Voorkom de najaarsdepressie met een van de 6 leukste vakantiebestemmingen!

Er is geen ontkennen meer aan: de zomer is voorbij en de herfst heeft haar wrede intrede gedaan. De tijd lijkt wel voorbij te zijn gevlogen en door het wisselvallige Nederlandse herfstweer wordt het verlangen naar de warme zon groter dan ooit. De winterdepressie wil er stiekem nog wel eens insluipen. Maar het najaar is bij uitstek een perfect moment om er tóch even een paar dagen met het gezin tussenuit te gaan en de drukte van alledag achter je te laten. Op Holidoo.nl kun je genoeg inspiratie vinden voor een geweldige herfstvakantie. We hebben de mooiste najaar vakantiebestemmingen alvast voor je op een rijtje gezet.

Heerlijke najaar vakantiebestemmingennajaar vakantiebestemmingen

Canarische eilanden in het najaar

De Canarische Eilanden zijn geweldig om op te ‘overherfsteren’. Mede omdat de temperatuur in oktober rond de 25 – 30 graden ligt. Maar ook de grote verscheidenheid aan natuur, de ontzettend vriendelijke bevolking, de vele bezienswaardigheden en het ultieme zon, zee en strand aanbod maken van de Canarische Eilanden een fijn paradijs om naartoe te gaan.

Elk eiland heeft iets unieks, waardoor ze allemaal een bezoekje waard zijn. Langs de kusten vind je er mooie grote resorts met veel faciliteiten en in het binnenland van de eilanden zul je het échte eilandgevoel tegenkomen; kleine terrasjes, leuke winkeltjes en heel veel geschiedenis. Een specifieke tip als je de kids écht wilt verrassen is een verblijf in een hotel nabij het Siam Waterpark op Tenerife.

Vakantiebestemmingen in het najaar naar Spanje

De Spaanse stad Alicante is een aanrader voor in de herfstvakantie. De temperatuur van 25 graden is perfect om lekker door de stad te struinen en even helemaal tot rust te komen. Het oude centrum heeft aantal grote kerken en kastelen die uit de Middeleeuwen komen. Ook is Alicante een fijne bestemming als het budget niet zo groot is. Gemideld betaal je daar namelijk niet zo heel veel voor een hotelovernachting. Dat is in deze tijd natuurlijk mooi meegenomen.

Zon, strand, een cultureel centrum met veel geschiedenis én goed voor de portemonnee. Alicante beschikt wel over minder resorts dan de Canarische Eilanden zoals bijvoorbeeld Lanzarote. Hierdoor is het wellicht relaxed om een bungalow te huren.

Zonvakantie naar Bali

Even door naar de nog iets prijzigere categorie vakanties en een van de vakanties die nog op mijn wishlist staan als najaar vakantiebestemmingen. Bali is een paradijs op aarde en perfect om naartoe te ontsnappen. Niet alleen voor een zonvakantie aan het strand kun je hier terecht. Bali staat bekend als één van de vriendelijkste eilanden ter wereld en kent een ontzettend rijke geschiedenis. Het eiland kent een cultuur die in niet te vergelijken is met die van ons, waardoor het garant staat voor een nieuwe ervaring en een stukje. S

norkelen aan de kust, traditionele tempels bezoeken, langs oude rijstvelden rijden en genieten van de prachtige omgeving. Ook in het najaar zal Bali een indruk achterlaten die niet te evenaren is. Haalbaarheid is een tweede, maar goed dromen mag. Toch?

Egypte als najaars bestemming

Egypte staat met recht bekend als een van de populaire vakantiebestemmingen voor het najaar. De temperatuur ligt rond de 30 – 35 graden zonder neerslag en met ontzettend veel zon. De perfecte tijd om eindelijk eens een cruise over de Nijl te maken en de piramides van dichtbij te bekijken.

Eigenlijk is het enige dat veel toeristen op het moment in de weg staat de politieke onrust in het land. Aan de kust van de Rode Zee is er echter nooit iets aan de hand geweest. Dat verzekeren alle grote reisaanbieders ook en zodoende gaan er inmiddels weer gewoon vluchten naar de hotelresorts in Egypte. Het grote voordeel is dat Egypte dit jaar extra goedkoop is.

In het rijtje najaar vakantie bestemmingen: Turkije

Turkije is als zomerbestemming al ontzettend populair, maar ook als een van de vakantiebestemmingen in het najaar is het perfect. Het hoogseizoen is voorbij, dus het is er veel rustiger en minder duur. De Turkse Rivièra kent vele vijfsterrenresorts waar je op all inclusive basis lekker kunt genieten van de Turkse keuken en het parelwitte strand. Het gaat hier met name om volledig tot rust komen en volledig verzorgd worden. Ideaal zijn de gigantische faciliteiten op het complex van de hotelresorts. Verveling is hierdoor voor niemand een optie. Als je op zoek bent naar cultuur en uitstapjes, dan is Turkije niet de juiste bestemming voor je. Als je meer van het zorgeloos genieten bent, dan kan je direct boeken.

Naar de Nederlandse Antillen in het najaar

Als laatste op de lijst staan de Nederlandse Antillen. Vooral Aruba, Bonaire en Sint Maarten zijn heel leuk in het najaar of voor een zonvakantie in Maart. Het klimaat is perfect voor zon, zee en strand. En de eilanden kennen natuurlijk ook een stukje Nederlandse geschiedenis dat je overal nog zult terugvinden. De Handelskade in Willemstad, Curaçao bijvoorbeeld heeft huizen aan de kade die allemaal verschillende kleuren hebben en die een architectuur kennen die vergelijkbaar is met de grachtengordel van Amsterdam. Een leuke ervaring voor het hele gezin. Deze heb ik inmiddels op mijn wishlist aan mogen vinken! Een geweldige vakantie met een van onze kinderen was het resultaat. De jongste was er nog niet, maar die mag het zeker eens mee ‘inhalen’.

Beetje lastig wordt het wel als je schoolgaande kinderen hebt om een last minute vakantie te boeken, maar is dat nog niet zo ver? Pak dan je kans en ga er lekker op uit op een moment dat het jou en je gezin goed uitkomt. En anders wordt het toch een boeking in een van de vakanties voor een zonvakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven