Melkflessen f#ck it, zo los ik mijn melkflessenprobleem op!

Wat is dat genieten hé, die eerste zonnestralen. Genieten met de hoofdletter G. Maar met de komst van de eerste lentedagen, maakt een lichte paniek meester van me. Hoe moet dat met mijn melkflessen? Ik wil graag mooie benen, mooie bruine benen en als het even kan graag vanaf dag 1! Tja, welke vrouw wil dat nu niet? Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Mijn persoonlijke melkflessenprobleem

Ik ben dol op jurkjes en rokjes. In de winter natuurlijk met een mooie panty eronder. Als die panty na maanden van kou en regen eindelijk uit kan ben ik zo blij als een kind! Van het ladderprobleem, wat bij mij een serieus issue is, ben ik dan eindelijk verlost. Helaas steekt met het verdwijnen van de panty, gelijk een nieuw probleem de kop op: hoe krijgen mijn witte benen zo snel mogelijk een mooi tintje? Dit probleem staat mijn enthousiasme over de nationale rokjes dag toch behoorlijk in de weg.

mooie benen, bruine benen

Spierwit zijn mijn benen niet, vind ik zelf. Maar die eerste keer in het jaar dat ik met blote benen de deur uit ga, is een belevenis op zich. Als mijn dochter me dan ook nog, weliswaar met een lach op haar getinte toet, zegt dat de witte kleur pijn doet aan haar ogen, ben ik geneigd nog vlug een panty aan te trekken. Met of zonder ladder, het zal me een zorg zijn. Alles beter dan die witte stelten!

Ieder jaar weer bedenk ik -te laat- hoe ik het melkflessenprobleem snel en kundig kan oplossen. Heb jij dat ook? Lees dan vooral verder. Hier volgen zes tips voor mooie bruine benen in de lente! 

Zes tips voor mooie benen en bruine benen

  1. Zonnebank

Niet alleen je benen maar je hele lijf een tintje geven. Dat kan op deze bank. Nadeel is dat het niet heel goed is voor je huid en je niet kunt lezen of iets dergelijks tijdens het zonnen. Groot voordeel is dat je egaal bruin wordt en het niet ál te duur is. Maar of dat de hoofdreden voor je moet zijn, dat is even de vraag.

  1. Zelfbruiner

Oftewel “bruin-zonder-zon-crème”. Dit is een prima alternatief, maar niet voor mij. Hoe mensen dit mooi egaal op hun huid krijgen is me een raadsel. Het is snel, niet heel kostbaar maar vergt wel enige handigheid. Mij is het helaas nog nooit gelukt om mooie bruine benen te krijgen zonder een vlekkerig resultaat. Misschien zegt dit meer over mij dan over de tegenwoordig goede zelfbruiner crèmes, maar dit terzijde 😉 .

  1. Spray-tanning

Hiermee wordt er een vloeistof met DHA (DiHydroxyAcetone, een natuurlijke stof) op je huid verneveld. Mits goed uitgevoerd, geeft dit een mooi, egaal effect en dús mooie benen. Er zijn ook heuse tanning-party’s die aan huis gegeven worden. Trommel een paar vriendinnen en wat wijn op en sprayen maar. Gezelligheid en bruine huid gegarandeerd. Het enige puntje van kritiek is de wat oranje teint die soms verkregen wordt. Ach, who cares. Hoe was het ook al weer? “Orange is the new Black? “ 😉

  1. Eet je bruine benen ‘eraan’

Oké, deze optie werkt niet binnen een paar dagen maar is het vermelden zeker waard. In wortels en tomaten zit namelijk caroteen. Dit stofje zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt. In tomatensap zitten ook nog eens veel antioxidanten wat ook nog eens reuze goed is. Eet smakelijk! Pssstt… als je tegelijkertijd ook nog wil afvallen, weet dan wel dat in wortels ook aardig wat koolhydraten zitten 😛 … het is ook nooit goed!

Lees ook: afvallen door koolhydraatarm eten, Linda viel 44,5 kilo af!

  1. Huidskleur panty voor mooie benen

Uiterst oncharmant vind ik zelf. Wel snel en niet duur. Persoonlijk gaat deze optie me te ver, maar ik kan me voorstellen dat de koukleumen onder ons hier toch nog eens over nadenken.

Beloof me alleen één ding. Stap nooit, écht nooit, met een panty in een slipper of sandaal! Er zijn veel betere manieren om de boel te (melk)flessen en bruine benen zonder zon te krijgen…

  1. Lak aan witte benen

Dit is veruit de goedkoopste, gezelligste en de beste oplossing. Trek je helemaal niets aan van die witte kleur. Geef je benen de vrijheid en laat ze het zonlicht opzuigen! Ze worden vanzelf een keer bruin, als je ze maar de kans geeft!

Er is toch niets fijner dan lekker met je blote benen op een terrasje of in de tuin bijkletsen met vriendinnen terwijl jouw melkflessen langzaam veranderen in een prachtige mooie benen met een chocolademelk teint. Uiteraard gaat de broek pas uit als we een goede zonnebrandcrème op hebben gesmeerd!

pssstttt… vergeet ook niet om naast je benen te bruinen ook even ervoor te zorgen dat je benen scheren op de planning staat 😉 .

Lees ook: benen scheren, 6 tips voor mooie gladde benen

Laat je adviseren over smeren

De ene tip moet je wat serieuzer nemen dan de andere zoals je zult begrijpen. Wel belangrijk is dat je je je altijd goed insmeert met een goed beschermende zonnebrandcrème, passend bij je huidtype. Dit geldt niet alleen voor het zonnen in de tuin of terras. Ook onder de zonnebank moet je je goed beschermen! Over een goede zelfbruiner kan de drogist of schoonheidsspecialiste je uitstekend adviseren, in ieder geval beter dan ik. Maak hier dus gebruik van. 

Proost op de zon en op rokjes dag

Nu alles zo op een rijtje staat kies ik denk ik gewoon voor de laatste optie! Kan mij het schelen wat voor een kleur ze hebben. En ik ben vast niet de enige met benen in een kleur die pijn doet aan de ogen van dochterlief.

Hoe zorg jij voor bruine benen? Laat je moeder natuur haar werk doen of grijp je naar een crèmepje om met mooie benen op pad te gaan?

Laat rokjes dag maar komen! Tot die tijd pluk ik de dag en probeer ik ieder zonnestraaltje mee te pikken, al begin ik veilig in mijn eigen tuintje. Glibberig van de zonnebrandcrème vlei ik mij voorzichtig neer op mijn ligbed. Een schaaltje met worteltjes en tomaatjes binnen handbereik. Gewapend met een zonnebril op mijn hoofd en wijntje in de hand, lijken mijn melkflessen vanzelf al minder wit 😉 en mijn benen dus een stuk mooier.

En als de nationale rokjes dag daadwerkelijk is gekomen, proost ik met hopelijk bruine benen op deze mooie dag. En op Martin, de grondlegger van rokjesdag! Lang leve mooie benen!

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

1 gedachte over “Melkflessen f#ck it, zo los ik mijn melkflessenprobleem op!”

  1. ‘Lijken mijn melkflessen vanzelf al minder wit 😉 en mijn benen dus een stuk mooier’

    Wat een beperkt idee van wat mooi is… Witte benen zijn gewoon benen en geen ‘melkflessen’ Jammer voor jou dat je niet kunt genieten van je lichte huid en je wilt conformeren aan een mode ideaal dat een groep mensen met een van nature lichte huid wegzet als minder mooi en hen ertoe aanzet om zich te verstoppen, verven of verbranden. Dit is net zo erg als het bleken van een donkere huid en de cosmeticaindustrie verdient gretig aan allebei. Iedereen zou zijn huidskleur moeten kunnen vieren. Jouw stuk valt echt van pale skinshaming uit elkaar..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven