‘Mam’, waar blijf je nou?

Ik weet niet of ik een van de weiningen ben, maar ik voelde me vandaag weer een enorm slechte moeder door mijn eigen nalatigheid. Ik zal je vertellen waarom. Lotte loopt inmiddels al 2 weken op krukken omdat ze met de gymles haar knieband verdraait heeft. Daar ging onze skivakantie weer 😉 . Maar afgezien van de skivakantie ben ik de afgelopen 2 weken weer volledig ‘opgezogen’ door de zorgstand. Begrijp me niet verkeerd… ik doe dat met liefde en plezier voor mijn meisje. Meestal. Maar soms komt het mijn strot uit. Of vergeet ik het gewoon. Net als vandaag.

Vandaag was de dag ik me weer eens een slechte moeder voelde

Vanochtend bracht ik Lotte -net zoals de afgelopen 2 weken- keurig naar school om 08.30. Uiteraard heb ik dan vooraf al de hond uitgelaten (want die kan het anders niet meer ophouden) en de varkens en geiten gevoerd (anders gillen de varkens de hele buurt bij elkaar).

Tussen de middag zou Lotte gewoon thuis eten, maar omdat ze normaal gesproken ook regelmatig overblijft op school (op maandag en dinsdag) en bij een vriendinnetje blijft eten (op donderdag) was ik ze TOTAAL vergeten.

Om 12.10 ging dan ook mijn telefoon. Bij het oppakken van mijn telefoon verscheen er ‘School Heijcant’ op mijn scherm en ik dacht nog ‘wat is er nu weer aan de hand?’ Twee weken geleden ben ik immers ook gebeld om Lotte op te halen omdat ze na de gymles niet meer op haar benen kon staan. Totdat ik het stemmetje van dochterlief te horen kreeg.

Mama?

Ja schat?

Kom je me nog ophalen?

O, kak! Helemaal vergeten dat ze tussen de middag thuis zou eten!

Je kind vergeten op te halen

En ik moet je bekennen, het is niet de eerste keer dat ik het vergeet. Erg genoeg overkomt het me wel eens meer. Als verzachtende omstandigheid kan ik je melden dat het ongetwijfeld komt omdat Lotte normaal gesproken gewoon zelf met de fiets naar school gaat en ook weer thuis komt. En ik terwijl gewoon hard aan het werk ben. Weliswaar van huis uit, maar toch. Ik voel me er alleen wel heel schuldig over en baal er enorm van. Welke moeder vergeet er nu haar kind? Overkomt het jou wel eens?

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven