Slaapexperts delen het fruit dat je moet eten de avond voordat je een sollicitatiegesprek hebt

Als je moeite hebt met slapen en moeilijk in slaap kan komen, bijvoorbeeld vanwege stress of omdat je de volgende dag een belangrijk sollicitatiegesprek hebt, zijn er een heleboel dingen die je kunt proberen. Een verrassende oplossing is een zeer smakelijk stukje fruit boordevol behulpzame stoffen.

Iedereen maakt weleens mee dat als je moeite hebt om te slapen, je echt gefrustreerd kunt raken over jezelf, wat het ironisch genoeg nog moeilijker maakt om in slaap te vallen. Vind je het structureel moeilijk om in slaap te komen dan zijn deze natuurlijke tips goed voor je om uit te proberen.

Het niet genoeg krijgen van slaap kan namelijk leiden tot een groot aantal gezondheidsproblemen. Daarnaast vermindert het ook de fysieke en mentale prestaties gedurende de dag. Iets dat je niet kunt gebruiken tijdens een belangrijk sollicitatiegesprek zeggen de sollicitatie-experts van beaks.nl.

Zij voorzien dan ook in een aantal tips om beter in slaap te vallen.

kan je moeilijk in slaap komen, dan helpen deze natuurlijke tips

Moeilijk in slaap komen verbetert met deze tips

We houden ons bij de natuurlijk tips die je kan uitproberen als je normaal gesproken moeilijk in slaap kan komen. Probeer ze uit en kijk of het jou ook helpt.

1. Dit fruit is de oplossing

Er is fruit dat je kunt eten voordat je gaat slapen, waardoor je je een heel stuk beter voelt als je ’s ochtends wakker wordt.

Onderzoek laat zien waarom kiwi’s een fantastische manier zijn om tot rust te komen voor het slapen gaan, en hoe je je er op de lange termijn beter door kunt voelen. Een goed idee dus om uit te proberen als je moeilijk in slaap kan komen en onrustig slaapt.

Kiwi’s maken namelijk al jaren deel uit van de bedtijdrituelen van veel mensen, en de wetenschap bevestigt de waarde van de kiwi als slaapmiddel.

Studies hebben aangetoond dat kiwi’s kunnen helpen met de slaapkwaliteit en je slaapefficiëntie na een maand regelmatige consumptie van kiwi’s voor het slapengaan.

Kiwi’s bevatten grote hoeveelheden serotonine en antioxidanten, evenals vitamines zoals foliumzuur en vitamine B, die kunnen helpen bij het in slaap vallen.

Ander eten dat kan helpen bij het slapen zijn amandelen, zalm, haver, avocado’s, eieren en bananen. Verder kan je ook een beker warme melk pakken voordat je naar bed gaat.

tips als je moeilijk in slaap kan komen

Koemelk bevat namelijk een slaapbevorderend aminozuur, genaamd Tryptofaan. Tryptofaan is van groot belang voor de vorming van serotonine welke ook in de kiwi’s zit. Serotine is een stofje in de hersenen die het slaap-waakritme (mede) reguleert. In melk zit ook melatonine dat we kennen als een hormoon dat het lichaam slaperig maakt.

Kom jij moeilijk in slaap dan is bovenstaande voeding goed om in de avond te eten of te drinken.

2. Zorg voor optimale omstandigheden in slaapkamer

Los van wat je kan eten en drinken is de slaapkamer zelf ook belangrijk als je moeilijk in slaap kan komen.

Het is belangrijk dat je slaapkamer fris is. Zet een raam open zodat er frisse lucht binnenkomt en de slaapkamer overdag ook kan luchten.

Daarnaast is ook een heel goed matras van belang en lekker fris en schoon beddengoed. Dat laatste werkt ook echt om beter in slaap te komen.

Maak het donker in je slaapkamer als je goed in slaap wilt komen en doe eventueel nog wat ontspanningsoefeningen voordat je in bed gaat liggen. Denk bijvoorbeeld aan 10 minuten yoga voor het slapen gaan.

3. Geen koffie, sport en alcohol als je moeilijk in slaap kan komen

Experts raden ook aan om cafeïne niet te laat te consumeren, aangezien het “tot 10 uur kan duren voordat het de bloedbaan volledig heeft verlaten”, en daarom kan het een goede nachtrust verstoren.

Dat geldt overigens ook voor alcohol. Door de consumptie van alcohol moet je lichaam te hard werken om dit te verwerken. Pas als de alcohol uitgewerkt is kan je lichaam in de REM-slaap komen die er mede voor zorgt dat je goed uitgerust wakker wordt.

En als je ’s avonds sport, is het misschien tijd om je routine om te gooien: de ochtend is namelijk de beste tijd om te trainen.

Een onderzoek uit 2018 ontdekte dat krachtige lichaamsbeweging voor het slapengaan het natuurlijke ritme van het lichaam verstoort en het moeilijker maakt om in slaap te vallen. Daarnaast vermindert het ook de kwaliteit van je slaap. 

Uit deze studie bleek dat de REM-slaap (Rapid Eye Movement) met 10,5% afnam bij de mensen die intensief aan lichaamsbeweging deden voordat ze naar bed gaan.

REM-slaap is belangrijk omdat het de tijd is waarin je hersenen je herinneringen consolideren, dingen die je overdag hebt geleerd vastleggen in het langetermijngeheugen, en het is ook de tijd waarin je het levendigst droomt.

Conclusie als je moeilijk in slaap kan komen en beter uitgerust wakker wilt worden

Kan je structureel moeilijk in slaap komen dan zijn er dus zeker dingen die je kan doen om dit te verbeteren.

Denk hierbij aan het eten van kiwi’s, het drinken van warme melk, het laten staan van koffie en alcohol en het niet sporten later op de avond. Van belang is ook dat je een rustige slaapkamer hebt met een heerlijk matras en fijn, fris en schoon beddengoed.

Kortom: wil je optimaal presteren tijdens je sollicitatie? Begin met het eten van kiwi’s in de avond en rust lekker uit op de bank. En verschoon misschien je beddengoed nog even. Wie had gedacht dat de ideale voorbereiding op een sollicitatiegesprek zo makkelijk kon zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven