Top 8 mooiste stranden aan de Costa Brava

Aan de Costa Brava in Spanje vind je de mooiste stranden waar je als gezin kunt genieten van een heerlijke strandvakantie. Niet alleen het toeristische, lange zandstrand van Platja d’Aro, maar ook de kleinere stranden zoals Sa Cova, Tamariu en Cala de la Fosca zijn de plekken waar je in de zomer als gezin met (kleine) kinderen heerlijk van de zee kunt genieten.

Onderstaande 8 mooiste stranden van de Costa Brava heb ik allemaal bezocht en zijn goedgekeurd door de kinderen. Ga jij nog naar de Costa Brava? Neem dan mijn top 8 mee! 

Costa Brava: 200km zandstranden in een mediterraan klimaat

Een strandvakantie aan de Costa Brava had niet mijn voorkeur toen wij op zoek gingen naar een vakantiebestemming deze zomer. Relaxen op een handdoek op het strand, oké…

Maar die 1400 km lange autorit naar Spanje met drie kinderen op de achterbank leek mij toch wel een hel. Ook als ik al deze spelletjes voor onderweg zou gaan spelen.

Lees ook: Stress voor vakantie, alleen al de reis is een hel!

Last minute aanbiedingen naar de Costa Brava om de mooiste stranden te bezoeken

De lastminute aanbieding naar de mooiste stranden van de Costa Brava was overtuigend genoeg om de auto in te pakken. Met drie kinderen op de achterbank reden we dan ook op vrijdagmiddag, direct uit school, richting het noordoostelijk deel van de Spaanse kust.

Na een overnachting in Dijon kwamen we aan in Cristina d’Aro (vlakbij Platja d’Aro), waar we een stacaravan met drie slaapkamers hebben gehuurd. Het werd een fantastische strandvakantie aan de Costa Brava, waarbij we elke dag een ander strand bezochten.

Daarnaast maakten we kennis met de Spaanse cultuur, hebben we heerlijke tapas gegeten en genoten van een dagje Barcelona met de kinderen. Hola Costa Brava!

Nog een aanrader: je kan aan de Costa Brava ook heel fijn snorkelen. Vergeet het snorkelmasker dus niet, zodat je ook de onderwaterwereld kan gaan verkennen!

Tip: hier vind je de fijnste snorkelmaskers

Top 8 mooiste stranden Costa Brava

Wij verbleven op 5 km van Platja d’Aro: de tweede grote badplaats aan de Costa Brava. Alle 8 mooiste stranden aan de Costa Brava waren binnen een half uur met de auto te bereiken.

Ga je vanuit het noorden naar Tossa de Mar, dan loopt er ook een prachtige kustroute die je kunt nemen. Hiervoor moet je wel extra reistijd uittrekken, maar de uitzichten over de Spaanse kliffen zijn fenomenaal!

mooiste stranden costa brava sa cova

Platja d’Aro, een van de mooiste stranden aan de Costa Brava

In Platja d’Aro heb je niet alleen een lang zandstrand (Gran Platja), maar ook baaitjes waaronder Sa Cova, behorend tot de mooiste stranden Costa Brava. De auto parkeer je (gratis) in de wijk bij Cala Rovira, nog zo’n mooi zandstrand.

Loop je Cala Rovira op, dan zie je links een trap en pad dat over een de klif heen loopt. Neem dit pad en je komt bij dit prachtige idyllische Spaanse zandstrand in een kleine baai. Bijkomend voordeel: zijn de golven in Cala Rovira te hoog, dan heb je grote kans dat je kinderen wel heerlijk rustig kunnen zwemmen in de baai van Sa Cova.

Nadeel: in tegenstelling tot Cala Rovira heeft Sa Cova geen lifeguard. Wij vonden dit, mede door het kleinschalige karakter, echter geen probleem. Sa Cova was het mooiste strand dat wij aan de Costa Brava hebben bezocht, op de voet gevolgd door nummer 2: Cala del Pi.

mooiste stranden costa brava cala del pi

Cala del Pi

In Platja d’Aro, weg van alle drukte, ligt Cala del Pi. De ingang van dit strand ligt naast Hotel del Pi en is voor iedereen toegankelijk. Parkeren is hier gratis.

Je moet even wat trappen af, maar het uitzicht is fantastisch. Dit zandstrand is perfect voor kleine kinderen en je kunt er ook nog heel mooi snorkelen! Veel locals komen hier zwemmen en dat begrijp ik heel goed: een prachtige natuurlijke omgeving, heldere zee die rustig afloopt en geen massatoerisme om je heen.

mooiste stranden costa brava tamariu

Tamaríu zandstrand aan de Costa Brava

Tamaríu is een heerlijk zandstrand aan de Costa Brava en hoort zeker bij de mooiste stranden aan de Costa Brava.

Het stadje heeft een kleine, schone boulevard. Hier vind je goede restaurants voor een redelijke prijs. Eet hier aan het einde van de middag de lekkerste tapas en je vakantiedag is geslaagd. Wij parkeerden hier voor €2,60 een hele dag lang! Neem je snorkelset mee, want hier kun je prachtige vissen zien.

mooiste stranden costa brava cala de la fosca

Cala de la Fosca

Vlakbij Palamós ligt het strand Cala de la Fosca. Ook dit zandstrand loopt langzaam af, waardoor kinderen hier heerlijk rustig kunnen spelen en zwemmen. Behoort dus zeker tot de mooiste stranden van de Costa Brava.

Onze favoriete bezigheid? Je in een opblaasband door de branding van de zee op het strand laten aanspoelen. En nu je hier toch bent, zorg dat je om 17uur even in de haven van Palamós gaat kijken als de vissersboten terugkomen van zee en hun lading vissen, garnalen en andere zeedieren lossen. 

mooiste stranden costa brava platja 's Agaro

De mooiste stranden aan de Costa Brava? Platja s’Agaro is er een van!

Dit strand ligt iets ten zuiden van Platja d’Aro en is ook minder toeristisch. Het is geen idyllisch klein baaitje, zoals Sa Cova of Cala del Pi, maar ligt wel in een prachtige omgeving.

De zee loopt hier echter wat sneller af en voor jonge kinderen is dat iets minder handig. Voor tieners daarentegen is het extra leuk: in de zee ligt een platform met trappetje waar ze vanaf kunnen duiken!

mooiste mooiste stranden costa brava

Platja d’Aro

Gran Platja in Platja d’Aro is een langgerekt strand met boulevard. De tweede badplaats aan de Costa Brava heeft een mooi zandstrand.

In het weekend is het hier erg druk, maar op de maandag dat wij er waren hebben we heerlijk rustig aan het strand kunnen liggen. De vele verschillende restaurants aan de boulevard serveren de lekkerste Spaanse gerechten.

Puur vanwege het toeristische karakter op nummer 7 geplaatst, maar eigenlijk is het een heerlijk strand 😉 .

mooiste stranden costa brava llafranc

Platja de LlaFranc

Heldere zee, prachtige natuur en ook hier zijn wat meer faciliteiten zoals strandbedden, lifeguard en restaurants te vinden. De zee loopt niet heel langzaam af, maar is wel lekker verkoelend op een warme dag!

mooiste stranden costa brava tossa de Mar

Tossa de Mar

Tossa de Mar is zeer geschikt om te gaan duiken en snorkelen. Het enige nadeel is het kiezelstrand en de drukte. Maar ach, voor een dag(deel) is het wel leuk. Vanwege de kiezels en de drukte in het stadje op nummer 8, maar wij hebben er wel genoten.

Lees ook: Leuke badplaatsen Costa Brava

Spanje: volgende zomer weer!?

Volgende zomervakantie sluiten wij Spanje niet meer uit. Sterker nog, we willen nog wel meer van dit land zien. Ook hebben wij nog lang niet alle stranden aan de Costa Brava gezien! Ga jij nog naar de Costa Brava? Dan wens ik je veel plezier.  Vergeet je je minitoiletartikelen niet? Echt superhandig 🙂

Ben ik er volgens jou eentje vergeten in deze top met mooiste stranden aan de Costa Brava? Let us know!

2 gedachten over “Top 8 mooiste stranden aan de Costa Brava”

  1. Jammer dat ik geen foto kan toevoegen maar het idylische baaitje Sa Cova is vandaag afgeladen geen stukje zand meer vrij, koelboxen, hutje mutje. sa cova vandaag 29/7/2018

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven