Geen grote vakantie voor ons dit jaar, maar tripjes met de motor

Dit jaar gaan we -zoals het er nu naar uitziet- flink wat meters maken op de motor. We blijven namelijk thuis met de zomervakantie vanwege de verhuizing en verbouwing van ons nieuwe huis. Om dan toch de nodige ontspanning te zoeken hebben Frank en ik afgesproken om zeer regelmatig te gaan motor rijden. En onlangs riep Lotte ook al ‘Mam, wanneer mag ik nu mee?’ Zo komt het ook dat ik me inmiddels aan het verdiepen ben in motorkleding voor de kids en uiteraard kijk ik dan ook stiekem nog even bij de dames collectie motorkleding. Want die leren jas die ik heb vind ik mega tof, maar hartje zomer ben ik bang dat het zweet me uitbreekt als ik die aantrek 😉 .

motor rijden
Kijk ze lachen 😉 , hier stond hij nog in de motorzaak, inmiddels staat hij achter ons huis!

Het hele seizoen door motorrijden

We hebben afgelopen jaar ons motorrijbewijs gehaald in november en toen hebben we nog snel een paar ritjes in de kou kunnen maken voordat de winter zijn intrede deed. In de winter hebben we de motoren verder eigenlijk niet aangeraakt. Vanwege het weer, maar ook omdat we niet verzekerd zijn in het winterseizoen. Tenminste, dat was afgelopen jaar zo. Dit jaar gaan we dat anders doen, want eigenlijk hadden we in januari en februari al best wel wat mooie ritjes kunnen maken op de motor.

In die seizoenen is het belangrijk om jezelf stevig in te pakken. Vandaar dat wij eigenlijk ook alleen nog maar motorkleding hebben die de kou buiten houdt. Dikke handschoenen, leren jassen en stevige laarzen. Ik heb in deze maanden ook lekkere skipullies gedragen onder mijn stoere jas!

Nu zijn we in maart weer gestart met motor rijden en ik moet je zeggen… dat was best weer even spannend. Vond ik dan. Frank had er geen last van en kachelde zo weer weg, maar ik moest echt weer even wennen. Geeft niet, alles op zijn gemak denk ik dan. Ik laat me ook absoluut niet ophaasten, behalve dan een beetje door de choke 😉 .

Mijn motor is een ‘oudje’ dat onder me vandaan zoeft

Want ook al ziet hij er nog fantastisch uit en is hij snel zat, mijn Harley is een ‘oudje’. Nog geen oldtimer, maar wel een motor met een choke. Dat betekent dus dat hij, als de motor koud is, gestart moet worden met de choke. En de eerste kilometers moet de choke ook nog open blijven tijdens het motor rijden zodat deze niet afslaat.

En daar zit hem net de finesse die ik na een paar maanden weer even in de vingers moet krijgen. Het starten en wegrijden is het probleem niet, maar door een bocht gaan of een rotonde nemen in die eerste kilometers is niet echt fijn. Ik wil immers niet te hard door de bocht, maar door de choke krijgt mijn motor extra vermogen waardoor het langzaam door de bocht gaan niet altijd even makkelijk is. Het lukt wel, maar zoals gezegd is dat even oefenen. Hij gaat óf te snel waardoor ik mijn bocht niet mooi maak, óf ik voel dat hij begint te ‘stotteren’.

Afijn, inmiddels hebben we de eerste ritjes er weer op zitten en kan ik zeggen dat ik weer langzaam begin te wennen. En dat betekent dat ik ook weer zin krijg om te shoppen 😉 . Want als jij dacht dat gewoon shoppen voor kleding leuk is, dan heb je zeker nog nooit op de motor gereden! Man wat zijn er een hoop leuke dingen te krijgen. Daarnaast is het dus ook lekker om de kleding een beetje op het seizoen aan te passen.

Motor rijden in stijl; mijn wensenlijstje

Ik dacht dus ook voor de grap eens even mijn wensenlijstje voor de motor op het digitale web te strooien. Wie weet komt er een gulle gever, of leest Frank dit voor moederdag 😉 . Wat ik nog graag zou willen om mijzelf tijdens het rijden te pimpen en mijn motor:

  • Een toffe zomerjas voor op de motor, uiteraard met voldoende bescherming, maar wel wat luchtiger dan de leren damesjas die ik nu heb. Iets met spijkerstof en sweatstof zoals hierboven zou ik heel gaaf vinden.
  • Nieuwe motorrijlaarzen. De laarzen die ik nu heb zijn niet specifiek voor de motor en eerlijk is eerlijk… ik heb ze er een klein beetje mee vernacheld. Ze zijn retestoer, maar eigenlijk niet sterk genoeg. Tijd voor motorlaarzen met een hakje denk ik.
  • Een navigatie voor op de motor, zodat ik lekker ‘vrij’ kan rijden en niet teveel na hoef te denken waar ik heen moet.
  • Een mooie set zadeltassen maar die heb ik nog niet kunnen vinden voormijn Harley helaas.
  • Die pols portemonnee van hierboven vind ik ook heel mooi. En niet alleen handig voor tijdens het motorrijden, maar ook voor festivals!

Oja, en laat ik vooral niet vergeten dat de kinderen dus ook nog graag motorkleding, motorlaarzen en een helm nodig hebben… daar gaat ons vakantiegeld!

ps… tijdens het schrijven van dit artikel ben ik overstag gegaan en heb ik de hoodie inmiddels zelf gekocht, haha. Dat krijg je als je lang over internet struint.

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven