Muziek tijdens werk, wel of niet, ik heb een oplossing gevonden

Wel of geen muziek tijdens werk, ik vroeg het jullie onlangs en de meeste lezers waren onverdeeld… wél muziek tijdens werk! Een enkeling gaf aan dat ze geen muziek op het werk mochten draaien of dat ze wel graag muziek luisteren tijdens werk, maar dan alleen als er géén concentratieklus is waar ze zich in vast moeten bijten.

muziek tijdens werk

Muziek tijdens werk (of thuis), of liever stilte om je heen?

Wat ik zo typisch vind is dat er zoveel mensen zijn die graag muziek tijdens het werk luisteren, en thuis muziek draaien, maar dat ik dat dus niet heb. Ik merk hier in huis ook dat we nogal verschillen over het wel of niet aanzetten van muziek. En aangezien mijn werk en mijn huishouden door elkaar heen lopen betekent muziek thuis ook al gauw voor mij muziek op het werk, vandaar dat ik de vraag stelde.

Muziekfreaks in huis

Laat ik voorop stellen dat ik hou van drukte en gezelligheid op zijn tijd. Maar ik GENIET van stilte en van rust. Blijkbaar ben ik de enige hier in huis, want ik ben gezegend met een man en kinderen die regelrechte muziekfreaks zijn. Zij spelen niet alleen muziekinstrumenten, maar hebben ook het liefst dag en nacht muziek opstaan. In huis hebben wij een drumstel staan (voor zoon), een piano (voor man en dochter), een keyboard (voor dochter) en 5 gitaren (voor man). Overigens speelt man ook drums en keyboard als hij daar de tijd voor kan vinden. BAM. Daar zit je dan.

Nu moet je niet denken dat ik anti ben hoor, helemaal niet. Ik hou ook van muziek en kan met regelmaat de volumeknop omhoog draaien en los gaan. ‘Mááám, doe niet zo raar’ roept puber dan en ‘JA, mam! We gaan dansen’ roept dochter 😉 .

Muziek tijdens werk

Maar muziek tijdens werk? Dat vind ik een lastigere. Met name omdat ik merk dat ik me veel minder goed kan concentreren met de muziek aan. Ben ik mail aan het wegwerken dan maakt het niet veel uit, maar ben ik een campagne aan het uitwerken of blogs aan het schrijven? Dan vind ik het persoonlijk fijner als het stil is.

Dit blijkt alleen wel met grote regelmaat een uitdaging te zijn. Overdag -als de kinderen naar school zijn- dan gaat dat nog wel. Alhoewel ik dan moet beginnen met het uitzetten van de muziek, want die begint namelijk bij ons ‘automatisch’ om 06.30 in de ochtend. Dan hoor ik de Sonos op de badkamer alweer aanspringen. Frank houdt er namelijk van om gelijk bij het wakker worden en het douchen een gezellig muziekje te horen 😉 .

muziek tijdens werk met koptelefoon

Kinderen thuis, muziek aan, koptelefoon op

Maar zodra de kinderen thuis komen is het bal. De een begint met gamen en skypen met vrienden, de ander gaat musically’s opnemen. Of er worden youtube filmpjes bekeken en muziek geluisterd. En ik zit dan nog te werken dus heb dan automatisch geluid aan mijn hoofd.

In het geval van muziek en musically zou ik de kinderen zelf nog een koptelefoon op kunnen zetten, maar bij puber werkt dat helaas niet. Hij zit tegenover mij op kantoor en lult tijdens het gamen de oren van mijn kop. Niet tegen mij, maar terwijl hij aan het skypen is met vrienden. Ik kan hem wel een koptelefoon opzetten (heeft hij trouwens al), maar daarmee snoer ik hem nog niet de mond. En ik weet niet of je eerder een skypende gamende puber hebt gezien… die mond staat niet stil en de geluiden die eruit komen… oh my!

Lees ook: muziek app voor tieners

Een koptelefoon voor mij, de uitkomst!

Maar ik heb de oplossing voor mezelf gevonden in de Sony WH-1000XM2, een bluetooth koptelefoon en ik ben er helemaal happy mee! Uiteindelijk kies ik eieren voor mijn geld en heb ik dan toch liever muziek tijdens werk dan al dat andere geluid 😉 .

Wat ik zo mooi vind aan deze koptelefoon is dat hij noise cancelling heeft. Een fantastische uitvinding moet ik zeggen. Die noise cancelling werkt ook al zet je geen muziek op, maar na even uitproberen doe ik dat toch liever niet. Hoe het komt weet ik niet, maar als ik alleen de noise cancelling aanzet en geen muziek luister, dan word ik misselijk. Een soort van zeeziek gevoel. Maar zodra ik de muziek aanzet (al is dat nog zo zacht) dan werkt het perfect.

Ik hoor de kinderen nog wel, maar ze zijn zó naar de achtergrond verdwenen dat ik me super goed kan concentreren, zelfs mét muziek tijdens werk. Ik zet de muziek dan wel redelijk zacht, echt op achtergrondniveau. Tegenwoordig zitten puber en ik dus – allebei met koptelefoon- achter de pc tegenover elkaar. Geen gezicht, maar het werkt wel 😉 .

Een ander voordeel is dat de koptelefoon, omdat hij draadloos is, door iedereen meegenomen kan worden om hem te gebruiken. Even pairen met het juiste apparaat en je bent connected. Ideaal!

 

[button color=”lightgreen” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/” target=”blank” rel=” nofollow”]#liveandletlive[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven