Must haves voor in de schooltas

Een natte tas. Pikkend van de appelsap, roosvicee of wat je kinderen dan ook mee naar school krijgen. Bakjes waarvan de inhoud meestal al op weg naar school een eigen leven gaat leiden. Mamsatwork deed vlak voor het nieuwe schooljaar een test. Hoe zien de bekers en bakjes van Rosti Mepal er na een paar weken intensief gebruik uit. Zodat we weten wat we alvast voor na de vakantie moeten inslaan.

De prints van Animal Planet spreken veel kinderen aan. Zowel jongens als meisjes. Ons testpanel (niet op de foto) bestaat uit een kleutermeisje van 4 en een stoere bink van 6. Ze zijn het erover eens. De dolfijnenprint is echt mooi. Meisje: ‘Deze heeft nog niemand mam!” Ook haar broer is tevreden. “Want ik wil later dolfijnentrainer worden.” Het is ook weer eens wat anders dan de bekende Cars en prinsessenprints. So far, so good. Nu nog gebruiken.

De bakjes zijn prima voor fruit en een koekje, voor een compleet lunchpakket is het een beetje proppen. Ons testpanel houdt namelijk van wat extra’s bij de boterham, een stuk komkommer, wat snoeptomaatjes. En dat past net niet. Wellicht kan Rosti Mepal dat in een volgende collectie verwerken.

De  handige Pop-up drinkfles is favoriet bij de zelfstandige kleuter. “Dan hoef ik de juf niet meer te vragen of ze me wil helpen!” Druk en drink. Zo simpel kan het zijn. Door een druk op de knop laat deze drinkfles zich probleemloos openen. Met een druk op de tuit sluit de fles zich weer. Ook na heel vaak op de knop drukken is onze ervaring. De pop-up drinkfles is voorzien van een handige klip, waarmee de fles aan de tas kan worden gehangen. Mocht de tuit onverhoopt nog nadruppelen, dan wordt de inhoud van de tas in elk geval niet vies.

Bij de stoere bink is de gewone beker populair. Hij kan immers al prima zelf de dop losdraaien. Voordeel van deze beker is dat het drinken in de tas zonder lekken mee naar school kan worden genomen. En dat is wel zo fijn als de tas weer eens als voetbal wordt gebruikt. De speciale afdichtring in de schroefdeksel zorgt voor een hermetische sluiting en de schoolbeker is voorzien van een overdrukventiel. Mocht er onverhoopt overdruk ontstaan in de beker, dan kan deze veilig via het ventiel ontsnappen. De schoolbeker is eenvoudig schoon te maken en kan bovendien tegen een stootje. Net als de lunchbox. Ook na wekenlang gebruik door een wildebras is vervanging nog niet nodig.

Handig om te weten, alle spullen kunnen in de vaatwasser. Alleen de dop van de schoolbeker moet met de hand worden afgewassen.

Conclusie van ons testpanel: “Mag ik iedere dag mijn mooie bakje en beker mee?” En van de moeder van het testpanel: “Fijne bakjes en bekers die tegen een stootje kunnen, met mooie prints die ook na tig keer in de vaatwasser kleurrijk zijn.” Een dikke voldoende dus voor Rosti Mepal, een must have voor in elke schooltas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here