Mooie witte tanden, wie wil dat nu niet? Poetsen met Charwhite, helpt dat?

Mooie witte tanden, het is hier een dagelijkse discussie. “Poets je tanden goed hè, ik zie dat ze weer een beetje gelig zijn’, roep ik dan tegen mijn kinderen. Of erger nog “ik poets ze vandaag even na, want ik zie dat je al even niet goed genoeg gepoetst hebt en dat je tanden niet zo mooi wit zijn als anders”. Wat ik steevast ‘in my face’ terugkrijg is “Nee jij dan! Jouw tanden zijn pas geel”. Lekker subtiel 😛 . En ik roep dan weer “Ja hé, die van mij gaan al 44 jaar mee, zie jij dat nog maar eens te halen”. Afijn, je voelt hem al… mooie witte tanden zijn niet vanzelfsprekend, daar moet je wel wat voor doen en dan nog is het per persoon verschillend. Ik testte in ieder geval Charwhite voor je.

Hoe krijg ik mooie witte tanden?

Dat heb ik me de laatste jaren al herhaaldelijk afgevraagd. Uiteraard zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, tenminste, als je andere websites en reclames mag geloven bijvoorbeeld. Ik som er een paar voor je op.

Manieren om je tanden witter te krijgen

  • je tanden laten bleken
  • facings laten plaatsen
  • verschillende natuurlijke producten zoals sinaasappelschil, kurkuma, citroen, zuivel, appel, kruidnagel en zo nog wat meer items
  • whitening tandpasta
  • himalayazout

Bron 

Je tanden laten bleken

Je tanden laten bleken is een bekend principe om mooie witte tanden te krijgen. Tanden bleken kan je bij de tandarts laten doen (meest veilige methode omdat je zeker weet dat de tandarts bleekt met maximaal 6% waterstofperoxide). Óf je doet het zelf. Het laatste, daar ben ik zelf niet zo van.

Facings laten plaatsen voor mooie witte tanden

Facings plaatsen voor een mooie glimlach is ook een optie. Hou er rekening mee dat dit wel een behoorlijke ingreep is. Niet alleen geschikt om verkleuringen te verhelpen, maar ook om je gebit mooier te maken van model. Veel BN-ers hebben tegenwoordig facings. Persoonlijk vind ik het heel mooi, mits het niet té nep is. Bij het plaatsen van facings zal er ook altijd iets van je eigen tanden afgevijlt moeten worden om ze goed te kunnen plaatsen. Ga dan ook alleen maar over tot facings als je heel zeker weet dat je dit wilt. Een weg terug is er eigenlijk niet meer.

Natuurlijke producten

Er zijn veel producten die rechtstreeks uit de natuur komen waarvan gezegd wordt dat ze gebruikt kunnen worden om mooie witte tanden te krijgen. Lees jezelf vooraf goed in via Google, de succesverhalen wisselen namelijk nogal eens én er zitten ook nadelen aan het overtollig gebruik van deze natuurlijke producten. Ik heb her en der bijvoorbeeld wat gelezen van problemen bij mensen die teveel zout hebben gebruikt om hun tanden mee te poetsen, waardoor het glazuur aangetast is.

Whitening tandpasta

Er zijn veel verschillende soorten whitening tandpasta verkrijgbaar. Bij je reguliere drogist en ook bij de supermarkt zijn ze volop verkrijgbaar. Persoonlijk kijk ik in dit geval liever naar tandpasta zonder fluoride zodat ik wat kan afwisselen.

Een groot deel van bovenstaande toepassingen hebben echter als neveneffect dat ze ook je tandglazuur aantasten, en daar word je natuurlijk niet vrolijk van. Mooie witte tanden met slecht tandglazuur blijven ook maar tijdelijk mooi wit natuurlijk. En daarna ben je verder van huis. Ik vraag me overigens in een heel aantal gevallen ook af of dat het ook echt werkt. Zelf heb ik heus wel eens whitening tandpasta’s geprobeerd, maar zonder echt bijzonder resultaat te boeken. Misschien hou ik het ook weer niet lang genoeg vol, dat zou ook kunnen.

mooie witte tanden

Charwhite; 100% natuurlijk je tanden witter maken

Uiteraard werd mijn interesse gewekt door het persbericht van Charwhite. Stralend witte tanden en een mooie lach, zónder toepassing van chemische middelen. Daar word je wel nieuwsgierig van, niet?

Wat is Charwhite?

Charwhite is een 100% natuurlijk, zwart goedje. Veganistisch en niet schadelijk voor je tanden, zoals ze zelf aangeven. Charwhite gaat uit van de kracht van plantaardige ingrediënten. Dat is duurzaam voor het milieu en veel gezonder voor de tanden! Het komt in een rond potje en het is zwart poeder waar je je tandenborstel in doopt om vervolgens te gaan poetsen. Dat gaan we proberen natuurlijk met het potje wat hier in de brievenbus kwam!

100% natuurlijk betekent dat er geen giftige, synthetische of genetisch gemodificeerde ingrediënten gebruikt worden. Geen overgevoeligheid zoals die vaak samengaat bij het gebruik van conventionele bleekmiddelen dus.

Charwhite review; de proef op de som

Natuurlijk moeten we dat gaan proberen! Afijn, ik heb mijn eerste poetsbeurt achte de rug. Je mag het dagelijks gebruiken dus dat gaan we de komende weken proberen. In een potje zit genoeg poeder voor ongeveer 150 poetsbeurten, dus ik kan even vooruit.

Het ziet er licht monsterlijk uit. Als ik mijn tanden ga poetsen waar de kinderen bij zijn, dan verwacht ik 2 minuten lang “iiiiieeeuuuuuwwwww, blllleeeeeghhhh’ enzovoort, je kent het vast wel.

Het is een klein beetje messy, die Charwhite, en op gevoel doop ik mijn tandenborstel in het potje zwarte poeder. Ik zet me schrap want ergens verwacht ik een bepaalde smaaksensatie die niet helemaal tof zal zijn. Maar niets is minder waar. Het smaakt nergens naar. Stiekem ben ik dus een beetje opgelucht 😉 .

mooie witte tanden met charwhite

Mijn mond ziet er wel ranzig uit en dat wat er uit mijn mond komt lopen (excusez moi) heeft ook een minder aantrekkelijk kleurtje, maar hé… alles voor het goede doel (die mooie witte tanden)! Toch is het totaalbeeld altijd nog minder afschrikwekkend dan het zwarte gezichtsmasker wat ik onlangs uitprobeerde. Hoe lang het duurt voordat ik resultaat zie, daar heb ik nog geen idee van, maar ik hou je op de hoogte!

Lees ook: zwarte Facemask gezichtsmasker van Maybeauty, you hate it or love it

Wat kost een Charwhite potje?

Charwhite is onder andere verkrijgbaar bij Shizo en SoloBioMooi. De adviesverkoopprijs bedraagt € 34,95 (potje bevat poeder voor ongeveer 150 poetsbeurten). En bij ieder potje wat verkocht wordt, wordt ook nog 10% afgestaan aan een goed doel om de armoede van een gezin te doorbreken.

 

mooie witte tanden

3 gedachten over “Mooie witte tanden, wie wil dat nu niet? Poetsen met Charwhite, helpt dat?”

  1. Ik zie heel veel mensen die charwhite gebruiken, heb jij toevallig voor en nafoto’s? Het is soms zo lastig om te zien als consument of iets echt werkt of dat het meer voor de advertorial geschreven was.

    1. Eigenlijk te weinig Margreet, ik ga hem er weer bij pakken, want ik zag zeker resultaat. Let alleen wel op met de tandenborstel die je gebruikt, deze blijft een klein beetje een zwarte waas houden 😉 . Ik gebruik er dus een aparte tandenborstel voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven