Musthaves; wie bepaalt eigenlijk wat ik ‘moet hebben’?

Musthaves, It-Bags, Hot-spots, Hit-lists, Sample-sales, Sales… Allemaal kreten die ons het gevoel geven het te moeten hebben of er absoluut te moeten zijn geweest. Helaas lijkt het (bij mij) nog steeds crisis, komt de peperdure decembermaand al akelig snel om de hoek kijken en zijn deze hebbedingen bijna niet te betalen, tenzij je er met engelengeduld voor hebt gespaard.

Dat zet me aan het denken. Want de term musthaves, waar slaat die nou eigenlijk op? Wat móet ik hebben? Liefst een goede gezondheid, liefde en geluk. Ik heb eigenlijk zelden een tas gezien die ik móet hebben…

Lees ook: Spullen wegdoen en minimaliseren – ik maak liever herinneringen

Musthaves? Euro’s op m’n rekening!

Sowieso wordt het lastig voor me, musthaves. Want sparen, daar ben ik dus niet zo goed in. Heb het heus wel geleerd als klein meisje. Centjes in je spaarpot en dan naar ‘De Boerenleenbank’ in het dorpsgebouw om met afwachtende ogen te kijken welk absurd (laag) bedrag de grijze meneer met bril tegenover je zou gaan noemen – helaas vaak teleurstellend. Maar so far so put-money-in-the-bank good.

Eenmaal oud genoeg voor een vakantiebaantje vond ik sparen niet meer zo interessant. Mijn ouders probeerde nog: ‘dan kan jij ook een stereotoren kopen net als je vriendinnetje’. Maar ik wilde zo’n knetterpopulair ding helemaal niet. Dat was voor haar wel, maar voor mij geen must-have. Wat goed is voor een ander hoeft voor jou geen succesnummer te zijn! En dat geldt nu nog steeds.

What you must have bepaal je zelf

Musthaves… Als ik dat woord tegenkom krijg ik nog altijd een beetje de kriebels. Ik denk direct: Waaaat? Waarom heb ik dit dan (nog) niet en tegelijkertijd: Waarom vind JIJ dat dit een must-have is voor MIJ. Mag ik alsjeblieft even zelf weten of ik dit moet hebben!

  • Kies je eigen must-haves!
  • Wat past bij jou?
  • Waar voel jij je goed in?
  • Wat maakt jou nog mooier dan je al bent?
  • Is die überhippe It-bag wel de juiste tas voor jou?
  

Denk voor jezelf!

Probeer uit de trends die je aangeprezen krijgt te halen wat jou goed doet. Kijk of je je gevulde spaarvarken uit wilt geven aan een echte volgens-zeggen-moet-ik-hebben-item. Denk jij bij het zien van een Balenciaga it-bag, een sample-sale Celine shirt of andere ‘musthaves’; ik wil het, ik wil het, ik wil het! Dan is het bewijs geleverd dat het voor jou een musthave is 😉 . En je bankrekening?

Als je saldo nee, nee, nee roept, check dan deze site met super leuke look a likes voor een betaalbare prijs! Met gave ala Chanel tasjes, hippe accessoires ala Missoni of basic tee ala Celine. Voor deze ene keer zeg ik; Must-have!

Lees ook: Ik wil fabulous mama zijn, geen praktische moeder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven