegenwoordig een moderne schutting vinden.

moderne schutting met houten latjes
Bron: Nubuiten

Moderne schutting met horizontale houten latjes

Tegenwoordig zie je heel veel afwerkingen met houten latjes. Niet alleen in de woning, zoals deze houten latjes DIY, maar ook in de vorm van een moderne schutting komen deze regelmatig terug. Ik ben persoonlijk helemaal weg van dit type schutting, maar ik snap het ook als dit niet helemaal meer je ding is omdat je het al zoveel ziet tegenwoordig. Gelukkig vind je hieronder nog veel meer inspiratie over strakke en moderne schuttingen van hout en andere materialen.

moderne strakke schutting in de tuin van hout
Bron: Nubuiten

Houten schutting met verticale lijnen

Bovenstaande houten schutting heeft ook een moderne en strakke look maar oogt toch weer totaal anders. De verticale lijnen geven een prachtig chique uitstraling aan deze schutting.

Een half open lamellen schutting

Zoek je puur een schtting om je privacy te waarborgen dan is een lamellenschutting wellicht niet helemaal de juiste keuze voor jullie. Maar mag de schutting deels open zijn dan is deze lamellenschutting echt een plaatje. In dit geval kan je ook terecht spreken van een moderne schutting. En wist je dat een lamellenschutting die net als deze is toch ook echt nog wel de nodige privacy verzorgt? Voorbijgangers zullen nooit alles door de schutting heen kunnen zien. Alleen als je stil blijft staan.

Betonnen schutting die modern en strak oogt

Een schutting van beton hoeft niet persé kolossaal te ogen. Bovenstaande moderne schutting in de tuin is eigenlijk best wel subtiel. Het beton wat gebruikt wordt oogt hetzelfde als de Schellevis terrastegels die wij in de tuin hebben liggen. De afwisseling met de houten schutting zorgt daarnaast voor een speels effect met een warme uitstraling. Ook de verschillende hoogtes van de betonnen schutting in de tuin geven een speelse look.

strakke cortenstalen schutting met moderne look voor in je tuin

Moderne cortenstalen schutting in de tuin

Ronduit prachtg als je het mij vraagt, deze cortenstale schutting. Cortenstaal zie je tegenwoordig steeds meer in de tuinen, maar het gebruik van een schutting zoals hierboven is dan toch nog niet heel gewoon.

Wij hebben bijvoorbeeld een cortenstalen houtopslag in de tuin die ook deels dienst doet als schutting, ook leuk! Check de foto hieronder.

cortenstalen houtopslag honinggraat

Welke moderne schutting zou jij graag in jouw tuin willen hebben?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven