De top 5 mooiste stranden bij Porto in Portugal

Porto is een prachtige stad in Portugal met veel verschillende stranden. Er is voor ieder wat wils en je kunt hier -naast alle bezienswaardigheden- dan ook prima genieten van de zon en het strandleven. In dit artikel geven we je de top 5 mooiste stranden in en om Porto.

stranden Porto Portugal

De top 5 mooiste stranden rondom Porto in Portugal

In Porto – de tweede stad in portugal- heerst een bruisende sfeer. Ondanks het feit dat de stad een beetje ‘rauw’ aan kan doen en toeristisch is, is het toerisme hier een stuk inder dan in Lissabon.

Wat ons betreft een must see als je graag naar Portugal wilt en daarnaast voor strandliefhebbers een prima plek om te vertoeven met de voetjes in het zand. Je vindt er heel wat mooie stranden om lekker te relaxen. Dus boek vliegtickets bij Transavia en laat alvast de voorpret beginnen met de mooiste stranden in de buurt van Porto die je hieronder kan vinden.

Het strandseizoen in Portugal duurt ongeveer van begin juni tot aan september. De luchttemperatuur is dan ongeveer 30 ° C en de watertemperatuur van de Atlantische oceaan is dan ± 19 ° C. Ondanks dat het dus warm is blijft het water in de oceaan wel wat kouder.

Ga je naar Spanje in plaats van naar Portugal, dan vind je hier de mooiste stranden aan de Costa Brava.

top 5 mooiste stranden rondom Porto Portugal
Bron: TravelinPortugal

1. Strand Praia do Carneiro

Praia do Carneiro is een mooi strand met helderblauw water en fijn zand. Het ligt ongeveer een halfuur rijden van Porto en is daarmee één van de dichtstbijzijnde stranden.

Je kunt hier heerlijk zwemmen, genieten van het uitzicht en de zon en ontspannen op het strand, alhoewel het strand niet heel groot is.

Verder staat er een prachtige vuurtoren die je helaas niet kan bezoeken, maar wel spectaculair is als je ziet hoe de golven er tegenaan te pletter slaan.

Het strand ligt bij de haveningang van de Douro in Porto Portugal.

Strand Praia do Miramar in Porto Portugal
Bron: 1001beach

2. Strand Praia do Miramar bij Porto Portugal

Praia do Miramar is een mooi strand met een prachtig uitzicht. Het strand ligt ongeveer 10 kilometer van Porto en je kunt hier heerlijk zwemmen, genieten van de zon en de rust zoeken. Op het strand is er ook een bar waar je lekker iets kunt drinken.

Toch is het strand niet echt toeristisch en heb je hier de kans om even tot jezelf te komen zonder dat je omver gelopen wordt door de massa. Het is hier in Portugal aangenaam zwemmen in de zomer bij dit strand in de buurt van Porto omdat het rustig water is.

In de winter worden de golven groter en is dit strand in trek bij de surfers.

Strand Praia de Matosinhos, Porto, Portugal
Bron: tix

3. Strand Praia de Matosinhos

Praia de Matosinhos is een strand dat bekend staat om zijn heerlijke visrestaurants. Dit strand nabij Porto is dan ook zeer in trek en favoriet in Portugal bij de locals.

Het strand ligt ongeveer 20 minuten rijden van Porto en je kunt er prima zwemmen, genieten van de zon en heerlijk eten. De restaurants zijn overigens ook open voor niet-strandgangers.

Strand Praia de Lavadores in Porto
Bron: Tripadvisor

4. Strand Praia de Lavadores

Praia de Lavadores is een klein strand met een mooie boulevard. Het strand ligt ongeveer 25 minuten rijden van Porto en is daarmee een mooie optie voor een dagje strand. Op de boulevard zijn verschillende restaurants en terrassen waar je kunt genieten van het uitzicht en heerlijk iets kunt eten of drinken.

Je vindt dit strand aan de zuidzijde van Porto, Portugal, en als je een beetje van fietsen houdt is dit een ideaal strand om te bezoeken.

Aan het begin vind je een rotsige kust met mooie uitzichten en iets zuidelijker lekkere zandstranden en relaxte strandtenten. Heerlijk om te zonnebaden dus, maar vergeet je zonnebrand crème niet!

Strand Praia da Luz
Bron: Tripadvisor

5. Strand Praia da Luz

Praia da Luz is een klein strand dat bekend staat om zijn mooie zonsondergang. Het strand ligt ongeveer een uur rijden van Porto en je kunt hier heerlijk zwemmen, genieten van de zon en de mooie zonsondergang bekijken.

De sfeer op dit strand bij Porto schijnt fantastisch te zijn, en de goede muziek en lekkere hapjes maken dat je strandvakantie in Porto niet meer stuk kan. Alhoewel je wel je portomonnee moet trekken hier. Dit strand is overigens prima met de tram te bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven