Moederdag cadeau knutselen met twee linkerhanden: 5 makkelijke ideeën

Op zondag 13 mei is het weer zover… Moederdag! En we komen weer met een paar fijne cadeau ideeën voor mama. Het allerleukste blijft toch om zelf een beetje aan het knutselen te gaan. Een Moederdag cadeau knutselen hoeft ook echt niet zo ingewikkeld te zijn!

moederdag cadeau knutselen

Sterker nog, in dit blog vind je ideeën die zelfs met twee linkerhanden te maken zijn. Of door kleine peutervingers. Dus ga er samen maar eens lekker voor zitten en kies een leuk idee uit. Heb jij zelf nog een Gouden Tip? Dan horen we die natuurlijk graag van je!

Lees ook: Moederdag zonder moeder: het went nooit

Moederdag cadeau knutselen: piece of cake

Een cadeautje kopen kan natuurlijk ook… Maar moeders zijn dol op de creaties van hun kroost. Enne, heeft mama ooit gemopperd toen ze een knutsel kreeg die misschien niet al te stevig was? Of bij die tekening, waarbij je toch een beetje buiten de lijntjes had gekleurd? Nee! Zelfgemaakte cadeaus bevatten namelijk altijd een extra ingrediënt. Héél veel liefde! En daar maak je mama natuurlijk het aller blijst mee.

Speciaal voor alle papa’s en kinderen die toch wat moeite hebben met al dat geknutsel hebben we een paar simpele DIY ideën voor een cadeautje voor mama op een rijtje gezet. Want samen een Moederdag cadeau knutselen is ook nog eens heel gezellig! Dus veel plezier, en natuurlijk succes samen.

Geef mama ontspanning

Er is één ding wat bovenaan iedere moeders verlanglijst staat. Rust! Ein-de-lijk rust 😉 . Er zijn waarschijnlijk weinig dingen waar je haar zo blij mee kan maken als een dagje ontspanning. Heb je vorig jaar al een cadeaubon voor een spa gegeven? No problem: uitrusten kan mama namelijk ook prima thuis. Als de rest haar tenminste even met rust laat.

Zelf een Moederdag cadeau knutselen hoeft dan ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wat vind je van dit idee? Koop een paar fijne sloffen voor mama. Vul ze met producten waar ze heerlijk mee kan ontspannen. Een mooi lint er omheen, en klaar is Kees! Maar vergeet niet dat ze ook echt alleen kan ontspannen als jullie haar ook een beetje rust gunnen… 😉 .

We vonden dit Moederdag cadeau idee, via Pinterest, bij Pinkbudget. Alle credits gaan naar de makers én bedenkers! Maar wat een handig ideetje is dit. Ook ideaal voor Vaderdag trouwens. En wat dacht je als cadeautje voor oma? Want die mag tijdens Moederdag natuurlijk niet overgeslagen worden!

Even geen “Mamaaa”

We zeiden het hierboven al: menig mama kan wel wat rust gebruiken. Er is bijna niemand die haar ‘naam’ zo vaak hoort als zij. Mama is eigenlijk haar roepnaam geworden. En o, wat wordt die naam vaak gebruikt! Mama, mama, mamaaa”. Om helemaal gek van te worden, af en toe.

Wil je graag een Moederdag cadeau knutselen, dan kan je dus ook voor dit toepasselijke schilderij gaan. Koop een canvas doek in het formaat naar keuze. En ga lekker los! Mama, mama en nog eens mama. Je eindigt met het knippen van een papieren hart waar de namen van de kids en een lieve boodschap op kunnen. Reken maar dat mama het deze keer helemaal niet erg vindt, al die “mama’s”.

We vonden dit idee ook weer via Pinterest, bij De Knutseljuf.

’n Blik vol liefde als Moederdag cadeau knutselen

Ook een heel fijn idee! Wil je een Moederdag cadeau knutselen maar heb je twee linkerhanden? En geldt dat ook voor de peuter en kleuter waar je mee aan de slag gaat?Geen probleem. Ten eerste zijn moeders altijd blij met jullie kunstwerken. En ten tweede kan dit DIY project eigenlijk niet misgaan!

Je kan mama heel makkelijk een blik vol liefde geven. Verzamel wat oude blikjes, en beschilder die met leuke kleuren. Zorg wel dat de scherpe randen er af zijn, want daar kan je je lelijk aan snijden. Maak de blikjes af met letters, stickers of geschilderde prints. Dan nog wat potgrond er in, en een leuk plantje… en je Moederdagcadeau is klaar! Dit knutselidee is afkomstig van The Best Ideas for Kids.

Een fles zonder bubbels maar met boodschap

Houdt mama wel van een glaasje? Offe, een flesje soms? Dat zal ze dan wel verdiend hebben! En je kan je moeder nu ook een wel heel bijzondere fles cadeau doen. Gewoon een kwestie van de lege flessen bewaren.

Beschilder de lege flessen met krijtverf. Let daarbij wel op dat je een krijtverf gebruikt die geschikt is om op glas te gebruiken. Dat is namelijk niet altijd het geval. Laat de flessen goed drogen, bind een touwtje om de hals met een krijtje en schrijf er meteen een lieve Moederdag boodschap op. Zie je nou wel dat een Moederdag cadeau knutselen zo gepiept kan zijn?

Het cadeau voor de rest van het jaar

Moederdag, dat is het natuurlijk maar één dag per jaar. Al die andere dagen wordt mama niet verwend, maar zijn de rollen omgedraaid. Reken maar dat mama heel wat aan haar hoofd heeft. Daarom is dit een praktisch cadeau. En het zal nog gezellig staan in de keuken ook!

Een herinneringenbord. Voor mama’s, maar natuurlijk ook jullie bezigheden. Dan hoeft ze die in ieder geval niet allemaal meer te onthouden! En het staat een stuk gezelliger dan een agenda, of niet soms?

Dit knutselidee vonden we op het creatieve blog van Made by Mums. Een wat uitgebreider projectje. Maar met de stap-voor-stap beschrijving die je op de website vindt moet het jullie zeker gaan lukken! Jammer he, dat mama zelf niet een handje kan helpen bij dit project?

Lees ook: Mijn allereerste Moederdagwens: ik wil maar één ding…

2 gedachten over “Moederdag cadeau knutselen met twee linkerhanden: 5 makkelijke ideeën”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven