Museumstoomtram ontdekken met je kinderen; samen terug in de tijd

Zoek je nog een leuk uitstapje voor de meivakantie of welke ander moment dan ook? Neem je kinderen mee naar de tulpenpracht (in de meivakantie bijvoorbeeld) en stap in de stoere locomotief. De Museumstoomtram neemt je mee op reis door de prachtige bloemenvelden!

museumstoomtram

Wat is de Museumstoomtram?

De Museumstoomtram is een levend en rijdend museum, hoe bijzonder is dat! In een originele stoomtram dompel je jezelf onder in een stukje geschiedenis. Een tripje terug in de tijd begint in stijl. De stoker gooit kolen op het vuur en daarna is het wachten op het fluitsignaal voor vertrek. Je kan kiezen uit drie verschillende tochten om te maken:

  • Dagtocht vanuit Enkhuizen
  • Dagtocht vanuit Hoorn
  • Retour Hoorn Medemblik

Meer informatie over deze verschillende tochten en alle belevenissen vind je op de website van de Museumstoomtram. Wist je dat je in een van de tochten ook een stukje met de boot gaat? De Museumstoomtram begint in het seizoen weer te rijden vanaf 31 maart en kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa of online.

Lees ook: een dagje Madurodam voor optimaal vermaak

Kosten Museumstoomtram

Voor volwassenen ligt de vanaf prijs voor een kaartje op € 21,50 en voor kinderen op € 16,00 per kaartje.

De prijzen zijn afhankelijk van de tocht die je maakt waarbij bij de betreffend tochten ook de bootreis en de andere musea zijn inbegrepen.

Aangezien de stoomtram niet in iedere periode dagelijks rijdt is het slim om vooraf even te checken naar de dienstregeling van deze tram.

Museumstoomtram; een spectaculaire reis door kleurrijke tulpenvelden

Vanaf half april staat de Museumstoomtram en haar omgeving in volle bloei. Historische locomotieven nemen de reiziger mee op reis in een periode waarin de regio op haar mooist is. Een bonte verzameling tulpen omringt de spoorlijnen tussen Hoorn en Medemblik, waar zelfs een heuse tulpengarantie door de Museumstoomtram wordt afgegeven als de vele honderden tulpen in bloei staan.

De Museumstoomtram biedt op de stations Hoorn, Wognum en Medemblik een echte Tulpengarantie als daar de vele honderden tulpen in bloei staan. De enthousiaste machinist vertelt: ‘De grote velden waar de tram langsrijdt zijn echt spectaculair. De tulpen zorgen voor een prachtig beeld, de bonte mix aan kleuren lacht de reizigers toe’. Het meest sensationeel zijn de grote velden tussen Benningbroek en Abbekerk, deze bevinden zich halverwege het traject. De velden zijn aan beide kanten niet te missen.

meivakantie_Bello tussen de tulpenmeivakantie_tip

 

 

 

 

 

Fleurige stations

Niet alleen de spectaculaire bollenvelden staan in bloei, ook de stations zelf zijn sinds half april opgefleurd met felgekleurde tulpen. Deze zorgen voor een vrolijk welkom op het station.

Voor de liefhebber: het PIT museum in Almere

Op stoomsafari

Voor kinderen is het uitje met de stoom safari erg leuk om te beleven. Je krijgt een heuse Stoomtram courant bij vertrek waar alle informatie over locomotieven en wagons, waarbij je ook nog eens een spoortocht kan oplossen. Maar leuker nog is natuurlijk dat je tijdens de reis met de stoomtram in dit museum ook mag meehelpen. Jij leert zo alles over het leven van de machinist, de conducteur, de stationschef en de bagagekruier.

Er worden ook nog veel extra activiteiten georganiseerd door de Museumstoomtram. Dus heb je nog een gaatje vrij in bijvoorbeeld je meivakantie? Maak er dan een kleurrijk dagje van! Op de site van de Museumstoomtram vind je meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven