My monopoly: Koop je eigen straat en win leuk speelgoed

“Mag ik van jou onze straat, dan krijg je van mij de kinderboerderij.” We spelen onze eigen monopoly. En hebben een geweldige middag. My monopoly is de nieuwste variant van het klassieke bordspel. En bij deze editie wordt het wel érg persoonlijk allemaal!

Zijn jullie ook echte Monopoly fans? Dan is deze variant ook een aanrader voor jullie. Hieronder lees je meer over dit toffe spel. En lees vooral even door, want wij mogen voor hulp Sinterklaas spelen en geven speelgoed weg!

monopolyspel

My Monopoly: een nieuw jasje voor dit toffe spel

Ik ben ermee opgegroeid, potjes Monopoly. Het bordspel met de briefjes ‘geld’ die we zo lang mogelijk netjes probeerden te houden. Hele zondagen zaten we binnen, omdat er nog geen winnaar was. Diep ongelukkig was ik, als ik niet de Kalverstraat en Leidsestraat wist te bemachtigen. Of de stations. Dan zag ik de winst alweer naar mijn grote zus gaan. Ja, ik was een monopoly-fan. Dus toen ik de vraag kreeg of ik voor Mamsatwork.nl de nieuwste versie My Monopoly wilde proberen met mijn gezin, hoefde ik niet lang na te denken.

Een zelf gemaakt bordspel

De doos wordt vrolijk ontvangen door mijn kinderen. Een blinkend nieuw spel zorgt altijd voor stuiterende kids die niet kunnen wachten. Dat moeten ze van mij wel, want hoewel je het spel gewoon op de ouderwetse manier kunt spelen, met de bekende straatnamen als Dorpsstraat, Brinkstraat enzovoorts, kun je er je eigen versie van maken. En dat is mijn plan. We gaan eerst de deur uit en een flinke wandeling maken. Ik maak foto’s van straatnaambordjes in de buurt, maar ook van de kinderboerderij, de speeltuin.

De rest zoek ik op via internet en tussen mijn eigen foto’s en zo creëer ik heel simpel via mymonopoly.com ons eigen spel. Waarbij mijn kinderen vechten om het dierenasiel (zelf verzonnen door een foto van onze eigen hond te gebruiken), de speeltuin, hun eigen school en de dansschool te kunnen kopen. Het spel is niet alleen vermakelijk, het is ook nog eens leerzaam, er moet heel wat gerekend worden. Jongste dochter (4) houdt het na dik anderhalf uur voor gezien. Nog knap dat ze zo lang met veel plezier meespeelde, het spel is vanaf 8 jaar. Mijn zoon van 7 en dochter van 9 zijn wel besmet met het monopoly-virus. Als het bedtijd is, maar het spel nog niet afgelopen is, moet ik alles precies zo laten staan. “Dan gaan we morgen na school verder!” My Monopoly is dus een spelletje dat mijn kids wel waarderen!

Bekijk hier hoe wij speelden

spelletjesWinactie: We mogen van Hasbro nog wat ander speelgoed weggeven.

 • Littlest Petshop  fun room
 • My little pony Equestria Girl Apple Jack
 • 4x my little pony

Doe mee met de winactie en maak kans op leuk speelgoed. De winactie loopt tot en met 12 December 2014.

[Form id=”42″]

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

44 gedachten over “My monopoly: Koop je eigen straat en win leuk speelgoed”

 1. dokter bibber.. Vroeger als kind gespeeld en nu spelen mijn kids er mee!!!… ik kon het uren spelen, want bij mij lukte het nooit!!!

 2. Voor mijn zoontje lijkt mij Billie Aap erg leuk zo kan hij ook gelijk goed leren gooien la moet ik zeggen dat het voor mij zelf ook wel handig is dus hebben mijn zoontje en ik samen er veel plezier aan.

 3. Avatar foto
  justine van der smissen

  Bop it beats. Daar heeft mijn zoontje het regelmatig over.
  Een vriendje heeft dit spel en hij is er vol lof over

 4. Voor al iets oudere kinderen (zoals ikzelf, haha) blijft Levensweg een leuk spel! Verder zijn de Play-Doh sets goed voor uren creatief vermaak, en de FurReal Friends zijn ontzettend schattig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven