My Little pony film; zelfs mijn zoon en ik hebben ervan genoten

Wie kent de beroemdste pony’s op televisie niet? De nieuwe My Little Pony film draait sinds deze week in de bioscoop en Nathalie van Volgmama was er namens ons bij tijdens de première bij Kinepolis in Utrecht. Zij brengt verslag uit!

In deze film gebeurt er iets speciaals, de pony’s worden tijdelijk zeemeerminnen in de onderwaterwereld. De nieuwe film is spannender dan welke voorafgaande My Little Pony film ook!

my little pony film

Jeugdsentiment bij de My Little Pony film…

Vroeger toen ik zelf nog kind was, een jaar of 25 geleden, speelde ik ook met My Little Pony paardjes die ik voor mijn verjaardag had gekregen. Ik maakte toen vlechtjes in de manen en bedacht zelf de avonturen. Wat echt supertof is, is dat mijn ouders een bak vol speelgoed van vroeger bewaard hebben voor als er ooit kleinkinderen zouden komen. Nu speelt mijn dochter dus ook met de paardjes en ze is er heel zoet mee. Vroeger zagen de paardjes van My Little Pony er wel een beetje anders uit, ze hadden wat ‘vollere vormen’ zeg maar en nu zijn de paardjes die je in de winkel koopt slank en hebben ze de coolste kleuren.

Google er maar eens op om te zien wat voor transformatie ze de afgelopen jaren hebben meegemaakt. In de jaren ’80 zijn ze geïntroduceerd als pastelkleurige speelgoedpony’s. Er zijn films en series en er is merchandise uitgekomen. Na de comeback van de My Little Pony serie ‘Vriendschap is betoverend’ in 2010 is My Little Pony niet meer weg te denken bij veel meisjes maar ook bij jongens en volwassenen.

Lees ook: win kaartjes voor Disney on Ice 2017

My Little Pony film, het verhaal

Het verhaal van de My Little Pony film gaat als volgt. De toekomst van Equestria staat op het spel wanneer plotseling Storm Koning het kasteel Canterlot binnenvalt en de magie van de pony’s dreigt te stelen. De mooie stad valt dan in een ware duisternis. In een onvergetelijk avontuur beginnen de pony’s samen met nieuwe vrienden aan een spannende reis die hen voor het eerst buiten de muren van hun bekende wereld brengt. Op zoek naar hulp om Equestria te redden, komen de pony’s in aanraking met magische bergen, onderzeese werelden en zelfs een vliegend piratenschip.

my little pony film, kleuren

My Little Pony film; de première

Op de uitnodiging van de première staat als dresscode: kleurrijk. Dit is voor mij een grote uitdaging omdat ik in mijn herfst en wintergarderobe veel natuurtinten heb hangen. Een paars shirt en een donkerblauwe broek lijken me kleurrijk genoeg 😉 . Mijn zoontje draagt een groen shirt en voor mijn dochter koop ik van te voren een My Little Pony jurkje van de Primark. Helemaal in stijl en dat voor bijna noppes. We komen mooi op tijd aan met de trein op station Utrecht Centraal. De première vind plaats in Kinepolis aan de Jaarbeurs Boulevard. Daar binnen staan twee My Little Pony paardjes en een grote ballonnenboog waar de kinderen uiteraard niet af kunnen blijven.

Eenmaal binnen krijgen de kinderen een cutiemark met glitters, My Little Pony oren en mogen ze op de foto. Als aandenken krijgen we meteen een leuke polaroidfoto mee. De kinderen kunnen spelletjes doen, kleuren of een ketting maken. Mijn zoon vind My Little Pony op Netflix erg leuk, maar twijfelt van te voren nog of hij bij de première de enige jongen zal zijn. Toegegeven, het merendeel van de aanwezigen bestaat ui moeders en meisjes maar toch is hij niet de enige jongen gelukkig.

Lees ook: speelgoed van het jaar 2017

Wat vonden wij van de My Little Pony film?

Hoe leuk is die My Little Pony film nu eigenlijk? Nou, dat zal ik je vertellen. Met popcorn en een drankje zitten wij klaar en kijken naar het grote doek. Na een welkomstpraatje gaat de film dan eindelijk echt beginnen. De adviesleeftijd voor deze film is 6+ en ik snap nu ook waarom.

Mijn peuter wordt een beetje bang van de zogenaamde monsters in de film en klimt een paar keer bij mij op schoot. Het verhaal is voor de kleintjes ook wat minder goed te volgen. Mijn zoon van 7 jaar krijgt wél de hele film mee en vind het verhaal heel duidelijk. Er zijn nogal wat spannende stukjes die voor onder de 6 echt wat teveel spanning opleveren. De humor slaat bij mijn 7-jarige goed aan en samen lachen we als een van de pony’s een ballonfiguur wil maken die vervolgens leegloopt.

Naast de spanning wordt er ook veel gezongen en dat vind mijn dochter fantastisch! Deze film is dan ook een mooie tip voor in herfstvakantie als je het mij vraagt!

Winactie

Heb jij ook My Little Pony fans in huis? Wij mogen 1×2 vrijkaartjes voor de film weggeven en 2x een speelgoedset Twilight Sparkle & Spike Duet en de zwemmende zeepony: Pinkie Pie

Laat ons in een reactie hieronder weten waar je voorkeur naar uitgaat en wie weet win jij. Delen en liken op facebook wordt uiteraard gewaardeerd 😉 . De actie loopt tot 22 oktober 2017

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaars hebben bericht gehad.

 

93 gedachten over “My Little pony film; zelfs mijn zoon en ik hebben ervan genoten”

  1. Avatar foto
   Katja Hendriksen

   Ik maak graag kans op 1 van de speelgoedsets voor de peuters op mijn werk, die zijn dol op de vrolijk gekleurde ponies!

 1. Avatar foto
  Joke Dezijn-Oosterling

  Ik doe heel graag mee voor de zwemmende zeepony: Pinkie Pie voor mijn dochter Aimy. Ze is gek op My Little Pony; ze speelt met de pony’s van nu, maar ook heel graag met de My Little Pony’s die vroeger van mij zijn geweest. Ik heb ze altijd bewaard voor mocht ik ooit een dochter krijgen, dus het is super leuk om te zien hoe graag ze met alle pony’s speelt. de Pinkie Pie zeepony heeft ze op haar verjaardagslijstje gezet (ze wordt 7 in november), maar ook voor Sinterklaas gevraagd. Onder het mom van “als jullie ‘m niet kopen, misschien wil Sinterklaas de zeepony dan wel voor me kopen… 🙂

 2. Avatar foto
  Sabine Flothuis

  In de herfstvakantie ga ik met mijn kleine My Little Pony fan naar de film. Ik zou het echt heeeeeeeeeeel leuk vinden om haar daarna te mogen verrassen met de zwemmende Pinky Pie ………. Ze gaat uit haar dak als ze die krijgt!! 🙂

 3. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Mijn dochtertje vind Pinkie Pie heel erg leuk, ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sam 🙂

  Groetjes Anneliese

 4. Avatar foto
  Cindy Smolders

  Van de speelset zou onze kleine meid helemaal gelukkig worden. Helemaal van de zwemmende my little pony aangezien ze ook groot fan is van zwemmen.

 5. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Mijn dochtertje is een grote My Little Pony fan. Veel van haar vriendinnetjes ook. Ze heeft zaterdag een kinderfeestje en het zou me niets verbazen (de uitnodiging van in My Little Pony’s thema) dat ze naar de film met de meisjes gaan.
  Dus ik doe heel graag mee voor een van de speelgoedsetjes. De zwemmende zeepony staat op het verlanglijstje voor Sinterklaas dus daar zou ze superblij mee zijn, maar de andere zal ze ook geweldig vinden.

 6. Mijn dochtertje is vorig jaar naar de My Little Pony Tour in Roermond geweest. Ze heeft daar echt met volle teugen van genoten.
  Ik doe graag mee voor de de zwemmende zeepony: Pinkie Pie. Mijn dochtertje heeft deze nu al op zowel haar verlanglijstje van Sinterklaas als de Kerstman staan

 7. Ohh wat gaaf! Onze jongste dochter is dol op My Little Pony en beleeft grote avonturen met ze (in huis haha)… De speelset zou geweldig zijn, maar eigenlijk zou ik haar het meest verrassen met de bioscoopkaartjes denk ik. Ze wil zo graag hun nieuwste avonturen op het witte doek zien!!

 8. Avatar foto
  Nancy van Heck

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje die My little pony erg leuk vind en ik weet zeker dat hij erg graag met Twilight Sparkle & Spike Duet zou willen spelen.

 9. Mijn dochter is nog wat te jong voor de film, maar zal erg blij zijn met het speelgoed (als ze ermee mag spelen van haar broertje, die ook dol is op alles wat roze is!)

 10. Avatar foto
  Marloes Wognum

  ooh wat een gave actie! helemaal leuk voor mijn eigen pinky pie! rent net als pinky pie vrolijk in t rond, gek op roze, gek op balonnen en feestjes en gek op (my little) pony’s !!

 11. Onze dochter is gek op alles wat paardjes is en daarmee ook op My Little Pony, al heft ze er maar een paar. Het zou te gek zijn als ze My-little-pony-the-movie-twilight-sparkle-spike-duet zou kunnen winnen!!!

 12. Omdat mijn dochtertje nog te klein is voor de 6+ film ding ik heel graag mee naar de prijs van de zwemmende zeepony: Pinkie Pie.
  Mijn dochtertje Veerle is gek van water en van My little Pony dat de twee ooit gecombineerd zouden kunnen worden is vast een droom die uitkomt voor haar 🙂

 13. Avatar foto
  Alyt van der Heide

  Ga voor de speelgoedset Twilight Sparkle & Spike Duet. Dan kunnen mijn beide meiden van 5 en 7 jaar genieten van My Little Pony.

 14. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa de zwemmende pony staat hier op het lijstje bovenaan na het zien van de film. graag maak ik hier kans op om mijn dochter die komend weekend vijf word nog eens extra te verrassen

 15. heel leuk voor onze twee dames. de film hebben ze al gezien. zou leuk zijn als ze de speelset winnen. kunnen ze daarmee hun eigen verhaaltjes creeren

 16. Avatar foto
  Wilitha willemsen

  Mijn dochter van bijna vijf is al voor haar verjaardag naar deze film geweest met tante Astrid . Beetje spannend maar ook erg leuk . De speelset zou een hele mooie aanvulling zijn voor haar verjaardag komend weekend . Maken jullie haar verjaardag nog completer?

 17. Twilight Sparkle & Spike Duet LIJKT ME PRACHTIG VOOR MIJN KLEINDOCHTER[S] UIT Lleystad…..die vinden dit prachtig en ik hoop dat zer samen veel plezier mee gaan beleven.

 18. De speelgoedset zou zo super en bijzonder zijn.
  Onze tweeling-meisjes vinden dat geweldig en zo fijn!
  Ze dromen er nu al van vol verlangen…
  ze slapen zelfs met rode wangen
  van spanning en blijdschap want wie weet hebben ze zomaar geluk?
  Hun herst en winter kan dan echt niet meer stuk!

 19. Leuk! Mijn dochtertje is fan van My Little Pony en wil heel graag de zwemmende zeepony hebben, dus voor haar doe ik mee 🙂

 20. de zwemmende zeepony!!! die staat op nummer 2 op haar verlanglijstje (die ligt al even klaar en op nummer 1 staat een space scooter, haha). dus dat zou echt helemaal geweldig zijn. ze vindt my little pony zoieso erg leuk, ze speelt al een tijdje met mijn oude en heeft inmiddels ook zelf een aardige collectie bij elkaar. ze vindt paarden zoieso erg leuk; wil ook binnenkort op paardrijden en aangezien ze met carnaval jarig is, wist ze ook al te vertellen dat ze dit jaar als my little pony (regenboog) wil gaan, haha. een My little pony fan ten top dus 😉

 21. Fantastisch! Mijn kleine meid gaat zeker weten voor één van de speelgoedsets want die heeft ze uiteindelijk niet op haar verjaardag gekregen afgelopen zondag en staan wel op haar lijstje. Dus ik ga voor haar voor de Twilight Sparkle & Spike Duet

 22. Leuke review, bijna jammer dat ik zelf nog geen goed “excuus” heb om te gaan, mijn kleine nichtje is nog net even wat te klein voor de bioscoop en zou het waarschijnlijk nu ook echt te eng vinden (en ik denk niet dat ik mijn lief mee krijg ;-)).
  Graag doe ik mee voor de set van Twilight Sparkle en Spike Duet. Rond de kerst gaan er altijd pakjes richting een of twee kindertjes van de stichting postpals, een Engelse stichting die je in contact brengt met ernstig zieke kindertjes. Het idee is simpelweg dat je ze met een simpel kaartje even een glimlach kan bezorgen :-)). Rond de kerst doen ze altijd iets speciaals en kan je je (o.a.) opgeven om ‘elf’ te spelen voor een van de kids en cadeautjes van de Noordpool te sturen :-)).
  We gaan duimen!

 23. Dit is een leuke winactie voor mijn beide kleindochters. ( zusjes van 7 en 3 jaar)
  Samen spelen met de Twilight Sparkle & Spike Duet en De zwemmende zeepony: Pinkie Pie.
  Ze kunnen heel goed samen spelen en zijn vast blij verrast als deze speeltjes voor hen onder de Kerstboom liggen bij ons.
  Graag doe ik mee voor hen en volg je op bloglovin.

 24. Ik doe graag me voor een speelgoedset voor mijn dochtertje. Zelf heb vroeger heel veel gespeeld met My Little Pony’s zeker jeugdsentiment, ik zal vast vaak met mijn dochtertje meespelen 😉

 25. Avatar foto
  Anouk nijmeijer

  Klinkt heel leuk. De speelset zou hier heel erg in de smaak vallen. Geven we de zwemmende pony aan het vriendinnetje van mijn kleine mannetje ik weet na haar laat bezoekje hier dat ze deze graag wil hebben

 26. Avatar foto
  Baukje de haan

  Ik doe graag mee voor Twilight Sparkle & Spike Duet. Ik doe mee voor de dochter van een vriendin ze hebben noodgedwongen hun huis moeten ontvluchten en hebben geen speelgoed mee kunnen nemen. Het meisje is gek op my little pony.

 27. Oh excuses ik vergeet de voorkeur door te geven, voorkeur gaat uit naar de speelset ook al zou de film ook wel erg leuk zijn.

 28. Ik ben zo blij dat het weer hip is. Deze moeder heeft zelf namelijk ook met little ponny gespeeld en wat vond ik het geweldig. Gelukkig wordt mijn dochter er ook helemaal blij van. Ik doe graag mee voor haar

 29. wowww wat super leuk!! 1 van de speelsets zou echt geweldig zijn voor Anne carlijn die volgende week jarig is wat zou ze stralen als ze dit als cadeautje mocht uitpakken!!

 30. Wat een leuke actie!! Ik heb een mega my little pony fan in huis en zou graag de kaartjes en de zwemmende pony pinky pie winnen!??

 31. Onze dochter zou graag de speelgoedset winnen.. Ze is dol op paarden en zeker ook op my little pony.. Voor de bioscoop is ze met haar 3 jaar eigenlijk nog een beetje klein..

 32. Avatar foto
  Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)

  Hier ook 2 grote My little pony fans. Een oud genoeg en een die het nog te spannend zou vinden. Omdat we geen bad hebben, zouden wij het fantastisch vinden om de Twilight Sparkle & Spike Duet te winnen.

 33. Oeh, leuk! Wij doen graag mee voor de speelgoedset. Daar kunnen de meiden nog lang van genieten (film staat stiekem al op de planning)

 34. De speelgoed voor mijn kleindochtertje, gek van echte pony’s en zeker ook van de mooie gekleurde speelgoed pony’s.
  De film is zij helaas nog iets te ongeduldig voor.

 35. Ik loot voor mijn meisje ook heel graag mee voor de filmkaartjes. Zondag zouden we naar de film maar helaas vanwege een groot evenement lag het hel ov plat, je snapt dat ik een verdrietig meisje had. Misschien kan ik het hiermee nig goed maken!

 36. Avatar foto
  Marjanne van den Blink

  De mooie speelgoedset zou hier goed van pas komen, mijn dochtertje van is helemaal fan van Little Pony

 37. Dit lijkt mij een super leuke film om met de kinderen naartoe te gaan!
  Doe bij deze graag mee met de winactie voor de bioscoop kaartjes.

  1. Hoi Monique, omdat een van de vorige winnaars niet heeft gereageerd heb jij alsnog de bioscoopkaartjes gewonnen! We hebben je een mailtje gestuurd 🙂

 38. Mijn dochter van 4 wil heel graag naar de film maar na de review te hebben gelezen wachten we nog maar even.
  Mijn dames (2 en 4) hebben overlegd en ze zouden heel graag de zwemmende zeepony willen hebben.

 39. Avatar foto
  Dûsanka Buurma

  Hier een meisje van 4 jaar, die een echte My little pony fan is.
  We zijn dan ook heel erg benieuwd naar de film.
  Vandaar dat we gaan voor de bioscoopkaartjes.
  Als ik de mooie recensie/interview lees beloofd het een prachtige film te zijn!

 40. Super leuk! Mijn dochter van 4 wil heeeeel erg graag naar de film maar als ik je review lees wachten we nog maar even.
  Mijn beide dames hebben overlegd en zouden dan graag de zwempony willen winnen. Zwijmelend zitten ze naar de foto’s en filmpjes te kijken…

 41. Graag naar de film met dochter Tessa van 7, heel veel zin in een kleurrijk meidendagje in Utrecht!
  Jouw blog doet mij herinneren aan mijn paardjes op zolder bij mijn ouders. Saai van kleur, maar ga ze toch snel weer eens “van stal halen”. Fijn weekend!!

 42. Wat een leuke review! ?? De film is dan misschien nét iets te spannend voor mijn My-Little-Pony-fan van bijna 4, maar een speelgoedset zou ze heel erg leuk vinden! ?? #wij gaan duimen ☘️

 43. Ik ga voor de zwemmende pinky pie. Deze zou ik graag voor dochter winnen. Die na ruim 2 jaar hard werken eindelijk mag afzwemmen voor haar A-diploma. Dit zou een passende verrassing zijn voor onze ponyfan!

 44. Avatar foto
  Saskia van der Heijden

  Ohhh wat leuk!
  Bedankt voor je vrolijke, kleurrijke recensie 😉
  Ik zou heel graag de speelgoedset voor mijn dochter willen winnen (en gaan al deze week naar de film).
  Liefs van Saskia

 45. Avatar foto
  Joyce en Luana

  Mijn dochter is helemaal weg van Twilight, zou SuperDuper leuk zijn als zij de Twilight Sparkle & Spike Duet wint. ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven