Moedermelksieraden: waarom en welke soorten zijn er?

Je baby die bij je drinkt, zo lief en zo klein. Een bijzonder en fijn gevoel, dat ook na de babytijd een dierbare en blijvende herinnering zal zijn. Deze herinnering kun je versterken door het dragen van een moedermelk sieraad. Hieronder vind je voldoende inspiratie voor een mooi moedermelk sieraad in de vorm van een ketting, oorbellen, een ring, levensboom en zelfs met haarlok.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit sieraden gemaakt van jouw eigen moedermelk.

Moedermelk sieraden zijn er in alle soorten en maten en worden steeds populairder. Wil jij ook jullie speciale eerste momentjes bij je blijven dragen? En ben je benieuwd welke soorten sieraden er allemaal zijn en wat hierin mogelijk is?

Lees dan zeker verder en ga voor een moedermelk sieraad dat bij jou past!

de mooiste moedermelk sieraden met als sieraad een ring, oorbellen, hanger met een levensboom of haarlok erbij

Moedermelk sieraad ring

Laten we beginnen bij het meest traditionele soort sieraad; de ring. Een ring staat symbool voor eeuwigheid zonder begin en zonder eind.

De eeuwig durende verbondenheid tussen moeder en kind dus als je een ring kiest als basis voor je moedermelk sieraad. Prachtig toch?

Het geeft net dat beetje meer dan de herinnering enkel in gedachten te hebben. Een moedermelk sieraad om je vinger zie je namelijk elke dag.

Tip: lees hier meer over sieraden opbergen.

Dat versterkt de herinnering en het fijne gevoel. Om je een idee te geven hoe zo’n ring als moedermelk sieraad eruit kan zien, heb ik hieronder wat afbeeldingen als voorbeelden toegevoegd. Zoals je ziet, voor ieder wat wils en kan je het prachtig personaliseren.

Moedermelk sieraad met haarlok

Zijn in de tijd je vingers dikker en gevoeliger geworden of wil je simpelweg iets anders dan een ring? Dan zijn er nog vele andere soorten sieraden om uit te kiezen.

Een moedermelk sieraad met haarlok bijvoorbeeld. Hoe leuk en bijzonder is dat? En vooral iets eigen, wat niemand anders heeft.

Het eerste haarlokje van jouw kindje is uniek. Laat dit door een goede juwelier verwerken in jouw gekozen moedermelk sieraad en je hebt een uniek en dierbaar exemplaar.

Hieronder volgt een selectie van mogelijke moedersieraden met haarlok. Inspireert dit je? Bedenk dan hoe jij jouw moedermelk sieraad met haarlok graag zou willen en maak je herinnering compleet!

Bron: Etsy

Moedermelksieraad levensboom

Een ander prachtig symbool wat je voor je moedermelk sieraad kan gebruiken is de levensboom.

De levensboom staat symbool voor wijsheid, bescherming, kracht, overvloed, schoonheid en verlossing. Daarnaast is het een symbool voor het leven zelf; het heden en de toekomst. Dit zijn toch allesomvattende wensen?

Voor jou als moeder, voor je kindje, eigenlijk voor jullie hele gezin en iedereen die je liefhebt. Door de levensboom te combineren met het door jou gekozen moedermelk sieraad, geef je je kindje een goede boodschap voor het leven mee.

Ook de levensboom kan op verschillende manieren terugkomen in jouw moedermelk sieraad. Kijk maar eens hieronder.

https://nl.pinterest.com/pin/598134394272938034/

Moedermelk sieraad hartje

Natuurlijk mogen we in onze zoektocht naar het perfecte moedermelk sieraad de liefde tussen moeder en kind niet vergeten.

En wat drukt liefde nu beter uit dan een hartvorm.

Daarom kiezen veel moeders ook voor een moedermelk sieraad in de vorm van een hartje. Een hartje als ketting op een mooie lengte, symbolisch vallend op je hart.

Of wil je het hartje toch meer laten spreken door deze in de half zichtbaar te maken? Uiteraard zijn er ook hartvormige ringen mogelijk. Of wat dacht je van liefdesoorbellen of een hartje om je arm?

Niets is te gek. Laat je inspireren door verschillende soorten sieraden met hartjes en geloof me, die zijn er genoeg!

Andere speciale sieraden met moedermelk

Bovengenoemde vormen, soorten en symbolen zijn de meest gekozen en meest populaire moedermelk sieraden.

Maar misschien wil jij juist wel iets origineels? Dat kan! Er is van alles mogelijk tegenwoordig. Bedenk het en een goede juwelier kan het maken.

Zowel in soorten sieraden met moedermelk als in materiaal. De één houdt van zilver, de ander van goud. En dan is het soort goud ook nog eens een smaakkwestie. Houd je van geelgoud, witgoud of roségoud?

Onder de volgende subkopjes vind je een aantal mooie en originele voorbeelden van sieraden met moedermelk.

Ringen met moedermelk in goud en zilver

Kettingen met moedermelk in goud en zilver

Armbanden met moedermelk in goud en zilver

Oorbellen met moedermelk in goud en zilver

https://nl.pinterest.com/pin/598134394272942912/
https://nl.pinterest.com/pin/707205947747179880/

Moedermelk bedels

Weet je nog niet zeker of je een ring, een armband, een ketting of oorbellen wilt als moedermelk sieraad?

Dan kun je er ook voor kiezen om een moedermelk bedel aan te schaffen. Je kan dan op een later moment beslissen waaraan je deze wilt bevestigen. Wat dacht je van dit soort bedels?

Moedermelk sieraden zelf maken

Ben je enthousiast geworden over moedermelk sieraden en wil je iets wat niemand anders heeft? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om jouw eigen unieke moedermelk sieraad zelf te maken!

Ik raad je aan om hiervoor wel een goede sieradenkit aan te schaffen; voor het maken, herstellen en repareren van sieraden. Ben je creatief? En ook nog eens handig en geduldig? Dan lukt het jou vast en zeker om jouw eigen dierbare sieraad met moedermelk met de hand te maken.

En juist dat maakt het uniek. Hieronder volgen nog een aantal voorbeelden van “Do It Yourself”-versies van de leukste en mooiste sieraden en het maken ervan. Brengt dit je op ideeën?

Bron: Etsy
Bron: Etsy

Andere moeder en baby sieraden en aandenkens

Had je graag moedermelk gegeven, maar is het helaas niet op gang gekomen of op de lange termijn niet gelukt? Of is het wel gelukt maar dacht je er jaren geleden niet aan om je moedermelk te bewaren voor een moment als dit?

Dan is een moedermelk sieraad wellicht niet de meest geschikte voor jou. Maar ook jij kent de tedere moeder en baby momentjes.

Gelukkig bestaan er dan ook nog vele andere moeder en baby sieraden en aandenkens. Plus, als je van mooie dingen houdt, dan kun je ook kiezen voor een beeldje.

Zo kun je elke dag letterlijk terugkijken naar die fijne tijd met jouw kleintje dicht tegen je aan. Hieronder volgen een aantal mogelijkheden. Spreken deze je aan?

Bron: Bol.com
Bron: Etsy

Zoals je hebt gelezen, zijn de mogelijkheden en de manieren eindeloos. Je kunt het basic houden, maar je kunt het ook zo origineel, mooi en bijzonder maken als je zelf wilt. Laat je fantasie de vrije loop, want dat creëert jouw unieke, eigen moedermelk sieraad. Jouw dierbare, persoonlijke aandenken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven