Naïf Quality Baby Care: (h)eerlijk smeren

 

De producten van Naif Quality Baby Care
De producten van Naif Quality Baby Care

Terughoudend ben ik als het gaat om zalfjes, crèmes en andere verzorgingsproducten. Zelf heb ik een erg gevoelige huid en heb ervaren dat hetgeen er geclaimd wordt niet per definitie de waarheid is. Niets zo vervelend om als gevolg ervan een prikkende rode huid of ogen te krijgen. Het feit dat de producten geen schadelijke stoffen zouden bevatten is voor mij dan ook een grote pré.

Want we smeren wat af als het om de huidverzorging gaat en grijpen hiervoor al snel naar de meest gangbare producten. De zogenaamde ‘gele baby’ waarvan de geur ieders eierstokken doet ploppen als popcorn in de magnetron en de grijze potten die een uitdaging vormen om de stugge substantie eruit te krijgen. Hoewel bij de ontdekkende peuter de uitdaging juist ligt in het besmeren van de omgeving.. .. Maar weten we eigenlijk wát we smeren en waar we de tere huid van onze baby’s aan blootstellen?

Naïf Quality Baby Care houdt het simpel. Zij beloven, en geloven in, een (h)eerlijk product. Vooral natuurlijke ingrediënten. Dus géén chemische conserveringsmiddelen, minerale olie, essentiële oliën, SLS/SLES (schuimvormer), allergene geurstoffen , PEG en synthetische emulgatoren. Dat zou voor mij een heel goede reden zijn dergelijke producten aan te schaffen. Gewoon, omdat dat het allerbeste is voor onze kleine hummels.

“Een niche product voor baby’s met bewuste moeders”

Opvallend is het feit dat de geboorte van Naïf in handen ligt van twee nieuwbakken vaders. Jochem Hes en Sjoerd Trompetter: “We constateerden, als het gaat om babyverzorgingsproducten, een gebrek aan kwaliteit (met name bij de massamerken) en het gebrek aan een aansprekelijk merk dat je jezelf of iemand anders graag cadeau zou doen.” In samenwerking met een Zwitsers laboratorium, dermatologen én moeders ontwikkelden zij (waarom ook niet?!) een babyverzorgingslijn met de milde en verzorgende eigenschappen van natuurlijke ingrediënten als katoenzaad olie, kamille, zoete amandel olie en avocado olie. De naam van de nieuwe lijn past bij de uitstraling en de doelgroep. “We heten NAÏF, omdat ieder kind van nature naïef is: eerlijk, onbevangen en onschuldig. Dat willen we graag zo houden.” is de uitleg van de oprichters.

De belofte op de proef

Vrolijk & verfrissend! Zijn de eerste woorden die me te binnen schieten bij het proefpakket van Naïf Quality Baby Care. De bloemetjes en de bijtjes…vrolijk word ik ervan! En het mooie is, ze zorgen ook nog eens voor blije zijdezachte baby’s! Althans, dat is de belofte die Naïf Quality Baby Care ons maakt.

Badderen is fun! Mijn kleine man van 3 maanden lijkt het door te hebben wanneer het zover is en ligt spartelend van plezier op de commode om zich vervolgens totaal ontspannen in het warme water te laten glijden. Voor de allerkleinsten biedt de badolie van Naïf uitkomst, maar ik ga voor de was gel. Tip! Druk niet ineens een kwak koude gel middels het washandje op zijn buikje maar warm dit eerst wat op met het badwater. Door zijn gebrek aan een weelderig haardos, wijk ik voor de shampoo uit naar zijn zussen. Geen prikkende ogen en glanzend, goed doorkambaar haar. Missie geslaagd! Afgedroogd en wel smeer ik mijn kleine hummel in met de Nurturing Cream op zijn buikje en wat droge voorhoofd. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de huid rustig blijft en de schraalheid zelfs vrij snel verdwijnt. Bovendien zorgt het allergeen-vrije parfum in de producten voor een heerlijk subtiele geur. Een fijne bijkomstigheid! 

Gift Sets & Swaddles

In de webshop van Naïf zijn, naast alle producten, ook verschillende mooi verpakte gift sets en Swaddles (XXL hydrofiele lakens) verkrijgbaar. Zelf vind ik dat een leuk alternatief op de doorsnee cadeau’s voor een kraamvisite of zwangere vriendin. Kijk ook voor alle verkooppunten op de site van Naïf Quality Baby Care.

Nieuwsgierig? Doe dan snel mee aan de winactie en ontvang de heerlijke shampoo en massage olie bij je thuis! De actie loopt tot 27 augustus 2014 en de winnaar krijgt persoonlijk bericht.

[Form id=”15″]

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here