Moederdagcadeau single moeders: single mannen zijn bereid tot vaderrol

Moederdag. Voor veel moeders een verwendag om naar uit te kijken. Maar hoe is dat voor moeders die single zijn, staan zij hier anders in dan zij die zowel door partner als kind worden verwend? Onderzoek onder ruim 1.000 Nederlandse singles wijst hetvolgende uit… wat lijkt op een moederdagcadeau voor single moeders .

moederdagcadeau single moeders

Wat blijkt: het hebben van een kind kan op de vrijgezellenmarkt juist in het voordeel werken: 24% van de vrijgezelle vaders geeft aan zich sneller aangetrokken te voelen tot vrouwen die ook kinderen hebben. Kijkt men naar alle single mannen, ook naar hen die (nog) geen kind hebben, dan blijkt dat maarliefst 89% bereid is een vaderrol te vervullen. Moeders die het liefst stoppen met dromen en starten met daten, maken het meest kans op een succesvolle relatie in de provincie Friesland, daar staat men bovengemiddeld open voor een relatie met iemand met drie of meer kinderen (35%).

Moederdagcadeau single moeders

Van de moeders die single zijn denkt 30% dat ze minder goed in de markt liggen omdat ze kinderen hebben, maar niets blijkt dus minder waar. Een top moederdagcadeau single moeders! Slechts 33% van de respondenten van dit onderzoe geeft aan het met de stelling ‘Ik wil geen relatie met iemand die kinderen heeft’ eens te zijn. Daarmee wordt duidelijk dat een ruime meerderheid van de single mannen zich niet kan vinden in de stelling en dus waarschijnlijk wél openstaat voor een relatie met een vrouw met kinderen. Dat biedt perspectief 😉 .

Moeder met kind is een pré
Bijna een kwart van alle Nederlandse single vaders (24%) geeft aan zich sneller aangetrokken te voelen tot vrouwen die ook kinderen hebben. Het feit dat 17% van de single moeders zich alleen voelt tijdens Moederdag moet dan dus een andere oorzaak hebben. Zeker wanneer uit het onderzoek blijkt dat 89% van alle single mannen aangeeft, wanneer gewenst en in gepaste vorm, bereid te zijn een vaderrol te vervullen.

Friesland dé bestemming voor singles
Hoewel vrouwen met kinderen zich dus prima kunnen profileren op de vrijgezellenmarkt, is het wel zo dat hoe meer kinderen de vrouw heeft, des te minder de mannelijke single openstaat voor een relatie met haar. Bij het hebben van twee kinderen staat ruim een derde van de single mannen (34%) open voor een relatie en ligt dit percentage bij het hebben van drie kinderen nog maar op 14%. Met dit in het achterhoofd kunnen single vrouwen met drie of meer kinderen daarom het best naar Friesland verhuizen 😀 . Van de single Friezen zonder kinderen is 35% bereid een single met drie of meer kinderen in de armen te sluiten tegenover 15% van de gemiddelde single.

Klikt ’t of klipt ’t?
Wil moeders de relatie met haar potentiële vlam echt laten slagen, dan doet zij er goed aan om het contact tussen haar kroost en toekomstige partner positief te beïnvloeden. Van alle single mannen die hebben aangegeven open te staan voor een relatie met een vrouw die kinderen heeft, geeft 37% aan de relatie vroegtijdig te willen beëindigen wanneer er geen klik is met de zoon of dochter van zijn toekomstige partner. Een gezamenlijk dagje strand is daarmee niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor het behoud van de relatie. Echter, wie denkt dat het slagingspercentage van de relatie enkel afhangt van het onderlinge contact tussen kroost en partner heeft het mis: het is de vrouw die hierin een onmisbare rol vervult.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven