My Fairy Garden: maak van je tuin een sprookje met deze fantastische pot.

My Fairy Garden, alsof je in de droomvlucht zit… In slechts enkele minuten waan je je in de elfenwereld. In het woud tussen bomen en bloemstruiken, langs de oevers van een meertje en schommelend aan lianen. De natuur is de leefwereld van deze mystieke sprookjesfiguren. Hoe leuk is het dat je dit sprookje binnenshuis kan halen met My Fairy Garden?

my fairy garden

In de meeste sprookjes is de schoonheid van deze kleine wezens oogverblindend. En hoewel ze er vaak lieflijk uit zien, kunnen ze soms ook wat plagerig en zelfs gemeen zijn. De meest bekende elf is denk ik Tinkerbell van Peter Pan. Maar de elfen spelen ook een rol in bijvoorbeeld Harry Potter en The Lord of the Rings waarin er zelfs in elfentaal gesproken wordt. Zelf was ik nogal gecharmeerd van elf Legolas (Orlando Bloom) 🙂 .

My Fairy Garden stimuleert de fantasie en creativiteit

Een eigen elfje in huis of in de tuin? ‘Jaaaaaaaa!’ is het enige duidelijke antwoord van de meiden. En zo mochten wij elfje Lily verwelkomen. Ze nam zelfs haar eigen huisje mee. Met er omheen een riviertje waarin een kikker woont en boven haar bloeien de mooiste bloemen en elfengras.
Uiteraard moest een en ander nog worden geplant. De zaadjes voor elfengras zijn inclusief, maar dat is een beetje kaal en duurt wel even voordat het opkomt. Voor mijn kids duurt dit wat te lang, maar er is ruimte genoeg om er een mooi plantje bij te planten. Dus off we go to het tuincentrum om het tuinieren met kids een nieuwe dimensie te geven 😉 . De meiden kozen samen (natuurlijk) een plantje met roze bloemen.

Elf Lily heeft gewoon een eigen dakterras, hoe vet is dat!!

Naast het beplanten van de bloempot, wordt er met het instructieboekje ook echt een beroep gedaan op de creativiteit van je kind. Want ja, je moet het natuurlijk allemaal wel een beetje aankleden voor Lily. Haar huisje is nog kaal. Gelukkig geeft het boekje een paar tips, zoals het maken van een bankje of bed met luciferhoutjes.

my fairy garden elf

Het idee meubeltjes van een poppenhuis te gebruiken werd ook geopperd. Ik hoorde een duidelijk ‘pling’ naast me en de jongste stoof meteen op het playmobiel huisje af. Slim natuurlijk, en ook prima, maar het zou leuker zijn als ze zelf iets zouden maken. ‘Wat dachten jullie van een hangmat voor bij het windmolentje naast de bloemen?’ ‘Jaaaaaaa!!’ Dat was natuurlijk ‘vet cool’! Ik hielp ze met het zagen van takjes en bevestigde hier een lapje stof aan. Kijk nou hoe schattig! Die elf heeft gewoon een eigen dakterras! Toch hield het interieur van Lily’s huisje nog wat te wensen over. Er werd unaniem besloten de wand van Lily’s kamertje wat op te fleuren met bloemenstickers. Dat ziet er een stuk gezelliger uit.

my fairy garden sprookje

Lily heeft inmiddels haar stekkie gevonden in onze tuin en zelfs ik word er vrolijk van. Zeker omdat de meiden het razend interessant vinden en zoeken naar dingen waarmee ze het huisje, of de omgeving nog meer aan kunnen kleden. Het nieuwste project is een vlaggetjeslijn tussen twee satéprikkers. Want ja, een van de meiden is bijna jarig. Dan moet het er toch feestelijk uitzien, nietwaar?

Welke My Fairy Garden sets zijn er?

Er zijn 3 verschillende My Fairy Garden sets verkrijgbaar:de Fairy Flowerpot, Lilypad Gardens en de Fairy Garden. Bij alle My Fairy Garden sets zitten figuurtjes zoals elfjes, kikkers en bloemen. De prijzen variëren van €14,99 tot €29,99 en ze zijn inmiddels online verkrijgbaar!

Tip: Zet het sprookjestuintje wel een beetje beschut neer! En heb je inspiratie nodig? Dan volg je de vrolijke avonturen van Lily en haar vriendinnetjes Belle en Blossom.

Samen het balkon of het terras lenteklaar maken. Zoals ik al zei worden mijn kinderen er razend enthousiast van en ook ik heb zin gekregen om weer aan de slag te gaan en naast de My Fairy Garden wat andere leuke planten neer te gaan zetten. Hier vond ik een aantal tips voor geschikte planten voor balkon en terras. Wil je ook aan de slag, maar heb je niet zulke groene vingers? Dan kan je hier lezen welke planten het meest geschikt zijn.

Wil je jouw tips delen? Ze zijn meer dan welkom!

12 gedachten over “My Fairy Garden: maak van je tuin een sprookje met deze fantastische pot.”

 1. Avatar foto
  Melanie drenth

  Lijkt me super leuk om te winnen…Ik weet een jongen die ik er super blij mee zou kunnen maken.

 2. Superleuk voor mezelf die een elfjes liefhebber is.
  En uiteraard voor mijn dochtertje die ook van elfjes houdt

 3. Wat leuk! Dit zou leuk zijn voor in mijn klas op school! Tinkerbell is bij de meisjes echt favoriet!

 4. Alledrie schatjes! Blossom lijkt wel een beetje op een ballerina dus zij is hier net even iets meer geliefd!

 5. Tinkerbel is natuurlijk de favoriete elfjes. Volgens mijn dochter zijn dit haar vriendjes en zijn ze meer dan welkom in onze tuin.

 6. Avatar foto
  Marjolein van Aalderen

  Wat ontzettend gaaf! Mocht hem meteen op mijn dochter haar verlanglijstje zetten. (In september jarig, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen )
  Ze is gek op elfjes in het algemeen met een zwak voor Tinkerbel maar denk dat Lily haar hart snel verovert!

 7. Avatar foto
  Marjolein van Aalderen

  Favoriete elfje van mijn dochter blijft wel Tinkerbel maar deze elfjes zijn ook onwijs schattig!

 8. Avatar foto
  Natasja Smit

  De elfjes Lily, Blossom en Belle hebben alle drie hun eigen lieve elven charme ♥, als je zo naar ze kijkt dan kan je toch geen echte favoriet aanwijzen…..

 9. Wat gaaf !! ? bij Sennah is Lily ook erg geliefd, droomvlucht nummer 1 in de efteling wat zou het leuk zijn voor mijn dochter om in onze tuin elfjes te bewonderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven