De vloek die moederschap heet

Sienna Miller beviel in juli 2012 van haar eerste kindje. Inmiddels is haar dochtertje Marlowe nu drie jaar en voor het eerst vertelt de Amerikaanse Actrice wat zij vindt van het moederschap. In de Britse Vogue geeft ze een interview waarin ze heel stellig is. Het moederschap is vermoeiend en niet zo’n beetje ook!

moederschap_wolk

‘Natuurlijk is het krijgen van een kind fantastisch, maar je leven wordt vanaf dat moment richting chaos gekatapulteerd. Je raakt simpelweg uitgeput’, geeft ze aan. BAM. Weg roze wolk. En ik herken het van A tot Z, niet alleen bij mezelf maar ook bij vrienden en vriendinnen. Jij niet?

We denken als eind-dertigers of begin-veertigers dat we alles kunnen. We moeten carrière maken. We moeten volledig in shape zijn want de eind-twintigers liggen met hun strakke lijven op de loer! We moeten sociaal doen met onze vrienden èn natuurlijk moeten we onze kinderen als de beste klaarstomen voor de grote boze wereld. En ik zal je wat vertellen… dit kan niet allemaal tegelijk! En daarnaast is het ook nog eens hard werken. Keihard werken.

Had jij toen je die biologische klok voelde tikken ook van die ‘zoetsappige’ gedachtes? Werd jij ook een beetje week van binnen als je nadacht over zo’n klein hummeltje van jezelf? Got Yah! Het is maar goed dat die biologische klok er is, want moederschap zou nergens zijn zonder die wekker. Het onophoudelijke gerinkel van dat ding zorgt ervoor dat er iedere keer weer nieuwe kindjes geboren worden, daar heeft het verstand niets mee te maken 🙂 .

Want als je er logisch over nadenkt dan kan het ook niet zo eenvoudig zijn. Je ziet toch al die afgepeigerde gezichten van jonge ouders om je heen? Je hoort toch het gekrijs in de supermarkt en het gezeur om ijsjes? En als klap op de vuurpijl hoor je ouders over (bijna) niets anders praten dan over hun kinderen. Dat móet oververmoeiend zijn.

Moederschap volgens Sienna Miller

Sinds een aantal weken staat Sienna Miller er in de opvoeding van haar 3 jarige peuter vaker alleen voor. Manlief heeft namelijk zijn koffers gepakt en niet voor een weekendje. De 33-jarige actrice is dan ook tot de conclusie gekomen dat het moederschap vermoeiend is en doet graag haar zegje in Vogue. Ze geeft aan dat het haar niet gegeven is om goed met het moederschap om te gaan en ziet het ‘moe’ worden zelfs als de vloek van moederschap. Welkom in de wondere wereld der ouders Sienna 😉 .

Je ziet er overigens een stuk beter uit dan de meeste moeders van jonge kids, inclusief mijzelf. Ik zie geen verwarde coupe, geen enorme wallen en geen doffe uitdrukking in je ogen. Hoe doe je dat?!		
		
			

3 gedachten over “De vloek die moederschap heet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven