Toffe nagellak ideeën voor een verwen avondje

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn meisje is wel te porren voor een lekker verwen avondje of dagje. Heerlijk om even samen een maskertje te doen en nageltjes te lakken bijvoorbeeld. Maar nog leuker is het om er iets bijzonders van te maken. Vandaar dat ik me bedacht om het aankomende weekend een uitgebreide nagellak make-over te doen. Ik ben alvast op zoek gegaan naar leuke nagellak ideeën die toch goed te doen zijn. Zo kunnen we ons helemaal uitleven. Wie weet ook leuk voor jullie om dit samen te doen?

Nagellak ideeën die niet té lastig zijn

Nu ben ik geen echte expert als het gaat om nagels lakken dus we beginnen niet al te lastig. Wie weet komen er in de loop van de tijd nog andere toffe ideeën bij om nagellak op te brengen maar laten we een beetje kalm starten. Dat houdt het leuk, haha.

Bron: Pinterest

1. Nagels met krantentekst erop

Je nagels lakken en afwerken met een krantentekst. Hoe origineel is deze nummer één van de nagellak ideeën! Je doet het als volgt: Allereerst breng je een base coat aan om je nagels te beschermen. Vervolgens kies je een lichte kleur nagellak uit die je als ondergrond gaat gebruiken. Als deze goed droog is dan kan je met de krantenknipsels aan de slag. Pak een stuk krant en leg deze ongeveer 10 seconden in het water. Dat is lang genoeg voor de krant om ‘af te geven’. Leg het krantenknipsel (met de geweekte letters aan de onderzijde) op je nagel en druk dit ongeveer 20 seconden goed aan.

Als je alle nagels hebt gedaan dan kan je nog een base coat aanbrengen zodat je nagel weer mooi gaat glanzen en je nagellak beschermt is. En voila je nagels met krantentekst zijn klaar!

2. Een combinatie van pasteltinten als nagellak ideeën

Bovenstaande combinatie vind ik ook zo prachtig. Pasteltinten zelf vind ik altijd wat lastiger om mooi op te brengen omdat pasteltinten niet altijd even makkelijk dekken, maar met een goede gellak heb ik daar tegenwoordig gelukkig geen last meer van. Leuk om sommige nagels één kleur te doen en dan bij een paar nagels de kleuren te combineren zoals hierboven.

Bron: Pinterest

3. Simpele streepjes op je nagels, maar wel recht

Simpele rechte streepjes op je nagels maak je door met rechte stickerlijntjes te werken. Eerst lak je de nagel in één kleur. Als deze basislaag droog is dan plak je de lijntjes op je nagels en daarna lak je over dat deel nog met een ander bijpassend kleurtje. Mooi hè. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je eenvoudig zelf sjaboontjes kan maken om deze nagellak ideeën uit te voeren.

Ga je ook de nagels van je dochter doen? Gebruik dan als ze heel jong zijn kindernagellak.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

4. Modern art op je nagels

Ook modern art is vrij eenvoudig om op je nagels te krijgen, mits je weer een dun kwastje hebt wat je kan gebruiken en je een beetje een vaste hand hebt. Hoe leuk zijn bovenstaande nagels zo geworden? Je kan bij deze ideeën natuurlijk een lichte nagellak als basis doen met zwarte art erop, maar je kan ook andersom werken. Kies eens voor een donkere ondergrond en een lichte nagellijk voor de art zelf. Ook leuk!

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

5. Nagellak ideeën voor planten liefhebbers

Als rasechte plantenliefhebber mag bovenstaande inspiratie natuurlijk niet ontbreken. Ik denk dat ik deze voor mezelf ga ‘inplannen’. Moet ik alleen nog even gauw een donkergroene nagellak scoren, die heb ik niet. Wel heel mooie combinatie zo met die nude kleur erbij, vind je niet?

Bron: Pinterest

6. Panternagels maken

Panternagels behoren ook wel tot de nagellak ideeën die goed te doen zijn. Je begint met een basislaag die je in een willekeurige kleur kan doen. Daarna start je met een kwastje en maak je willekeurig met een donkere tint de randjes voor de rondjes. Pas als laatste doe je de kleurtjes binnen in de rondjes. Dit is namelijk makkelijker dan andersom. Als je start met het binnenste dan weet je niet zeker of je de rand er mooi omheen kan krijgen. Zorg er wel voor dat je tussendoor de nagellak steeds goed laat drogen!

Onderstaande idee voor panter nagellak is ook super leuk en een stuk vrolijker voor kinderen!

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

7. Leuke ideeën voor dieren op je nagels

Sommige dieren zijn nog helemaal niet zo moeilijk om op je nagels te krijgen. Zie hier een paar ideeën! Het lieveheersbeestje kennen we allemaal wel natuurlijk, maar ik vind bovenstaande ook ubercute! Het varkentje is hierbij heel eenvoudig om te maken. Je kiest een roze basis kleur en het neusje en de oogjes maak je door met een druppelpen in de betreffende kleur nagellak te dopen en ze te maken op je nagel.

De andere nagellak ideeën van schildpad en giraf maak je iets anders. Eerst de basis kleur op je nagels en daarna met een kwastje de streepjes maken. Neus, oogjes en hoofd maak je ook weer met een druppelpen. Ik vind ze fantastisch en Lotte ongetwijfeld ook.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

8. Halloween nagellak ideeën

Halloween mag dan net voorbij zijn, deze is toch leuk om in ‘het oog’ te houden. In het zwart voor Halloween en in ieder ander tof kleurtje voor alle andere dagen in het jaar! Love it en super simpel natuurlijk!

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

9. Smile!

Leuke smileys op je nagels? Of een knipoog? Makkelijk om te doen en toch nét even anders dan gewoon straight on!

Tips voor nagellak ideeën:

Bovenstaande nagellak ideeën zijn sowieso niet zo heel erg moeilijk om te maken. Wil je leuke nail art uitproberen, zorg er dan voor dat je in ieder geval rekening houdt met het volgende:

  1. Gebruik altijd een base coat voor bescherming en een mooie basis
  2. Laat alle lagen altijd goed drogen, wees dus geduldig!
  3. Gebruik voor dunne lijntjes nagellak een heel dun kwastje of een tandenstoker
  4. Gebruik altijd een topcoat om je nail art te beschermen zodat je nagellak ideeën zo lang mogelijk blijven zitten
  5. Zelf sjabloontjes maken om je nagellak in mooie figuren te krijgen kan bijvoorbeeld met van dat fijne doorzichtige plakband of transparante transfer tape (deze gebruik ik bijvoorbeeld voor de cricut maker dus die heb ik standaard al in huis)
  6. Denk niet alleen aan mooie nagels met lak, maar verzorg je nagels en je handen tussendoor ook eens om ze gezond en sterk te houden.

Tip: Zoek eens op mooie nagel sticker sjabloontjes, hiermee heb je in no-time mooie figuren op je nagels geplakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven