5 manieren om je naamsbekendheid te laten groeien

Wanneer je een eigen bedrijf start of misschien al hebt, heb je een hoop te doen. Het ondernemen zelf en jouw product staan daarin centraal natuurlijk. Maar hoe kan je je naamsbekendheid vergroten om ook aan voldoende klanten te komen? We geven je graag wat tips.

naamsbekendheid vergroten

Je naamsbekendheid vergroten als ondernemer

Druk, druk, druk. Je bent als ondernemer met wel honderd dingen bezig voor je gevoel. Tenminste, zo ervaar ik dat soms. Je ‘moet’ aan social media doen, je ‘moet’ je website op orde hebben, je ‘moet’ je bestaande klanten bedienen en daarnaast ook nog eens bezig zijn met je producten en leveranciers.

Het ‘moeten’ begint zelfs al als je je bedrijfsnaam aan het bedenken bent.

Het kan lastig zijn om aan alles te denken en altijd gelijk alles goed te doen. En naast je producten ben je natuurlijk ook nog bezig met het opbouwen van een klantenbestand. En dan besef je, dat dat soms het lastigste is van het hele ondernemen, je naamsbekendheid vergroten.

Toch wil je je als ondernemer verder ontwikkelen en daarnaast wil je de naamsbekendheid van jouw onderneming ook nog laten groeien. Maar hoe kun je je naamsbekendheid vergroten? Met de volgende tips helpen we je graag verder groeien.

1. Schrijven maar

Ga je bij klanten op bezoek, stuur je ze iets toe, of heb je een fysiek kantoor of een winkel? Kijk dan eens naar een kleinigheid met je logo erop. Je kan namelijk met een functioneel geschenk je logo bij je (potentiële) klanten achterlaten zodat ze steeds weer aan je worden herinnerd.

Denk bijvoorbeeld maar aan pennen met logo, een notitieblok met je naam, een muismat, een sleutelhanger met een opener of een kassamuntje. Zo komt je logo telkens weer bij hen voorbij en zullen anderen het via via ook zien en mogelijk nieuwsgierig worden. 

Het klinkt misschien afgezaagd, maar ik weet precies van wie de pennen zijn waar ik mee schrijf!

2. Je communicatie tot in de puntjes verzorgen

Wat nog vaak niet wordt gedaan, vooral bij starters, is het in gebruik nemen van een bijpassende voicemail. Mis je een oproep van een (potentiële) klant, dan is het wel zo fijn dat deze klant bij de voicemail hoort dat ze het juiste bedrijf hebben gebeld. En dat ze hun naam en nummer achter kunnen laten.

Ik kan de bedrijven die ik ken en die dit niet geregeld hebben niet op twee handen tellen! Jammer, want het maakt echt onderdeel uit van de eenvoudige manier om je naamsbekendheid te vergroten.

Zo kan er geen twijfel ontstaan over het nummer en of de klant dit nu juist had of niet. Ook kan je, door te vragen naar de naam en het telefoonnummer, je alvast voorbereiden op het gesprek dat je zal hebben wanneer je de (potentiële) klant terugbelt. 

3. Je naamsbekendheid vergroten door reviews én mond op mond reclame

Nog steeds is mond-op-mond reclame de meest effectieve manier om je naamsbekendheid te vergroten. En daarnaast super budgetvriendelijk.

Het is echter ook een lastige vorm van reclame om te beïnvloeden. Eén van de beste manieren om hier toch invloed op uit te oefenen is door klanten te vragen reviews achter te laten op Google.

Of reviewmogelijkheden per mail toe te sturen zodat je deze op je website kan plaatsen. Hiermee bevorder je het vertrouwen dat (potentiële) klanten krijgen wanneer ze je website bezoeken.

4. Waar je ook bent

Waar je ook bent en wat je ook aan het doen bent, je kan altijd op de één of andere manier de naam van je bedrijf wel communiceren.

Dit hoef je natuurlijk niet telkens in elk gesprek te doen door het te noemen. Het gaat erom dat je iets bij je draagt wat jouw bedrijfsnaam communiceert.

Maak daarom bijvoorbeeld gebruik van bedrukte relatiegeschenken als een vorm van zelfpromotie. Je kan bijvoorbeeld in de stad een waterfles met jouw logo erop aan je tas hangen.

Op het strand kan je mensen nieuwsgierig maken en hun telefoon doen pakken om je te Googlen dankzij een bedrukte handdoek. Een mooie manier om je naamsbekendheid te vergroten. En wat dacht je van een heerlijke hoodie met je bedrijfsnaam erop?

Hoever je ook bent met je bedrijf, je kan altijd verder groeien. Dus wees ook niet bang om iets nieuws te proberen of helemaal uit te pakken. Zolang je zelf achter je keuze staat, kan je hier vol passie mee aan de slag.

5. Vergroten van je naamsbekendheid door je bedrijf toe te voegen aan Google maps

Nog zo’n handige tip om je naamsbekendheid te vergroten… je bedrijf op Google maps plaatsen. Met een paar eenvoudige handelingen kan jij bedrijf toevoegen aan Google Maps.

Super handig voor bestaande klanten die langs willen komen, maar zeker ook voor potentiële klanten die je zo voorbij zien komen op maps.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven