De werking en voordelen van nachtlenzen

Is je kind het zat om overdag een bril te dragen of ervaart hij of zij de ongemakken bij het dragen van gewone lenzen? Dan zijn nachtlenzen wellicht de oplossing waar je naar op zoek bent. Onze kinderen hebben ook beiden nachtlenzen en ik neem je graag even mee in onze overwegingen hiervoor.

In dit artikel ga ik dus wat dieper in op de werking en de voordelen van nachtlenzen.

nachtlenzen voor kinderen, waarom zou je daarvoor kiezen

Wat zijn nachtlenzen?

Nachtlenzen zijn op maat gemaakte harde (vormstabiele) lenzen zonder sterkte die je ogen corrigeren terwijl je slaapt.

Hierdoor zie je overdag scherp zonder enige vorm van visuele correctie. Je kunt ze zien als een soort nachtbeugel, maar dan voor je ogen, aangezien ze dezelfde correctieve functie hebben.

Hoe werken nachtlenzen bij kinderen of jezelf?

Nachtlenzen werken door je ogen te corrigeren terwijl je slaapt. Voordat ze naar bed gaan, doen je kinderen de nachtlenzen in.

Belangrijk om te weten is dat nachtlenzen geen direct contact maken met je hoornvlies, maar ze drijven op de traanfilm in je oog. De speciale vorm van de nachtlens zorgt ervoor dat je hoornvlies gedurende de nacht iets platter wordt, wat resulteert in een verbeterd zicht.

Geen zorgen, dit proces is geheel pijnloos en je kind merkt er niets van.

Bij het wakker worden doet je kind de nachtlenzen weer uit en geniet hij of zij van scherp zicht gedurende de dag.

Het effect van nachtlenzen is overigens niet onmiddellijk merkbaar, maar na één nacht zal er al verbetering optreden en merkbaar zijn, met optimaal resultaat na ongeveer drie weken.

Let wel op; het effect van nachtlenzen is niet permanent. Wanneer je kinderen stoppen met het dragen van nachtlenzen, zal het hoornvlies geleidelijk terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm. Dit betekent dat ze dan overdag weer een bril of gewone lenzen moeten dragen.

De 5 voordelen van nachtlenzen

1.   Vrijheid voor je kinderen met nachtlenzen

Nachtlenzen bieden je de vrijheid om overdag geen bril of lenzen te hoeven dragen, enkel ’s nachts voor een scherp zicht.

2.   Geen droge, geïrriteerde of vermoeide ogen

Als je kinderen last hebben van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen bij het dragen van gewone lenzen, kunnen nachtlenzen deze ongemakken verminderen omdat ze ’s nachts worden gedragen. Overdag heb je dan nergens last van.

3.   Comfort bij stofjes, vuiltjes en hooikoorts

Nachtlenzen corrigeren je zicht ’s nachts, waardoor je overdag scherp ziet en zelfs in je ogen kunt wrijven zonder problemen.

4.   Sporten zonder belemmeringen

Voor brildragers of lenzendragers bieden nachtlenzen de vrijheid om volledig zonder bril of lenzen te sporten (vooral handig voor kinderen) en toch te genieten van scherp zicht.

5.   Een alternatief voor ooglaseren

Dit geldt nog niet voor kinderen maar wel voor jezelf als je nachtlenzen overweegt:

Als je hebt overwogen om je ogen te laten laseren, maar dat om welke reden dan ook niet wilt doen, bieden nachtlenzen een aantrekkelijk alternatief. Bovendien zijn nachtlenzen geen definitieve medische ingreep, in tegenstelling tot laserbehandelingen.

Waarom wij voor beide kinderen hebben gekozen voor nachtlenzen

Nachtlenzen zijn een innovatieve oplossing voor mensen die overdag geen bril of lenzen willen dragen en tegelijkertijd hun zicht willen corrigeren. Maar nachtlenzen zijn dus ook ideaal voor kinderen. Bij ons vinden ze het beiden ideaal om overdag gewoon goed zicht te hebben.

Ze hebben geen problemen met sporten, kunnen met gemak lekker zwemmen in de zomer zonder ergens op te hoeven letten én het risico van kwijtraken of uitknipperen is veel kleiner.

Nachtlenzen bestaan al meer dan 20 jaar en zijn bewezen veilig om iedere nacht te dragen. Het is een ideale oplossing voor een vrij en actief leven.

Door hun unieke werking bieden ze talloze voordelen, waaronder vrijheid, comfort, en het vermogen om scherp te zien zonder permanente medische ingrepen.

Nachtlenzen zijn overigens niet geschikt voor iedere sterkte, dus laat jezelf (of je kind) eerst goed informeren. Wil je meer weten over nachtlenzen en of ze iets voor jouw kind kunnen betekenen?

Ga dan langs bij een opticien bij jou in de buurt om te ontdekken of nachtlenzen de juiste keuze en levensstijl zijn. Scherp zien was nog nooit zo gemakkelijk en comfortabel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven