Moederschap zwaar? Hier een herkenbare, luchtige top 10!

Oke geef toe. Zo had je het moederschap niet helemaal bedacht he? Natuurlijk ben je dol op je kleine en is zij of hij het beste wat je ooit is overkomen en draait heel je wereld om de bébé, maar… dat moederschap zwaar is had je je vast niet bedacht vooraf.

Al die dingen die je je vriendinnen zag doen toen ze moeder werden: ongegeneerd hun borst tevoorschijn halen, uren kunnen praten over de inhoud van de kleine haar/zijn luier, erbij lopen als een slons en zo kan ik nog wel even doorgaan. En jij dacht echt dat jij zo niet zou zijn en dat het moederschap best mee zou vallen, toch ?moederschap zwaar

Jij zou er bij lopen als een jonge, hippe moeder die de wereld aan kan en je baby zou de beste opgevoede dreumes ooit zijn. En toen de kleine er eenmaal was, voelde je het. Alle herkenbare dingetjes van een nieuwbakken moeder en haar flaws and all in het eerste jaar die alle moeders hebben doorgemaakt… het moederschap is zwaar, maar ik heb een top 10 voor je samengesteld die toch best geinig en herkenbaar is!

Moederschap zwaar maar wél bijzonder

  1. De eerste nachtjes slapen. Je baby ligt naast je in een wiegje, maar het lijkt net alsof de baby drie huizen verderop ligt. Je weet honderd procent zeker dat je de baby niet goed ziet en staat duizenden keren s’ nachts op om het dekentje iets te verplaatsen, even een aaitje over de bol te geven of gewoon even te staren. Ja dames de wallen komen niet vanzelf!moederschap zwaar, kind huilt
  1. Of die keren dat je er van overtuigd bent dat je kleintje niet meer ademt dus je voorover buigt om de ademhaling te horen, gerustgesteld bent en je kleintje huilend wakker schrikt, omdat jij je hoofd stoot tegen de rand van het bedje, omdat je zover voorover hing. Jep, hij huilt dus alles is oké.
  1. De heerlijke wandelingetjes met je kleine in de wagen en jij in het zonnetje. Oh ja en jij als een gek wapperend met je armen om de zon uit je kleine zijn/ haar gezicht te houden.
  1. Die dagen dat je heel blij bent dat je gedoucht bent en schone kleren hebt kunnen aantrekken en dat je kleintje dan bedenkt om je even onder te burpen; pfff … over zwaar moederschap gesproken.
  1. Of dat je, je kleintje hebt gebadderd en hij/ zij meteen onder de zure melk zit zodra het afdrogen op de verschoonkussen is afgerond.
  1. Ook een leuke: als je kleine hele gekke bekken trekt en rood aanloopt en jij bang bent dat er iets mis is. Totdat je wat hoort knetteren.
  1. En het niet alleen bij knetteren blijft, maar een luier met een stinkende inhoud…..wat uitloopt op een stinkende inhoud in je hand.
  1. Nog even terugkomend op het douche: voor 5 seconden genieten van de heerlijke, warme stralen en dan ineens iets horen (was dat de kleine? Heeft hij/zij mij nodig? Lag hij/zij eigenlijk wel veilig?) om vervolgens glibberend de slaapkamer in te rennen en de kleine heerlijk te zien slapen. Dat wordt dweilen!
  1. En die geweldige kraamtranen? Nou dat is niet alleen tijdens je kraamtijd hoor! Om de simpelste dingen barst je al in tranen uit, want tja het is toch hartstikke zielig dat Bambi’s moeder overlijd? Of wat dacht je van die foto van die puppy met zielige oogjes? Koop die tissues toch maar vast in de aanbieding.moederschap zwaar shoppen
  1. Last, but not least: even alleen naar de supermarkt voor een pak melk of brood voelt als een lange, ontspannende vakantie. Rustig langs de schappen drentelen en de mamma-modus even on hold. En dan te bedenken dat je er vroeger een hekel aan had!
Bron strips: newmomcomics

Herkenbaar of niet? Vinden jullie het moederschap ook zwaar en heb je zelf nog een aantal dingetjes waarvan je denkt dat iedere moeder het wel is heeft meegemaakt en die het wat luchtiger maken? Ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven