De allermooiste plekjes van Amerika; 20+ must sees

Een tijdje terug schreef ik al over onze droom om nog eens een motorvakantie in Amerika te beleven én over de reis die we met de kinderen naar Amerika willen maken. Dat staat inmiddels allemaal even ‘on hold’ doordat we totaal onverwachts een nieuw huis hebben gekocht. Maar dat mag een mens niet tegenhouden om te dromen, nietwaar? Vandaar de 25 mooiste plekken van Amerika lijst voor je, zodat ik niet alleen hoef te zwijmelen 😉 .

Dit zijn de mooiste plekken van Amerika

Om een lijst van de mooiste plekken van Amerika voor je te maken ging ik te rade bij Frank, die er geweest is, en nam ik de tips van onze lezeressen voor je ter harte. Het is dus stiekem niet mijn lijst van de mooiste plekken, maar onze lijst.

Daarnaast wil ik uiteraard vooropstellen dat de onderstaande volgorde nergens op gebaseerd is. Amerika is een bijzonder land en de mooiste plekken wisselen elkaar af. De tegenstellingen zijn groots en adembenemend.

mooiste plekken van amerika, Yosemite park

Yosemite National Park

Hou je van natuur dan is Yosemite Nationa Park een prachtig gebied voor je en een must see. Een adembenemende vallei tussen twee grote rotspartijen in, genaamd El Capitan en Half Dome.

Je geniet hier van hikes langs de rotswanden en laten we vooral ook Yosemite Falls niet vergeten. Je kan hier midden in de natuur kamperen, er zijn verschillende gelegenheden zoals bijvoorbeeld campings en hotels om te overnachten. Be ware of the bear …

een van de mooiste steden van amerika is new orleans

New Orleans

Ik ken New Orleans alleen van de serie Vampire Diaries, maar New Orleans schijnt zeker thuis te horen in de lijst van mooiste plekken in Amerika. Bij deze dus. Een bruisende stad met volop muziek in de straten, parades en festivals.

In deze stad is de jazzmuziek geboren en daar kan je dan ook niet omheen. Wandel door de prachtige straatjes met overhangende balkons en waan je in een fantasiewereld vol muziek.

redwood national park, moioste plekken van amerika
Stockfoto van Redwood National Park door Sam Spicer

Redwood National Park

Dit National Park ligt in California en staat bekend om zijn Sequoia’s. Of eigenlijk zijn deze Coast Redwoods familie van de bekende Sequoia’s. Het Redwood Park bied je de belevenis om in Amerika op een van de mooiste plekken dwars door een boom te rijden of te lopen. Bizar, nietwaar?

De bomen zijn zo immens groot en breed dat ze hier gewoon een stuk uit hebben gehakt waar je doorheen kan. Ze worden wel 122 meter hoog (!) en tussen de 600-2000 jaar oud. Voor deze bomen moet je overigens wel in het zuiden van het park zijn. Herten, wasberen en zelfs de zwarte beer bevindt zich in dit park.

mooiste plekken van Amerika, Alcatraz Island
Stockfoto van Alcatraz Island door f11photo

Alcatraz Island

Historisch gezien was Alcatraz natuurlijk niet bepaald een vakantiebestemming… Althans, niet eentje waar je vrijwillig heen ging! Het eiland werd wereldberoemd doordat het diende als zwaarbewaakte gevangenis. Al in de Amerikaanse burgeroorlog kwamen hier de eerste gevangenen aan.

Maar tegenwoordig wordt de gevangenis alleen nog bezocht door toeristen. En het is zeker een bezoekje waard! De gevangenis is grotendeels in originele staat gebleven, en biedt je een uniek kijkje in het oude gevangenisleven.

Alcatraz Island ligt in de baai van San Francisco, en een bezoekje is dus mooi te combineren met een verblijf in deze wereldstad.

monument valley behoort ook tot de mooiste plekjes van Amerika

Monument Valley

Wie van ongekende natuurpracht houdt kan zijn hart ophalen in Monument Valley. Het is een uitgestrekt woestijnlandschap, waarin puntige hoge rotsen uit de grond schieten. Het is een National Park op de grens van de staten Arizona, Colorado, Utah en New Mexico.

Je kan er zelf met je auto doorheen rijden, of kiezen voor een tour met gids. Dat laatste is wel een aanrader als je geen four-wheel drive hebt. De wegen zijn vaak moeilijk begaanbaar en het gebied is erg ruig. Maar dat levert wel prachtige woeste natuur op!

Death Valley, een van de mooiste plekken in de USA

Death Valley

Een ander adembenemend National Park is Death Valley in Californië. Klinkt een beetje griezelig misschien… Maar o zo mooi. Death Valley is een groot dal, dat wordt omringd door rotsformaties en bergen. Maar stel je bij het woord ‘dal’ geen vredig, plat plekje voor…

Het gebied is namelijk ruig, en je kan er gemakkelijk verdwalen. Bovendien is het ook nog eens het droogste en heetste nationaal park van Amerika. Daardoor vind je er wel unieke flora en fauna! Maar vergeet niet om genoeg te drinken mee te nemen…

miami beach behoort ook zeker tot de leukste en mooiste plekken van de usa
Stockfoto van Miami beach door Mia2you

Miami Beach

Ook warm, maar dan lekker ontspannen: Miami Beach. Ik hoor je denken: waarom zou ik van mijn reis door Amerika een strandvakantie maken? Maar Miami Beach moet je toch eigenlijk even gezien hebben. Zeker als je toch in de buurt bent! Op Miami Beach kijk je je ogen uit…

En er loopt van alles rond dat niet ‘puur natuur’ is, dus als je al die nationale parken wel gezien hebt kan je hier even heerlijk bijkomen en van wat variatie genieten. Ook leuk: er zijn allerlei manieren om de boulevard te verkennen. Zo kan je er ook gewoon oer-Hollands rondfietsen bijvoorbeeld.

Grand Canyon de mooiste plekken van Amerika

Grand Canyon

Wie de Grand Canyon niet kent heeft vast onder een steen geleefd! Het gebied is wereldberoemd – en echt een van de mooiste plekken van Amerika. Als dit nog geen indruk op je maakt weet ik het ook niet meer! De Grand Canyon is een gigantische kloof in de staat Arizona.

Je ziet hier prachtige uitzichten, rotsformaties waar je U tegen zegt, en verrassend veelzijdige flora en fauna. Maar wees ook voorzichtig: in het gevaarlijke gebied gebeuren nog steeds veel ongelukken, vaak met toeristen.

Yoshua Tree in Amerika,een mooie plek!

Joshua Tree

Niet alleen een U2 album maar vooral ook de naam van – alweer – een heel mooi National Park: Joshua Tree. Het ligt in het zuiden van Californië. Uniek aan dit nationaal park is de veelzijdigheid die je er ziet. Het oostelijk deel bestaat uit een dor woestijnlandschap.

Terwijl je in het westen juist wat koeler zit; daar is het een stuk vochtiger. De kers op de taart zijn de gebieden met oases, die door het park verspreid liggen. Echt een aanrader voor natuurliefhebbers!

yellow stone national park, een van de mooiste plekken in Amerika
Stockfoto van Yellowstone door CherylRamalho

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het oudste nationaal park ter wereld en ligt grotendeels in de staat Wyoming. Daardoor maak je een ontdekkingsreis tussen oeroude bomen, die je in ons koude kikkerlandje niet zal tegenkomen.

Het ligt op een slapende vulkaan, en in het gebied kan je een heleboel actieve geisers en warmtebronnen vinden. De dampen geven het bos een haast magische look, en je zal in dit park ook echt je ogen uitkijken.

amerika key west, mooie plekken
Stockfoto van Key West door ventdusud

Key West

Voor mensen die Florida bezoeken mag een tripje naar Key West eigenlijk niet ontbreken. Sterker nog, hij staat voor mij persoonlijk zo hoog op het lijstje van mooiste plekken van Amerika, dat dit op zich al een bezoek aan de States waard is…

Eén probleemje: Key West is nou niet bepaald goedkoop. Het is een populaire bestemming onder vermogende Amerikanen, en daar zijn de prijzen in de loop der jaren op aangepast. Maar de hagelwitte stranden en het Cubaans-achtige straatbeeld zorgen ervoor dat ‘ie gewoon op mijn wishlist blijft staan… Dromen mag, zei ik al!

mammoth lakes een van de mooiste plekken in amerika
Stockfoto van Mammoth Lakes door Jim Cork

Mammoth Lakes

Voor wie van water houdt, maar ook geen budget heeft voor Key West, zijn er altijd nog de Amerikaanse meren. Minstens zo mooi, trouwens. Mammoth Lakes is een natuurgebied in de staat Californië, waar je talloze prachtige meren vindt.

In de winter kan je er wintersporten, zomers geniet je van allerlei andere outdoor activiteiten. Een ideale bestemming als je van een actieve vakantie houdt dus.

san francisco, mooie stad in amerika
Stockfoto van San Francisco door Pius Lee

San Francisco

Als je toch in Californië bent kan je de hoofdstad eigenlijk niet overslaan. San Francisco is niet de allerbekendste stad van Amerika, maar zeker wel het bezoeken waard. San Francisco staat er om bekend een stuk relaxter te zijn dan veel andere Amerikaanse steden.

Niet alleen qua drukte: ook qua tolerantie zijn ze er lekker laid-back. En dat levert een gezellige stad op, met een mooie architectuur én cultuur.

mooiste plekken usa, niagara falls
Stockfoto van Niagara Falls door Abdullah Zafar

Niagara Falls

Wie kent ze niet: de indrukwekkende watervallen. Niagara Falls wil ik al zó lang een keertje bezoeken. En ik ben niet de enige! Per jaar komen er maar liefst 28 miljoen toeristen.

Maar dat is ook niet voor niets: de unieke omgeving maakt dit vast en zeker tot een van de mooiste plekken van Amerika. Het ligt op de grens van de Verenigde Staten en Canada (en laat Canada nou ook op een van mijn wensenlijstjes staan!).

mount rushmore mooiste plekken amerika
Stockfoto Mount Rushmore door SL-Photography

Mount Rushmore

Ook wereldberoemd, drukbezocht én heel indrukwekkend: Mount Rushmore. Als je het ziet ken je het zeker: de uit de rotsen gehouwen hoofden van 4 Amerikaanse presidenten. Een soort natuurhistorisch museum, maar dan met maar één kunstwerk.

Maar dan wel een beeldhouwwerk van maar liefst 18 meter hoog. Dat zich ook nog eens op grote hoogte bevindt. Zeker de moeite waard dus om via South Dakota te reizen!

new york met kinderen, bezoek vrijheidsbeeld

New York

Niet te missen in ons lijstje mooiste plekken van Amerika. Maar hij zou het ook goed doen in de lijst ‘drukste plekken van Amerika’. New York is echt een wereldstad.

Maar vergis je niet: je kan er ook prima met het hele gezin vertoeven. New York bezoeken met kinderen is namelijk echt een aanrader! Al blijft het natuurlijk wel zo romantisch om met je lief door Manhattan te struinen…

mooie plek amerika, route 66
Stockfoto route 66 door canadastock

Route 66

Wie zegt “Route 66”, zegt ook: Roadtrip! Voor motorvakanties, en voor iedereen die Amerika het liefst op wielen verkend is Route 66 gewoon een mustgo en hoort hij dan dus ook zeker bij de mooiste plekken van Amerika. Geen discussie over mogelijk.

De snelweg begon in Chicago en eindigde in Los Angeles en was maar liefst 3945 kilometer lang. Nadat er een nieuwe Interstate Highway kwam werd de weg in 1985 officieel ‘opgeheven’… Waardoor je er nu behoorlijk vrij baan hebt. Kilometer na kilometer kom je er geen kip tegen. De ultieme vrijheid tegemoet!

sequoia national park, mooiste plekken amerika
Stockfoto Sequoia National Park door welcomia

Sequoia National Park

Ooit van de sequoia gehoord? Dat is een van de snelstgroeiende bomen ter wereld. En in het Sequoia National Park vind je een gigantisch bos vol met deze reuzen. Over sprookjesbossen gesproken… Het lijkt wel een magische plek, en is dan ook echt een aanrader voor natuurliefhebbers die reizen door Amerika.

Sequoia National Park ligt in de staat Californië, in het zuidelijke deel van Sierra Nevada. En mocht je geen genoeg krijgen van het betoverende landschap: je kan ook in het park overnachten!

zion national park must see amerika
Stockfoto Zion National Park door evenfh

Zion National Park

Aan nationale parken geen gebrek! En omdat ze zo goed verzorgd worden, zijn het vaak ook de mooiste plekken van Amerika. Zo ook Zion National Park, in de staat Utah. Bezoek zeker Zion Canyon: een ravijn van 24 kilometer lang en maar liefst 800 meter diep.

Verder geniet je van unieke flora en fauna. Mooi meegenomen: dit park is relatief gemakkelijk te bereiken en zelf te bezichtigen.

hawaii, de hotspot van amerika
Stockfoto Hawaii door emperorcosar

Hawaii

Het is weer even een hele andere kant op, maar Hawaii mag zeker niet ontbreken op ons lijstje mooiste plekken van Amerika. Het heeft een rijke historie, die lang niet altijd even rooskleurig is geweest.

Tegelijkertijd vind je er een prachtige cultuur, die tot de dag van vandaag voortleeft op het relaxte Hawaii. Denk daar een cocktail bij, een hagelwit strand, een straalblauwe zee… En de ideale vakantiespot is volgens mij compleet!

Washington DC een must see als je in Amerika bent, een van de mooiste plekken
Stockfoto Washington DC door Orhan Cam

Washington DC

In Washington heerst een hele andere cultuur dan op Hawaii… Maar is misschien wel des te ‘Amerikaanser’. In de hoofdstad en het politieke thuis van het land is natuurlijk van alles te zien. Het meeste heb je vast ooit in een film gezien! We hebben maar even een klein lijstje ‘mustsees in Washington DC’ voor je samengesteld:

  • Uiteraard, het Witte Huis. The White House! Doe je The Donald de groetjes van me?
  • Het Capitool. Hier zitten de senaat en het congres. De witte koepel is niet te missen!
  • Washington Monument. Dit is een herdenkingsmonument voor de eerste president van Amerika, George Washington. En meteen een heel indrukwekkend bouwwerk!
  • National Mall. Da’s geen winkelcentrum, maar wel een prachtig stadspark.
Ruby Falls Chattanooga, mooiste plekken Amerika
Stockfoto van Ruby Falls door cendhika

Ook in het lijstje mooiste plekken in Amerika: Ruby Falls Chattanooga

De hoogste en diepste ondergrondse waterval (opengesteld voor publiek) in Amerika mag zeker niet tussen de mooiste plekken ontbreken. Met een lift ga je 26 ‘verdiepingen’ naar beneden om vervolgens tijdens een rondleiding de grot en de waterval te bezichtigen. 1100 meter onder de grond bevindt zich deze prachtige waterval!

Grand Teton Naional Park Amerika

Grand Teton National Park

Een van onze lezeressen tipte ons over de Grand Teton. Moest ook absoluut op de lijst van mooiste plekken in Amerika, dus voilà! Gelegen in het Noord Westen van de staat Wyoming is de hoogte berg van de Grand Teton Mountains zo’n 4198 meter hoog. In dit park worden aardig wat activiteiten georganiseerd maar kan je ook heerlijk genieten van de natuur.

mooiste plekken amerika

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven