My Little Pony is on tour, iets voor jouw meisje?

My Little Pony, wie kent ze niet! De kleine pony’s in alle kleuren van de regenboog, lange manen, dromerige grote ogen, elk hun eigen symbool en moeilijk te onthouden namen. Ze leven in Equestria, een land vol bergen en dalen, wolken en regenbogen, kastelen, dorpen en steden. Een kleurrijke fantasiewereld om in weg te dromen en in te spelen.

my little pony tourbus

De My Little Pony Vrienschap Tour

In de jaren ’80 stonden in menig meisjeskamer al vele pony’s uitgestald. Mijn persoonlijke favoriet was destijds Applejack. Mijn dochter heeft twee favorieten: Rainbow Dash en Twilight Sparkle. En laten we nu een uitnodiging hebben gehad om de My Little Pony Vriendschap Tour in ‘s-Hertogenbosch te bezoeken! Onweer en regen, niets hield mijn dochters tegen. Off we go!

my little pony

In het centrum stond de opvallende roze My Little Pony bus geparkeerd. Jammer genoeg waren alle zitjes nat geregend, maar het mocht de pret niet drukken en een gedeelte van het spelprogramma was droog, in de bus. De meiden kregen eerst door een enthousiaste begeleidster een korte uitleg over de wereld van My Little Pony, zittend op een grote landkaart van Equestria.

my little pony bus

Eenmaal in de bus kregen de meiden diamanten op de wangen geplakt en mochten ze zich versieren voor een polaroid foto. Bij de beschutte open achterkant van de bus was er nog tijd om samen het diamantendominospel te spelen. Samen, want vriendschap staat hoog in het vaandel. Na nog even geposeerd te hebben bij de grote pony’s (‘Mama, die wil ik voor mijn verjaardag!’) gingen de meiden vol trots en met een roze goodiebag op de rug weer huiswaarts. Natuurlijk moesten deze de volgende ochtend mee naar school. ‘Zo’, zei de juf na school. ‘Ze heeft een leuk weekend gehad he? Ze was zo enthousiast!’

my little pony

My Little Pony heeft meer nieuws!

Wil je zelf met je kleine meid, of jongen, de Vriendschap Tour bezoeken? Kijk dan op de site bij de agenda wanneer ze bij je in de buurt zijn.

Maar er is meer nieuws: elk weekend is bij RTL Telekids de nieuwste serie ‘Vriendschap is betoverend’ te zien én is er een nieuw online platform: de My Little Pony Vriendschap Club. De grootste fans kunnen hier hun hart ophalen met spellen, videos, vriendschapslessen met leuke downloads en nog veel meer. Last but not least: in 2017 komt de My Little Pony film uit. Wij kunnen niet wachten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven