Over hoe mooi moederliefde is. Olaz deed er onderzoek naar en de uitkomsten zijn zó herkenbaar!

Of dat moeders ooit jokken? Ik kan me herinneren dat ik onlangs nog tegen mijn meisje aangaf dat mama’s dat niet doen. Maar niets is minder waar, dat weten we allemaal toch? Moederliefde doet rare dingen met je.

Olaz deed onderzoek naar de relatie tussen moeders en hun dochter(s) onder duizenden vrouwen wereldwijd. En dan blijkt dat méér dan de helft (54%!) van de ondervraagde vrouwen ervan overtuigd is dat hun moeder ze ‘lieve kleine leugentjes’ influisterde toen ze jong waren. Een lief klein leugentje wat veel herrinnerd wordt, is dat moeders tijdens de puberteit tegen hun dochter vertellen dat ze er geweldig uitziet.

Herken je dat? Ik weet nog dat ik dat vaak genoeg van mijn moeder hoorde (behalve in mijn punk-periode, toen niet meer 😉 ). Ben benieuwd of ik dat ook automatisch zal herhalen naar mijn meisje als ze in haar puberjaren zit. De moederliefde die zorgt voor ‘lieve kleine leugentjes’ wordt door de vrouwen van nu ervaren als prettig. Ze waren er niet voor niets en zorgden destijds voor inspiratie en motivatie om onszelf zo goed mogelijk te verzorgen. Moeders van nu willen dan ook hun levens- en beauty-ervaring gebruiken om hun dochters te leren dat ze, op het gebied van schoonheid en je gevoelens nooit voor minder dan het beste moeten gaan.

Moederliefde herhaalt zich en is van alle tijden!

Ken je het gevoel dat je op je moeder begint te lijken? Dat kan helemaal kloppen hoor. Zodra vrouwen zelf kinderen krijgen bemerken ze dat ze vaak de wijze woorden en adviezen van hun eigen moeder herhalen. Ik herken het zelf zeker. Regelmatig ‘betrap’ ik mezelf op een uitspraak die direct een blik herinneringen opentrekt. Voor mij een fijn gevoel. Heb jij dat (nog) niet? Maak je borst maar nat, het komt ongetwijfeld nog!

Olaz heeft onderzocht welke woorden de meest gehoorde mooie moederwoorden waren. Zie hieronder wat daaruit kwam. Brings back memories.

moederliefde_mooie_woorden

 

En dan blijkt uit het onderzoek dat de moeders van nu soortgelijke adviezen geven. De meest uitgesproken woorden van moederliefde zijn:

  • Wees gelukkig en doe wat je blij maakt
  • Wees geduldig en blijf kalm
  • Geloof in jezelf
  • Wees eerlijk

Ook beautytips zijn veel voorkomende adviezen die doorgegeven worden van moeder op dochter. Nummer één en drie herken ik zelf persoonlijk niet, maar de middelste heb ik onlangs mezelf nog horen uitleggen aan mijn eigen dochter, en die is nota bene pas 5!

moederliefde_schoonheidsadviezen

moederliefde_olazEn voor Olaz is dat een mooi advies om op in te haken. Zij voelen zich verantwoordelijk voor moeder èn dochter en ontwikkelden daarom diverse crèmes waar de verschillende generaties blij van worden. Ik zit met mijn 43 jaar (ben ik bang) al in richting van de generatie die de bijzonder effectieve combinatie van Olaz Regenerist 3 zone super firming crème en serum nodig heeft. Deze zorgt voor een stevigere huid en pakt de zones aan die gevoelig zijn voor verzakking (rondom de ogen, de kaaklijn en de hals). Bovendien wordt de elasticiteit en de soepelheid van de huid hersteld. En ja, eerlijk is eerlijk, dat kan ik wel gebruiken. Ik heb dan wel veel moederliefde mogen ontvangen maar mijn huid is wel aan opkikkers toe. Vandaar dat ik ook zo blij ben met het uitprobeer pakket van Olaz wat van de week in de bus lag. Ga ik mezelf eens lekker mee verwennen!

Voor ‘dochters’ heeft Olaz Total Effects 7 in 1. Een formule voor een zichtbaar jonger uitziende huid, die de 7 tekenen van huidveroudering bestrijdt (fijne lijntjes en rimpels, ontregelmatige huidstructuur, niet-egale huidtint, doffe huid, zichtbare poriën, verlies van stevigheid en een droge huid). Nu lijkt dit me nog wat teveel van het goede voor mijn dochter van vijf, maar zij denkt daar inmiddels al héél anders over. Zo moeder, zo dochter zullen we maar zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven