Moeder dochter relatie, ik moet even ventileren

Als je pubert, dan sta je er niet echt bij stil hoe je relatie met je moeder is op dat moment. Ze is er gewoon. Het is bekend. En voor je gevoel hoort het zo en niet anders. Maar je moeder ziet dat heel anders. Die voelt de moeder dochter relatie waarschijnlijk feilloos aan.

moeder dochter relatie

Zo ging het in ieder geval bij mij. En zo gaat het trouwens nog steeds. Vroeger (heeeeeel lang geleden 😛 ) was ik niet bezig met de relatie met mijn ouders. Nee. Mijn ouders waren er gewoon en ik vond ze nog regelmatig lastig ook. Ik moest me houden aan afspraken over etenstijd (hoezo kan het niet even opgewarmd worden) en de tijd dat ik ’s avonds binnen moest zijn (nou, jij kan toch lekker alvast naar bed toe gaan als je wilt; ik hoor het mezelf nog zeggen …)

Mijn eigen moeder dochter relatie

Maar nu ik zelf moeder ben begin ik veel gevoelens te herkennen die mijn moeder waarschijnlijk ook had. De zorgen die je om je kinderen kan hebben bijvoorbeeld. Maar ook de behoefte aan intimiteit. Hoe fijn is het als je ze op het schoolplein op haalt en ze je om je nek vliegen? Nou, ik kan je vertellen… heel fijn! En dat laatste zeg ik met klem omdat het maar zelden gebeurt. Dochterlief is namelijk niet zo bezig met haar moeder dochter relatie, maar meer met haar vriendinnen. Sta ik op het schoolplein met mijn allerliefste glimlach en open armen, kijkt ze me aan en loopt ze gelijk door naar de moeder van haar vriendinnetje omdat ze graag af wil spreken.

En ik snap het hoor, maar een klein kusje zou op zijn minst wel héél erg gewenst zijn. In ieder geval door mij 😉 . Maar het kost waarschijnlijk wat teveel tijd en die heeft ze niet, want stel je voor dat iemand haar vriendinnetje wegkaapt!

Voorlopig is ze nog niet aan het puberen dus wie weet komt het nog goed, maar ik moet wel even wennen aan de ik-heb-mijn-moeder-niet-meer-nodig-relatie van dit moment.

Waarschijnlijk daarom vond ik de video van Nicolette van Dam zo lief! Moet je kijken hoe schattig!

Mijn meisje ❤️

Een video die is geplaatst door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op

1 gedachte over “Moeder dochter relatie, ik moet even ventileren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven