Multitasken in je huidverzorging, tien tips…

Als werkende moeder loop ik ook iedere ochtend weer te haasten om de kinderen aan te kleden, haartjes netjes te kammen, tandjes te poetsen en tussendoor ook nog een broodtrommel vullen en fruit klaarmaken voor mee naar school. Ergens ‘in between’ moet ik mezelf natuurlijk ook nog ‘opfrissen en afstoffen’ om een beetje representatief de deur uit te rennen.

Tja tijdgebrek….wie heeft er geen last van? Zeker als werkende moeder sta je in een spagaat wat betreft planning. Inmiddels heb ik zelf wat trucjes waardoor ik er toch altijd uitgerust uitzie en goed verzorgd voor de dag kom. Even die 2 jaar vergetend, dat de jongste standaard om 5.00 uur klaarwakker was en de wallen tot onze knieën kwamen.

Mijn Favo-Beauty-Multitask-Lijstje

Ook in je huidverzorging kun je multi tasken, dat multi-tasken daar zijn wij vrouwen toch sterren in?!

Ik zet mijn persoonlijke favorieten even voor je op een rijtje:

Tip 1: Een masker tijdens het aankleden van je kinderen (of tijdens het strijken, stofzuigen of ander huishoudelijk klusje). Geeft je huid een snelle opkikker. Heb je echt geen tijd, gebruik dan eens een serum onder je dag-/nachtcrème als extra booster voor een direct stralende huid.

Tip 2: Eyepads of een oogmasker (tegen wallen, kringen en fijne lijntjes) hun werk laten doen tijdens het tandenpoetsen.

Heb je veel last van vochtwallen (die verdikking onder je ogen) als je opstaat? Probeer deze tip dan eens; zet met beide wijsvingers van binnen naar buiten matige druk op je onderste oogkasrand, 6 sec. vasthouden en ga zo het bot langs tot net voor je slapen (herhaal max. 2×). Hiermee drijf je het vocht af en verdwijnt je wal zienderogen.

Tip 3: Als je graag een douche neemt om wakker te worden, kun je bijv. eens wassen met een scrubhandschoen, doe hier je favoriete douchegel op en wassen maar. Je huid tintelt heerlijk doorbloed de dag tegemoet. Dep jezelf droog en smeer je van beneden naar boven in met bodylotion. Je voelt je gelijk heerlijk fris en fruitig, en dit straal je ook uit!

Tip 4: Doe een beetje peeling door je reinigingsmilk (max. 2x per week), afspoelen met lauwwarm water, nareinigen met een watje met lotion, en voilà je huid is geëxfolieerd en gereinigd in 1 handeling. Nog een (gekleurde) dagcrème en wat mascara en je bent ready to go!

Tip 5: Doe in plaats van een nachtcrème eens een dun laagje crème masker op je gezicht, even laten intrekken en hup je bedje in. Geeft je huid een extra dosis voedingsstoffen

Tip 6: Nagels vijlen, nagelriemen terugduwen en inmasseren nagelriemolie tijdens het tv-kijken. Of neem eens een voetbad, beetje eelt vijlen en je voeten insmeren met voetencrème. Heerlijk ontspannend!

Tip 7: Nog een beetje dagcrème, serum of bodylotion aan je handen, masseer het gelijk in je nagelriemen, vingers en handen. Restjes afspoelen is toch zonde, dan kun je het toch beter gelijk gebruiken op plaatsen die het ook nodig hebben?

Door de weeks pas ik veel van mijn tips regelmatig toe omdat ik toch een bepaalde druk voel door mijn werk als schoonheidsspecialiste. Ik kan moeilijk in mijn joggingpak met mijn haar in een wilde coupe, wallen op mijn knieën en make-up loos op het schoolplein verschijnen.

Pak dat uurtje vrije tijd

Veel relaxter is het natuurlijk om een avondje heerlijk te tutten in de badkamer, lekker in bad met een maskertje op je gezicht, je lichaam scrubben, boekje lezen, kaarsje aan en een kop thee binnen handbereik. Ook in mijn beautywereld is tijd helaas schaars, maar als ik tijd heb, grijp ik ‘m met beide handen!

Heb jij nog handige multitask tips die je regelmatig gebruikt in je huidverzorging? Ik ben erg benieuwd hoe jij het allemaal red elke ochtend weer op tijd bij de crèche, school en op je werk te verschijnen. Deel je tip(s) hieronder met mij en alle andere werkende moeders met tijdgebrek!

Have a beautiful day!

 

Meer lezen van Bianca Molenaar? Kijk hier!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven