Kan je kind moeilijk in slaap komen? Probeer het met Olivia het olifantje!

Slaapt jouw kindje moeilijk in? Heeft hij of zij moeite met rust vinden voor het slapen gaan en kan hij daardoor moeilijk in slaap komen? Is het slapen gaan bij jouw kind iedere keer weer een strijd? Probeer dan eens het boek ‘Het olifantje dat in slaap wil vallen’ voor te lezen voor het slapen gaan. Dit voorleesboek van de Zweedse schrijver Carl-Johan Forssen Ehlin is wereldwijd een hit, omdat het kinderen helpt te ontspannen en in slaap te vallen. Wie weet werkt het bij jouw kind. In ieder geval de moeite waard om het te proberen!

Het verhaal van Olivia het Olifantje

Het verhaal gaat over een olifantje dat Olivia heet. Olivia is moe en wil gaan slapen. Samen loopt ze met haar mamma door het toverbos. Het toverbos is erg bijzonder omdat het jouw kind erg slaperig maakt. Tijdens de wandeling komt Olivia allerlei dieren tegen, zoals een mol, een papegaai en een konijn. Alle dieren zijn erg moe en willen ook gaan slapen en zeggen rustige, geruststellende dingen tegen Olivia. Uiteindelijk komt Olivia samen met haar moeder bij hun bedje uit en valt ze heerlijk rustig in slaap.

moeilijk in slaap komen

Wat maakt het boek zo bijzonder?

Ik was persoonlijk erg nieuwsgierig naar dit boek omdat het zo veel lovende recensies krijgt en ouders ook erg enthousiast zijn. Wat ik er zo bijzonder aan vind, is dat de schrijver het echt lukt om jouw kind mee te nemen in het verhaal. Terwijl je het voorleest, lijkt het echt alsof jouw kind mee wandelt met het olifantje Olivia. Dit komt, omdat de schrijver enkele goede tips heeft. Iedere keer als er ‘naam’ in de tekst geschreven staat, is het de bedoeling dat je de naam van jouw kind noemt. Dit zorgt er voor dat het een heel persoonlijk verhaal wordt. Daarnaast geeft de schrijver nog enkele tips voor bij het voorlezen, zoals op sommige woorden de nadruk leggen, gapen of langzamer en zachter praten.

Lees ook: je baby wil niet slapen, hoe pak je dat aan?

Wat vindt mijn Laura er van?

Mijn dochter Laura van 4 jaar kan moeilijk in slaap komen. Ze is geen gemakkelijke inslaper, nooit geweest. Ze is vaak erg druk voor het slapen gaan, terwijl ik weet dat ze eigenlijk heel moe is. Vechtend tegen de slaap, wil ze het liefst zo lang mogelijk wakker blijven. Ik was dus erg benieuwd of Olivia het zou lukken om haar in slaap te krijgen 😉 . T

Toen ik begon voor te lezen was Laura erg enthousiast. Ze vond het olifantje erg schattig en leuk. De tekeningen in het boek spraken haar erg aan. Terwijl ik zal voor te lezen merkte ik dat ze wat rustiger werd, ondanks dat ze erg nieuwsgierig was naar de volgende pagina’s. Inslapen lukte nog niet, maar ze vond het boek wel leuk. De dag erna deed ik nog een poging. De nieuwigheid was er af en inderdaad, tijdens het voorlezen werd ze helemaal rustig en ze begon zelfs te knikkebollen. Ik wist niet wat ik zag! Ik hoopte dat ze zo in slaap ging vallen, maar helaas, toen ik het boek weglegde kreeg ze toch weer een opleving. Het bleek dat ze nog moest plassen. Maar ontspannen en relaxed was ze wel en ze viel uiteindelijk lekker rustig in slaap.

Lees ook: Mooi ritueel voor het slapen gaan van je kind

Kan je kind moeilijk in slaap komen, probeer het!

Heb je een kind dat moeilijk in slaapt valt, dan vind ik dit boek zeker een poging waard om uit te proberen. Bij Laura lukte het niet om haar in slaap te krijgen tijdens het voorlezen, maar ze werd er wel rustig en relaxed van. Veel fijner om zo in slaap te vallen natuurlijk. Ik denk wel dat als je de tips ook met een ander boek toepast, dat het ook zou kunnen werken.

Het enige nadeel vind ik dat er erg veel tekst op één pagina staat. Daardoor merkte ik dat Laura soms wat ongeduldig werd. Al met al vind ik het een aanrader voor deze doelgroep kinderen. Bovendien is het ook gewoon een heel schattig verhaal met mooie tekeningen!

Van dezelfde schrijver is ook het boek: ‘Het konijn dat in slaap wil vallen’, voor als je wat variatie wilt ;).

Herken jij het moeilijk in slaap komen bij jouw kindje? Mocht je tips hebben, laat ze hieronder zeker achter voor andere moeders die al een hoop geprobeerd hebben!

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

1 gedachte over “Kan je kind moeilijk in slaap komen? Probeer het met Olivia het olifantje!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven