Mr. Chadd: altijd binnen 10 seconden antwoord op je huiswerkvragen

Hoe ouder kinderen worden, hoe lastiger het vaak wordt om ze goed te helpen met hun huiswerk. Het plannen moeten ze zelf doen, maar regelmatig kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Volgende probleem: kan jij als ouder de huiswerkvragen eigenlijk nog wel beantwoorden? Zo niet, dan is Mr. Chadd de oplossing. Ik vertel je graag meer over deze dienst.

Bij veel ouders is de kennis inmiddels ook ver weggezakt. Neem nu bijvoorbeeld wiskunde… weet jij daar nog alles van? En als je je er nog wel wat van kan herinneren, dan heb jij dingen vaak anders geleerd dan je kinderen nu. Ik word daar zelf regelmatig mee geconfronteerd! Sta jij ook wel eens met je mond vol tanden als de kinderen vragen over hun huiswerk hebben? Of mis je het geduld (of de tijd) om dingen rustig en duidelijk uit te leggen? Je bent hier niet alleen in hoor! We zijn nu eenmaal niet allemaal geschikt als leraar.

Maar gelukkig is er nu Mr. Chadd, een telefonische dienst waarmee je kinderen altijd hun vragen kwijt kunnen bij echte deskundigen. De app is vooral gericht op kinderen van het voortgezet onderwijs en hun ouders.

online huiswerkhulp mr chadd

Huiswerk app Mr. Chadd

Als ouder heb je nu eenmaal niet áltijd tijd om je kinderen bij hun huiswerk te helpen. En zelfs als je tijd hebt, is het nog maar de vraag of je eigenlijk wel voldoende kennis in huis hebt. Wat weet jij nog van kansberekening, of tektonische platen? Ik loop regelmatig zelf tegen de lamp als Luc me een vraag stelt. Lang niet altijd heb ik direct het antwoord paraat en moet ik dus zelf in zijn boeken duiken om hem te kunnen helpen. De motivatie om huiswerk te maken is bij veel kinderen toch al ver te zoeken, en het wordt er niet bepaald beter op als ze ‘vastlopen’. Of als ze moeten wachten op het antwoord 😉 .

Welke lesmethode je hebt is ook bepalend voor hoe je dingen aanleert. Dat maakt het soms lastig, wanneer je kinderen tijdens het huiswerk maken vragen hebben. Want als jouw antwoord wél goed is, maar op een andere manier tot stand komt, dan is dat ook niet handig. Dan maar wachten tot de volgende les, zodat ze hun vragen aan de leraar kunnen stellen? Dat hoeft niet meer. Met de huiswerk app Mr. Chadd hebben ze namelijk binnen 10 seconden een coach ‘aan de lijn’ die ze verder helpt met al hun vragen.

huiswerkbegeleiding mr chadd

Hoe werkt Mr. Chadd?

Hoe de huiswerk app werkt? Eigenlijk is het heel simpel. Je hoeft alleen de app te openen, een vak te selecteren, en vervolgens kan je direct je vraag stellen via de chat. Doordat er altijd coaches beschikbaar zijn hoef je niet langer dan 10 seconden te wachten voor je antwoord krijgt op je vragen! De dienst is te gebruiken op zowel IOS als Android en naast de telefoon ook op de laptop en iPad.

Super handig is dat kinderen meteen een foto van hun boek kunnen meesturen. Zo kunnen de coaches direct zien welke lesmethode wordt gebruikt en hoe de vraag van je kind dus het beste beantwoord kan worden.

Voor welke kinderen is de app bedoeld?

Mr. Chadd is bedoeld voor kinderen op het voortgezet onderwijs, van alle niveaus. Binnen de app kunnen ze vragen stellen over ieder vak waar ze moeite mee hebben. Super handig en motiverend, want ze kunnen meteen weer verder.

Is de app niet voldoende en heeft je kind intensievere begeleiding nodig? Ook dan kan je bij Mr. Chadd terecht. Naast huiswerkhulp bieden ze namelijk ook nog bijles aan voor studenten die dat nodig hebben.

Wie zijn de coaches bij Mr. Chadd?

De coaches die de vragen van je kind via de huiswerk app zullen beantwoorden zijn zorgvuldig geselecteerd. Het zijn universitair geschoolde coaches, die vanuit huis werken. Ze zijn 7 dagen per week beschikbaar, zodat kinderen ten alle tijden met vragen bij hen terecht kunnen. Oók tijdens schooluren, ’s avonds of in het weekend.

Wat kan Mr. Chadd voor ons betekenen?

Luc zit in zijn laatste jaar VMBO, maar ook nu is het nog heel handig om deze dienst te kunnen gebruiken. Steker nog, eigenlijk is het cruciaal dat hij in zijn laatste jaar niet met vragen blijft zitten.

Voor Lotte is het momenteel nog niet van toepassing, ze gaat volgend jaar namelijk naar groep 8. Maar zodra blijkt dat zij hier op het voortgezet onderwijs behoefte aan heeft, dan gaan wij deze manier van online huiswerkbegeleiding zeker inzetten. Fijn voor haar, en fijn voor ons.

Winactie Mr. Chadd abonnement

Is er bij jullie in huis behoefte aan huiswerkbegeleiding? Dan komt dat goed uit! Wij mogen namelijk een jaarabonnement van Mr. Chadd verloten onder de deelnemers van deze actie. Laat in een reactie hieronder weten welke voordelen dit abonnement voor jullie zal hebben en wie weet win jij! De actie loopt tot 22 december 2019.

8 gedachten over “Mr. Chadd: altijd binnen 10 seconden antwoord op je huiswerkvragen”

 1. Hier had ik nog niet van gehoord, maar dit zou onze kinderen volgens mij goed kunnen helpen. De een zit in Havo 4 en de ander Havo 2. Ik kan ze tot zekere hoogte nog helpen, maar als mijn dochter begint over Ax – By x 4 tot de macht etc etc ben je mij toch echt kwijt. Zij aan het balen en wij als ouders ook, het liefst willen wij de kinderen als ze hulp nodig echt wel helpen maar bij sommige vakken zitten wij soms echt te denken : Het is toch best erg dat wij ze niet verder kunnen helpen. Dan is Mr Chadd toch echt een utitkomst.

 2. wat een uitvinding, met mijn mavo kan ik mijn zoon regelmatig niet helpen met zijn vragen op havo/vwo niveau, dit zou geweldig zijn, wist niet dat het bestaat maar klinkt heel erg geweldig.

 3. Oh wow.. dat dat bestaat! Mijn zoon zit in havo 4 en ik heb maar mavo gedaan destijds en al helemaal geen wiskunde dus ik zit hier met grote regelmaat met een wanhopige zoon die niet uit zijn wiskunde huiswerk komt. Hoe fijn zou het zijn als hij dan binnen no time hulp krijgt van iemand die WEL verstand heeft van dit moeilijke vak. Wat zou dat een rust in huis geven. Ik ga meteen eens verder snuffelen naar mr Chadd.

 4. Ik ben er een beetje stil van!
  Dit zou voor onze zoon Jos echt geweldig zijn. Hij worstelt op de moment in VWO 4 en we doen ons best om hem te helpen maar dit lukt niet in alle gevallen. Wiskunde, scheikunde en natuurkunde op VWO 4 niveau is niet echt mijn dingen. Dan zou dit voor Jos echt geweldig zijn. En weetje wat ik eigenlijk ook wel super leuk vind we kunnen zelf ook nog best heel veel leren volgens mij!! We gaan duimen.?

 5. Mijn zoon is van VWO naar HAVO gegaan omdat hij moeite heeft met het vertalen van formules. Dus in de klas begrijpt hij het, maar vervolgens wordt de vraag op een andere manier gesteld en dan weet hij het niet meer. Dit zou super voor hem zijn om zijn vragen te kunnen stellen wanneer hij aan zijn huiswerk zit

 6. Mr chadd zal mijn dochter beter kunnen helpen dan mijn man en ik.
  Zij doet op het moment namelijk het vwo en we hebben beide de mavo gedaan.
  Met sommige dingen kan ik helpen maar met een hoop ook niet.
  Dus dan zou mr chadd goed uitkomen.

 7. Als alleenstaande ‘mam at work’ probeer ik mijn zoon zo veel mogelijk te helpen met zijn huiswerk. Dat lukt echter niet op elk moment dat hij het nodig heeft. Dan nog de momenten dat ik wel kan, maar hij niet, door bijvoorbeeld voetbaltraining. Regelmatig komt hier in gesprekken voorbij dat hij misschien beter naar een lager niveau kan overstappen. Ik sta achter hem op welk niveau hij ook zit, maar hij wil echt geen stapje terug doen. Ook stoppen met voetballen is aan de orde geweest, maar dat zou erg jammer zijn. Sport en ontspanning zijn ook nodig. Ik wil graag alles doen wat in mijn macht ligt om hem de kansen te bieden die verdient. Wie weet kan de hulp van Mr Chadd hem net dat zetje geven dat nodig is. En mocht het dan onverhoopt toch niet lukken, dan kan met trots gezegd worden dat de uiterste best is gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven