15x waarom moederschap niet altijd even leuk is én een leuke verrassing!

Iedere moeder ervaart wel eens het gevoel dat moederschap niet leuk is. Toch? Of moet ik nu mijn mond met zeep gaan spoelen en net doen alsof alles altijd maar koek en ei is? Er wordt tegenwoordig niet voor niets vaker over gepraat. Moederschap is niet altijd even leuk, het is niet altijd een roze wolk, nee… soms is het eerder een roze dolk. Maar gelukkig kunnen we wél allemaal een beetje relativeren. De eerste jaren van het moederschap hakken er echter flink in als het allemaal niet mee zit.

moederschap niet leuk

Moederschap niet leuk, niet altijd in ieder geval

We hebben er al vaker over geschreven, over het feit dat het moederschap zwaar is. De zwangerschap loopt niet altijd zoals je gehoopt had, en eigenlijk begint het moederschap terwijl je al helemaal uitgeput bent van de bevalling. Of wat dacht je van een postnatale depressie? Je hebt het niet zomaar voor het zeggen, het overkomt je gewoon als je pech hebt, zo ook Marjolijn. Dat je moederschap niet leuk is op zo’n moment, dat kunnen wij wel begrijpen, maar begrijpt je omgeving het ook?

Dat is altijd de vraag. Vaak wordt er door omstanders laconiek gereageerd. Hoezo moederschap niet leuk? Zo’n kleintje in je armen is toch hemels? Ja! Dat vinden we allemaal, maar de omstanders vergeten even dat dat hemelse kleintje er soms voor zorgt dat je op je tandvlees loopt. En dan is moederschap niet leuk. Nee.

moederschap niet leuk, film tully

15x wat er niet leuk is aan het moederschap?

We kunnen binnen een paar minuten een opsomming voor je maken:

 1. Slaaptekort door nachtbraken van je baby.
 2. Geen wijn mogen drinken omdat je borstvoeding geeft.
 3. Bekaf zijn na een dag werken en dan óók nog je krijsende baby in bad moeten doen.
 4. Om vervolgens weer opnieuw te beginnen omdat je hem vooraf net de fles had gegeven… en deze volledig over de schone romper gedumpt wordt.
 5. Je hormonen maken je zo prikkelbaar dat alles uitvergroot wordt.
 6. Een krijsende peuter die niet wil eten, ook al heb je nog zo lekker gekookt.
 7. Enorme hoeveelheden vieze was door spuug en poep.
 8. Tijd voor je relatie? You wish…
 9. Het weigergedrag van je kind… soms kan je he-le-maal niets goed doen.
 10. Zomaar een hapje gaan eten buiten de deur? Denk daar nog maar eens over na… het is een hele happening.
 11. Je energie sijpelt weg. Waar naar toe? No idea!
 12. 5 minuten voor jezelf? You’re kidding!
 13. De adviezen van anderen vliegen je om de oren, om gek van te worden.
 14. Je lichaam is definitief veranderd na het krijgen van kinderen, ook dat maakt moederschap niet leuk.
 15. Alle aandacht gaat naar je baby, hij of zij staat centraal. Wat jij nodig hebt? daar denkt niemand over na, zelfs jij niet.

Is het het allemaal wel waard?

Gelukkig zijn er óók dingen aan het moederschap die de moeite meer dan waard zijn, ook dat weten (bijna) alle moeders. Dat is geen rijtje voor nu, maar moet natuurlijk wél even gezegd worden.

Wat dan wél weer echt leuk is, dat zijn de films en series die tegenwoordig gemaakt worden rondom het onderwerp moederschap. Met de herkenbare momenten die het moederschap niet leuk maken. Zit je bij zo’n film in de bioscoop, dan hoor je alle moeders zuchten en uhuhuh-en, als blijk van herkenning. En dat schept een band 😉 .

Moederschap niet leuk en de vertaling hiervan in de film Tully

Film Tully is op komst, en dat is er eentje die je als moeder gezien moet hebben denk ik zo. Vanaf 10 mei draait deze film in de bioscoop en kan je je hart ophalen. Als ik de trailer bekijk dan stik ik bijna in de herkenbare scènes, maar word ik ook nog eens volledig nieuwsgierig achtergelaten. Dat smaakt naar meer. Ik wil de film zien!

Synopsis van de film Tully

Marlo (Charlize Theron) heeft altijd alles controle gehad, maar nu het gezin een derde kind heeft, wordt het haar allemaal wat teveel. Wanneer Marlo’s rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich ’s nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren. De beeldschone Tully (Mackenzie Davis) blijkt bovendien de beste nachtnanny die elke moeder zich kan wensen. Marlo komt langzaam weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en Tully. Het blijkt dat ze toch meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie dacht…

Schaar jij je bij de moeders die inderdaad het moederschap niet leuk vinden (niet altijd), dan heb ik nog iets leuks voor je. Ik mag namelijk 3 ontspan-pakketten weggeven om jou als moeder weer even wat me-time te geven. En die maken het moederschap weer even een tandje lichter.

Dit zit er in een ontspan-pakket:

 • 2 vrijkaarten voor Tully
 • een sauna & welness cadeaucard t.w.v. 50 euro
 • een Tully badjas
 • een Oei, ik groei! boek

Meedingen naar deze leuke prijs? Laat ons in een reactie hieronder weten waarom voor jou soms het moederschap niet leuk is en wie weet win jij zo’n welverdiend ontspan pakket! Meedoen kan tot 30 april 2018.

48 gedachten over “15x waarom moederschap niet altijd even leuk is én een leuke verrassing!”

 1. Wauw! Wat een leuke winactie, ideaal voor alle moeders! Heerlijk ontspannen; zowel met de film als naar de sauna!

 2. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Ohhh…..dat lijk me heerlijk, even ontspannen.
  Ik doe graag mee, super !! 🙂

  Groetjes Anneliese

 3. Avatar foto
  Sandra Visser

  Ik heb 2 kids..1 van bijna 2 en 1 van 16. Ik heb inderdaad een keer ontspanning nodig. Mijn jongste van 2 is alleen fysieke inspanning maar de oudste puber geeft me een heleboel grijze haren. Ik wist niet dat een puber zoveel grenzen op 1 dag kon verkennen..en al die schuttingwoorden. Ik ben echt aan een dagje ontspanning toe.

 4. Avatar foto
  Erika Van Koert

  Als moeder van 2 (pittige) kinderen weet ik hoe zwaar het moederschap af en toe kandere zijn.
  Laten we het er op houden dat het heel anders is dan ik me altijd voorgesteld had.
  30 mei is mijn zusje uitgerekend van haar eerste en dan komt zo ook in zo’n fase van haar leven. Ik gun haar dit pakket dan ook. ( ik pas dan ondertussen met alle liefde even op mijn neefje )

 5. Een zoon met autisme en een zoon met een depressie. Dat maakt het moederschap extra zwaar en zeker niet leuker. Vriendinnen zeggen dat ik meer tijd voor mezelf moet maken, anders zou ik het niet volhouden. Ik gun het mezelf niet. Maar gelukkig komt er dan een winactie op je pad en worden de ontspanningsmomenten zo in je schoot geworpen.

 6. Avatar foto
  Marja ten Pas

  Met 2 pubers en een 1,5 jaar oude baby is het erg druk. Soms lijkt het alsof pubers ook ouders zijn. Moeilijk ontspanning te vinden dus pakket meer dan welkom

 7. Gehuil , opstaan troosten, terug naar bed , op staan eten, rust , gehuil. Ben moe maar doe het met liefde.
  Even tijd voor rust en ontspanning.

 8. Het is geweldig, alleen soms wat me-time zou echt geweldig wezen! Heerlijk even uitslapen of een avondje ontspannen in bad.

 9. Avatar foto
  Suzanne Schiffers

  Dat zou geweldig zijn, even tijd voor mezelf. Heb 3 kleine kinderen en dat slokt je energie behoorlijk op

 10. Soms he… soms voel ik me zo schuldig…. dan ben ik zo moe, uitgeput, reageer niet leuk, ben knorrig… en dan denk ik ‘ben ik niet depressief?’… Af en toe in het weekend kan ik een ochtendje bijtanken en dan voel ik me ook echt beter. En mijn jongens zijn al 6 en 9… dus het is niet alleen zo dat je je in de baby/peuter tijd minder fijn voelt soms.

  Gelukkig kan ik ook echt wel genieten van het gezinsleven, maar soms ook echt niet. Dan hang ik echt in die dagelijkse sleur, huishouden doen, zoef, zoef… tijd voor mezelf? Het lukt me niet te ontspannen. Ik kan het gewoon niet! Altijd ben ik in de weer, als ik ga zitten schiet me van alles door m’n hoofd. Soms wil ik met alles ‘een dag vooruit’ werken, waardoor ik elke dag druk ben…. zucht… soms 😉

 11. Avatar foto
  Elianne Gräffner

  Wat een fijne prijs! Zit er ook een oppas bij voor de kleine? 😉 Kan het goed gebruiken, al ben ik ‘pas’ 7 maanden mama.. Wat zijn die uurtjes tussen haar en onze bedtijd heerlijk! Zou helemaal lekker zijn om samen met m’n man even lekker naar de film en de sauna te gaan. Regelen we die oppas zelf wel!

 12. Avatar foto
  Sandra Benedick Elzinga

  Moeder zijn is voor mij een oneindige race om het allemaal maar goed te doen en vaak falen
  Daarom lijkt Tully me zo super om te zien, je krijgt de realiteit te zien 😛
  Geloof me ik hou van mijn 3 bengels (Zoon 8 jaar en een tweeling (Meiden) van 4 jaar) en zou niet zonder ze kunnen maar soms zit ik op de wc om juist even rust te krijgen of neem ik snel een stukje chocolade als ze het niet zien 😛

 13. Avatar foto
  Sophia Grootjans

  Soms…. heel soms… ja dan vind ik het moederschap niet even leuk. Vooral na een lange werkdag, als ze dan direct volledige aandacht willen, eten, drinken, praatje maken, samen spelen en het liefst alles tegelijkertijd. Dan ben ik blij als ze eenmaal in bed liggen en ik even kan “ontspannen”.

 14. Avatar foto
  Sabine Witte

  De dagen met mijn kinderen zijn enorm leuk. Maar de nachten…Ze vullen elkaar goed aan want ze wisselen elkaar lekker af. Mijn 3-jarige is een vroege vogel en mijn 1-jarige slaapt pas laat in en wil
  nog een nachtvoeding.

 15. Avatar foto
  Anne-Mieke van Strien

  Ik vind moeder zijn geweldig maar er zijn echtwel eens dingen die ik minder vind nl;
  Poepluiers die zich niet beperken tot de luier, de mount everest aan was, schoenen kopen terwijl je kind daar echt geen zin in heeft, het probleem-wat-eten-we-vandaag, lollypapiertjes die er nooit vanaf gaan, 150 x mama op een dag, stampvoetende kids in een supermarkt, onderhandelingen over hoe laat mag ik naar bed ……maar over het algemeen is het moederschap geweldig!! En de kids nog leuker! ❤️

 16. Moederschap… bij mij is er ‘s ochtends vaak zoveel haast dat mijn kinderen er tiptop uitzingen dat ik er bijloop alsof ik een weekend lowlands erop heb zitten.

 17. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  voor moederdag als het mag
  even een time-out, dat is genieten met een hoofdletter G
  daar maak je elke moeder heel erg blij mee

 18. Ik vind vooral de momenten waarin mijn dochtertje niet wil luisteren in het openbaar vervelend, hoe ga je reageren zodat niet iedereen naar je kijkt en je toch zorgt dat je kind gaat luisteren

 19. Ik mag zéker niet klagen hoor, maar als er één ding is waar ik zó moe van wordt is dat ze álles, maar dan ook álles laten rondslingeren. En elke dag zeg ik er wat van, maar het wordt hier thuis echt nóóit meer netjes.

 20. Omdat ze vaak het eten *waar ik m’n bloed, zweet en tranen heb ingestopt* toch vies vinden en uitspugen…………..

 21. Zoooooo flauw die reacties van andere mama’s maar VOORAL de NIET mama’s als ik weer eens OVERVERHIT ,BEREMOE …sjaggie en ONUITSTAANBAAR ben door chronisch slaaptekort.
  Ik kan het echt niet helpen als ik een kort lontje heb…….of NEE een compleet afgebrand kaarsje ben?
  Die bloedjes van mij zijn ECHT lief hoor maar met regelmaat behoorlijke bloedzuigers , luiwammessen,kleine terroristjes & ikkeikkeIKKE van het ALLERergste soort ?????
  Mijn emmer is VOL….accu LEEG ….en m’n portemonnee ook ?
  Compleet toe aan een HELE WEEK slapen…kop onder de dekens om bij te tanken? ? ?
  Natuurlijk weet ik dat dat een illusie is en dat dat niet zomaar kan.
  Wat een heerlijke kans om mezelf even te VERWENNEN, UPGRADEN….RESETTEN en GENIETEN met HOOFDLETTERS ??
  Mmmmmm….daar word ik wel een lievere & verdraagzamere mamma van ?
  Lekker naar de film ?…TE lang niet geweest (wat was de laatste film ook alweer? )
  SUPERDAGJE SAUNA om even mijn batterij op te laden ?? ,de mammastress eraf scrubben om er weer met frisse moed tegenaan te kunnen ? ????
  Met een nieuwe badjas….hoe leuk is dat ?
  Kan die oude met huis,tuin,keuken EN kindervlekken EINDELIJK de grijze kliko in ????
  Deze werkende mama gaat alvast HEEEEEEEL hard dagdromen ??????

 22. gelukkig hier nog 2 kleintjes. Maar mn dochtertje van bijna 3, die nu al super bijdehand is…. je ziet zoveel van jezelf hier in terug haha #oplettenmetwatjezegt 😉

 23. Avatar foto
  Karin Matthijsse

  Als je hele dag alleen om je kleine hummeltje draait, als je blij bent dat je op de dag de planten water hebt kunnen geven, als je snakt naar de werk verhalen van je man als hij thuiskomt, als je verbaasd bent te merken tijdens je blokje om met de kinderwagen dat de wereld gewoon doordraait…..dan ben je…dan ben ik echt toe aan een verwenmoment!

 24. Ik vind het wel eens lastig dat je altijd je aandacht moet verdelen… de kleine bezig houden, het huishouden.. wanneer heb je een momentje voor jezelf?!

  Maarrrrr ik zou niet anders willen :3 :3 :3

  Groetjes Fenny

 25. Avatar foto
  Nancy van Heck

  Lijkt mij erg heerlijk om even tot rust te komen zodat ik weer wat energy kan krijgen om mijn zoontje te verzorgen

 26. Avatar foto
  saskia van der spil

  soms wil je even een momentje voor jezelf en dat is niet altijd mogelijk. Het kleintje vergt veel aandacht en kun je niet mee de sauna of bioscoop meenemen. Vele meidenavonden moeten overslaan, wat je natuurlijk voor je kleintje over hebt, maar een beetje tijd voor jezelf kan je goed doen.

 27. Heb je net schoongemaakt, na een half ziet het er alweer uit alsof je nooit schoonmaakt/opruimt… En gewoon geen tijd meer voor jezelf dat is ook niet zo leuk. Wat ontspanning zou welkom zijn.

 28. Avatar foto
  Anita te Gussinklo

  Mijn zus zei altijd: Kleine kinderen, kleine problemen Grote kinderen, grote problemen.
  Met een puber van 13 moet ik daar regelmatig aan denken.
  Een van de lastigste dingen van ouder zijn, is dat je soms geen vat lijkt te krijgen op je kind, ook al doe je nog zo je best.
  Zo kan het zijn dat je in wezen alles goed doet: je luistert naar je puber, praat en overlegt met je kind, geeft aandacht en complimenten en stelt grenzen, maar toch lijkt het niet te werken. Dan ga je vaak aan jezelf twijfelen. Je kind merkt dat en reageert erop. Zo kun je in een negatieve spiraal terechtkomen waar de relatie tussen jou en je puber niet beter van wordt.

 29. Avatar foto
  Chris Wesselink

  En vaderschap dan… naast alle bovenstaande punten hebben wij ook nog eens een gesloopte vrouw met alle frustraties, geen sex, geen begrip van je collega’s ( je vrouw doet toch de baby… ) geen ….. maar uiteindelijk ben ik erg blij en superyrots op mijn twee kindeten en geweldige vrouw !!

 30. Omdat ik helaas zelf al een jaar ziek ben (borstkanker) en soms mijn energie echt even nodig heb voor mezelf! Helaas zijn mijn 3 kinderen te jong om dit te snappen dus ga vaak mijn grenzen over ? Hoeveel ik ook van ze hou… het is soms makkelijker om ze even uit te kunnen zetten ?

 31. Whaha zo herkenbaar…..na een zware dag denk ik vaak genoeg..”wat is hier nu ook al weer zo leuk aan” maar als ik dan s avonds bij mn slapende lieverdjes kijk…ach dan smelt je toch weer. Vooral het eeuwige geruzie en gekibbel tussen de twee jongsten vind ik een drama. Maar ja het hoort er bij en ik probeer nu zo min mogelijk als scheids te moeten fungeren, want dat vreet energie. Zo’n fijne prijs weer is natuurlijk heerlijk en niet alleen voor mama’s want met zo’n fijne bon kunnen papa en mama best een dagje gaan genieten

 32. Avatar foto
  Marian van Trigt

  Geen roze wolk een donderwolk vond ik. Wordt niets over verteld. Als ze groter zijn vind ik het leuker.

 33. Avatar foto
  Marijke Smit westra

  Ik, mem (moeder) van 2 (7mndn en 3 jr) ben fulltime moeder. Opzich prachtig, maar wanneer je peutermeisje qua innerlijk teveel op jezelf lijkt had je wel eens gehoopt dat je thuis behang zou hebben (of wat meer muren)

 34. mooie, eerlijke en herkenbare lijst! Ik wil er nog wel 1 aan toevoegen, even snel de deur uitgaan is er niet bij. “Vroeger” was het schoenen aan, jas aan, sleutels pakken gaan. Nu is het sokken aan (wel de juiste kleur!) nog even plassen, wat drinken, toet boenen, schoenen aan, discussie over thuislaten van lievelingsknuffel etc etc, 1 uur verder kun je eindelijk op pad 😉

 35. Door mijn beste vriendin (sinds 3 maanden ook mama) uitgenodigd om met mijn 2 kinderen (4mnd en 2 jaar) een dagje op visite te komen met de dierentuin als uitstapje!
  Alles ingepakt, kinderwagen in de auto, onrustige dreumes in de autostoel en dan de baby even uit de box halen en in de maxicosi…. Nee shit! Ik ruik het al! Spuitluier, alles onder de poep.
  Mijn dochter maar weer uit de auto, baby wassen, weer een nieuw outfit (kast leeg, dus maar weer wat van de waslijn plukken) wasmachine snel aan ( anders kan ik de kleren wel weggooien) en weer richting maxicosi.
  Ondertussen is mijn dochter gaan spelen en heeft zorgvuldig de hele inhoud van de kast over de vloer verspreidt.
  Terwijl ik dat bij elkaar raap hoor ik dat de jongste honger heeft… jep kan nog wel even, dat kan ik geen 2 uur rekken…
  Buikje vol, kinderen in de auto, tank leeg!! Zal ik maar gewoon thuis blijven?
  En dan kijk ik in de spiegel en zie ik mijn dochter, keurig geïnstalleerd op haar plekje samen met haar knuffel en pop. Ze mochten allemaal mee om de giraffe en tijger te bekijken. Even zuchten, leuk muziekje op en starten die auto…

 36. Avatar foto
  Marijke Smit

  Jemig. 24/7 huismoeder van 2 (3 jr & 7 mndn) en er achterkomen dat je peuterpuber teveel op je lijkt qua innerlijk, dan wou ik soms wel eens dat ik behang had. (En dan goed 5 lagen eroverheen behangen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven