5 tips om je nagels sterker te maken met producten die je toch al in huis hebt

Lange nagels en lange haren: ik droom er al van sinds ik een klein meisje was. Welke vrouw niet? Maar mijn nagels zijn gemiddeld zo’n 4 dagen per maand mooi. Daarna scheuren ze één voor één in. Ken je dat? Nu zijn nep nagels niet zo mijn ding, maar zou ik die lange nagels best wat langer willen behouden. Dus tijd voor gedegen onderzoek. Je nagels sterker maken blijkt uiteindelijk minder ingewikkeld dan ik dacht. Je nagels sterker maken blijkt gewoon een optie. En wedden dat je het merendeel waamee je je nagels verzorgd al gewoon in huis hebt? Heb je last van verkleurde nagels? Dan hebben we ook daar nog een tip voor!

Nagels sterker maken voor de wanna be beauty queen

Dit is geen artikel voor die vrouwen die altijd al perfecte nagels hebben. Ik heb ook maar een vraag voor die vrouwen: hóe dan? Het dagelijks leven is gewoon niet nagel-proof voor mij. En dan ben ik nog niet eens een nagelbijter. Altijd als mijn nagels op hun hoogtepunt zijn (lang, mooie vorm, en strak in de lak) breekt er wel eentje af. En zodra er een nageltje over de dam is, volgen er gegarandeerd meer. Grrr. Op een gegeven moment word ik gek van die ongelijkheid in nagellengte, en ga ik aan ieder haaltje zitten peuteren. Het begin van het einde.

Ik geef het toe: ik ben echt geen beautyqueen. Maar verzorgde nagels en handen vind ik wel belangrijk. Je nagels sterker maken, dat kan gelukkig. Onderstaande tips ga ik er zelf dan ook in houden. Natuurlijk mooie nagels? Die krijg je met deze huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes.

nagels sterker maken

Nagels sterker maken: 5 tips

Hoe meer je met je handen bezig bent, hoe sneller je wel eens een nagel breekt. Wat niet zo frustrerend zou zijn als die krengen wat sneller zouden groeien. Maar helaas. Het beste kan je je nagels sterker maken (en houden) met de juiste verzorging! Daar is niet zo gek veel voor nodig. Een handjevol ‘werktuigen’, en wat trucs uit de oude doos natuurlijk.

1. De vijl!

Ik weet het, het is een kleine moeite. En toch draai ik er maar al te vaak mijn hand voor om. Even de nagels vijlen. Onderschat daar de waarde niet van: door regelmatig even bijvijlen worden je nagels sterker. En je haalt meteen die vervelende haaltjes weg waar je anders toch weer aan gaat zitten. Dus vooral veel vijlen, ladies. Tot die nagels een ons wegen.

Let op:Gebruik liever geen nagelschaartje of knippertje. Hiermee verstoor je de laagjes van je nagel waardoor ze sneller scheuren en breken.

Let op: Nog een waarschuwing. Het vijlen zelf doe je niet heen en weer, maar altijd van buitenzijde van je nagel naar het midden ervan. Op deze manier zorg je er ook weer voor dat die nagellaagjes niet van elkaar los raken. Om er zeker van te zijn dat ze gesloten blijven vijl je hierna eenmalig kort verticaal van boven naar beneden. Hiermee ‘sluit’ je de laagjes.

 

psssttt.... ook een glazen nagelvijl is veel beter voor je nagels! Bovenstaande glasvijl van Trind staat zeer goed aangeschreven.

Je koopt deze vijl voor ongeveer € 15,00 bij Bol.com óf bij Douglas

2. Let op met het lakken van je nagels

Je nagels sterker maken kan natuurlijk ook gewoon met een flesje. Dat werkt ook nog eens. Maar let wel op dat je met mate lakt. Geef je nagels na ieder lakbeurtje (en schoonmaakbeurtje) de tijd om te herstellen. Niet meteen opnieuw lakken is dus eigenlijk het beste. Ook als het niet om nagellak, maar nagelverharder gaat.

Toch helemaal verslingerd aan gelakte nagels? Ga dan voor nagellak die niet schadelijk is voor je nagels. Is je mini-me ook al zo dol op lakken? Dan kunnen jullie samen nagellak op waterbasis uitproberen. Geschikt voor moeder en kind.

3. Olijfolie voor een nagelbadje

Voeding en vocht heeft ieder mens nodig. Maar je nagels dus ook! Wil je je nagels sterker maken, dan is daar een simpele oplossing voor. Waarschijnlijk staat het product hiervoor al in je keukenkastje. Een wekelijks badje van olijfolie is een super manier om je nagels te hydrateren en sterker te maken. En je nagelriemen gaan er ook nog eens van shinen. Na het nagelbadje kan je gelijk nog even met de restantjes de rest van je handen insmeren. Kunnen die er ook weer even tegenaan.

4. Een nagelmasker om je nagels sterker te maken

Ben je bang dat jouw nagels met olijfolie alleen niet te redden zijn? Wordt het tijd voor een ultiem verwen moment? Maak dan een nagelmasker. Dit heb je nodig:

  • Een theelepel papaya
  • ’n Eierdooier
  • Citroen
  • Melk

Meng de papaya, eierdooier, een beetje van de citroen en 5 eetlepels melk in een kom. Roer het mengsel goed door tot alles één geheel is geworden. Heb je een mooi papje? Dan kunnen je nagels nu even lekker 10 minuten gaan badderen. Voor het beste resultaat zou je dit bad 2 keer per week moeten herhalen.

5. Bescherm je nagels

Je nagels niet gebruiken is natuurlijk de beste optie om ze te sparen. Maar helaas; het huishouden wacht niet. Net als heel veel andere dingen waarbij je handen én nagels intensief gebruikt worden. Dus de laatste tip is: bescherm je nagels. Intensieve arbeid in de tuin, maar ook schoonmaakmiddelen beschadigen je handen en nagels. Gebruik handschoenen, al is het maar wanneer je gaat afwassen. Want voorkomen is beter dan genezen, ook als het om je nagels gaat.

Heb je je nagels toch aan teveel troep blootgesteld? En doe je dat stiekem wel vaker? Dan is knoflook dé antibacteriële remedie voor je nagels. Masseer ze gewoon met een vers teentje, en je nagels worden beschermd tegen schimmels en toxische stoffen. Vergeet de nagelriemen niet! Dat luchtje moet je wel even weg denken.

Lees ook: Een kalknagel behandelen doe je zo

Verkleurde nagels

Soms zijn nagels verkleurd. Verkleurde nagels zien er dof, en soms wat gelig uit. Jammer! Maar ook daar hebben we een van grootmoeders tips voor opgeduikeld. Week je verkleurde nagels zo’n 5 minuten in een badje van witte azijn. Wel opletten dat er geen wondje op je vinger zit, want dat kan natuurlijk vervelend gaan prikken. Maar je nagels krijgen wel hun natuurlijke kleur weer terug!

Heb jij nog tips om je nagels sterker te maken die we hier niet bij hebben staan? Laat het ons zeker even weten!

2 gedachten over “5 tips om je nagels sterker te maken met producten die je toch al in huis hebt”

  1. Mijn tip: je nagelriemen goed ‘los’ houden met cuticle remover, dan lijken ze al wat langer en het ziet er verzorgd uit.
    Ik heb een klein flesje olijfolie én een potje Purol gele zalf op m’n nachtkastje staan en laat elke nacht mijn nagelriemen met wat olie of zalf slapen (is snel ingetrokken; 10 minuutjes en ik masseer het even in en smeer het teveel over mijn vingers/handen) zo wordt je beddegoed niet vies. Heb vanmiddag de salon afgebeld, moest een maand wachten op een afspraak en heb alleen hierdoor (en netjes vijlen, altijd vijl bij je hebben) prachtige, natuurlijke nagels gekregen! Ga ze straks in een mooi nude kleurtje roze lakken. Ook laat ik ze niet langer dan iets boven mijn vingertoppen groeien, dan heb je veel minder kans op een tot bloedens toe afgebroken of ingescheurde nagel!! Ben 50 en heb nog NOOIT zulke mooie nagels gehad. Wel jarenlang acryl maar prijzig, en tijdrovend… Succes!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven